Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Helt siden 2008 har Robert Pettersen og Benny Bel-Lafkih spilt NM Åpen Dobbel i tospann. I fjor oppnådde de sin første dobbel-medalje sammen. Bronse. I år var målsetningen medalje av en enda edlere valør. De stilte opp, spilte og vant. Endelig!

(foto: bronsemedaljør Francois Soto var ikke til stede da bildet ble tatt)

48 dobbellag fra ni ulike klubber deltok i åpen klasse på NMs siste dag. De aller fleste passe møre i beina, temmelig solbrente og slitne etter allerede tre lange dager . Natten hadde bydd på nedbør som gjorde banen passe tung og utfordrende på starten av dagen, og fortsatte å by på utfordringer etter hvert som solen gjorde sitt til stadig å forandre baneforholdene.
 
Lagene, for øvrig et rekordstort antall i denne øvelsen, ble delt inn i 12 firelagspuljer. Åtte puljevinnere gikk direkte til åttendedelsfinalen, mens fire puljevinnere og samtlige toere måtte spille sekstendedelsfinale.

Vinnerduoen er allerede avslørt for lengst. La oss se på veien mot det store målet.

Pulje E må uten overdrivelse kunne omtales som en av de hardeste gruppene

are sometimes unaware of this potential complication.Prevalence and Association with Age generic viagra online.

. Benny og Robert var klart en av de fremste forhåndsfavorittene til å hale seieren i land, men det ble tap allerede i første kamp. Ikke mot hvem som helst: Marius Breimo og Bastien Testaniere har høstet henholdsvis gull og sølv i NM 2013, og viste ingen nåde. 13-8 til OPC-gutta. Etter dette var det grei skuring for GPK-duoen. 13-7 både mot Marius Wang/Morten Torp og Freddy Bruu/Frank Sekulic var nok til å sikre avansement. OPC-gutta vant puljen med tre av tre mulige og var blant puljevinnerne som på forhånd kunne suse direkte til åttendedels. Her ble det med 7-13 mot GPKs Ole og Magnus brått stopp. Sistnevnte ble igjen slått ut med minste mulige margin i kvartfinalen, mot turneringens eneste gjenværende kvinne, Gunn Trine Hansen og hennes samboer, langt fra ukjente Kjell Rune Karlsen. Disse skulle deretter ut mot nok et GPK-lag i sin semifinale. Rune Kristoffersen og Lars Bruu viste ingen nåde med sin 13-6 seier.

Mens vi først snakker om GPK. Benny og Robert spilte sekstendedelsfinale mot nettopp et lag fra sin egen klubb. Unge og meget lovende Pål Johannessen, fjorårets skytter under Junior-EM, spilte denne dagen sammen med sin far Øyvind. De maktet fem poeng før motstanden og rutinen ble for overveldende. Samme resultat ble det for Benny og Robert i åttendels, hvor Follos Jim Pettersen og Espen Hallen måtte se seg slått. Holmestrands Ole Rudshaug og Birger O. Hansen greide 7 poeng før de overlot neste kamp til sin egen klubbs Roger Johansen og Francois Soto. Heller ikke de klarte å stoppe GPK-laget på deres vei mot finale. Kun to fattige poeng mot Benny og Roberts tretten.

Endelig finale, altså. Fem år etter første forsøk. Attpåtil mot gode klubbkompiser: Rune Kristoffersen og Lars Bruu.

I motsetning til finalemotstanderne, vant Rune og Lars sin pulje, riktignok med et lite nødskrik. Tre av fire hadde alle to seiere hver, men med 17 pluss i score var det betryggende stor avstand ned til de to andre lagene. Historiens første kongepokalvinnere i petanque, Johansen og Soto (sammen med Baksetersveen), måtte på sin side vinne siste puljematch nokså klart for å gå videre som puljetoer. Puljevinner til tross, sekstendelsfinale var neste vinn eller forsvinn-utfordring. Bergenserne Hadi Khaddaj og Mostafa El Harrar kom aldri helt inn i kampen og fikk bare to poeng før de kunne vende hjem til Vestlandet. Roger Støa og Ronny Gudmundsen i åttendels var denne dagen tøffere motstand, men det holdt ikke helt for Økern-duoen. 13-9 i favør GPK. Så ble det temmelig overkjøring igjen, Atle Andersen og Rolf Hermansen får ha oss unnskyldt, men tallenes tale er klar: 13-2 og finale. Kanskje ekstra gledelig for Rune som til nå ikke hadde hatt helt det store NM.

En finale med to lag fra samme klubb vil alltid være helt spesielt. Mindre spesielt blir det ikke når dette er på NMs aller siste dag.
Alle fire tynte seg igjennom poeng for poeng. Kanskje ikke blant de mest velspilte kampene i løpet av NM, de fire var nok for slitne til å spille på sitt optimale, men spenningen var så til de grader til stede. Robert og Benny fikk de seks første poengene før Rune og Lars våknet til og rakk å få ni poeng før de slapp inn flere. 6-0, 6-9 og like plutselig 10-9. Rune og Lars utlignet i runden etter, før Robert og Benny tok en ettpoengsledelse i neste. Deretter ett til. 12-10. – Og til sist, det avgjørende poenget som sikret GULL til mennene uten knær. Smertene var store, men gleden og lettelsen over suksess etter alle disse årene overdøvde alt.

Vi gratulerer Robert Pettersen og Benny Bel-Lafkih med gull!

 

Resultatliste, sluttspill

1 . Benny Bel-Lafkih og Robert Pettersen
2. Rune Kristoffersen og Lars Bruu
3. Roger Johansen og Francois Soto
3. Gunn Trine Hansen og Kjell Rune Karlsen

5.-8. plass

Ole Hågensen og Magnus Utgård
Atle Andersen og Rolf Hermansen
Lars Kiplesund og Oddvar Karlsen
Ole Rudshaug og Birger O. Hansen

9.-16. plass

Maija Juva og Larry Young
Marius Breimo og Bastien Testaniere
Bror Bøhler og Ståle Baksetersveen
Roger Støa og Ronny Gudmundsen
Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen
Krister Jansson og Sven Kolstad
Jim Pettersen og Espen Hallen
Rune Fuglesang og Leif Høgberg

17.-24.

Arne Olsen og Mario Rodrigues
Dag Meisingset og Ellen Meisingset
Jean Jaques Razaka og Lars Bentsborg
Hadi Khaddaj og Mostafa El Harrar
Bjørn Kopperud og Morten Sørensen
Mili Selimovic og Joachim Hågensen
Pål Johannessen og Øyvind Johannessen
Tom Johansen og Trond Rekdahl

25.-48. plass

Øvrige spillere