Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Damer Dobbel ble satt på programmet første gang i 1989. På andreplass den gang kom Anita Stadheim. Ikke nok med det: hun fikk sølv de to påfølgende år. Deretter var hun borte fra premiepallen helt til i år og da ble det endelig GULL! Gøy og utrolig gledelig

interpersonal factors such as relationship distress, sexual cialis online • Genito-urinary system.

. Vi skal ikke glemme makkeren Elin Rue som var med og vinne. Med dette fikk hun sitt tredje gull i dameklassen. Det første gullet tok hun i 1997.

- Med andre ord: øverst på premiepallen tronet to erfarne og gode petanquespillere. De vant en fortjent seier i en velspilt finale mot mor og datter, Ellen S. Andersen og Siri S. Ingebretsen (ØPC), 13 – 9. Med dette kunne NM avsluttes med en gledelig finaleseier til arrangørklubben Follo Petanca Klubb.

- Så fikk Super Atle rett, da han før NM hevdet petanque.no hadde sovet i timen i sin vurdering av favoritter.
La oss ta det litt fra begynnelsen, det var påmeldt 12 lag fra 7 klubber. Mesterskapet ble avviklet i 2 puljer der alle møtte alle og de to beste fra hver pulje gikk videre til semifinale.

I pulje A fikk vi en klar vinner, det var damene fra Bergen: Berit Sæbø og Kari Larsen med fire seire. Riktig nok hadde de minus poeng etter 5 kamper der de vant sine fire første kamper med knapp margin.  Da den femte kampen skulle spilles var alt avgjort og de la nok ikke alt i det. En pause før semifinale var nok alt damene tenkte på . På andreplass i denne gruppen kom dagens vinnere Elin Rue og Anita Stadheim med 3 seire og plusscore på 26.

I pulje B vant Eli Gjengstø og Maria Nergård (GPK) med fire seire. Puljeseieren betydde at de to skulle ut i sin første semifinale noensinne i et NM og de var garantert medalje . På andreplass kom ØPC-damene Siri S. Ingebretsen og Ellen S. Andersen med 3 seire og 7 i plusscore.

I semifinalen mellom Eli Gjengstø/ Maria Nergård og Elin Rue/ Anita Stadheim virket det som at Grorudjentene allerede var godt fornøyde og de kom liksom aldri inn i kampen. Den endte med enkel seier, 13 – 1 til hjemmelaget.
 
Det ble en langt tettere kamp i den andre semifinalen. Lagene fulgte hverandre som skygger helt til Siri og Ellen til slutt tok seieren 13 -10 over Berit og Kari. Bergenslaget ble nok litt forstyrret av organisering og endringer i hjemreisetid, men tross dette spilte de god petanque. Det holdt ikke helt inn, men Bergen forsvarte sin bronse fra fjorårets NM.

(foto: bronsemedaljører Kari Larsen og Berit Sæbø)

 

Så tilbake til start av denne artikkelen: finalen gikk sammen med herre dobbel. Dette er et fint konsept der alle finalelag fikk nødvendig oppmerksomhet av de som var til slutt for å følge finalene.

Vi gratulerer Elin og Anita med gull i Damer Dobbel!

Resultatliste

1. Elin Rue - Anita Stadheim, FPK

2. Siri S. Ingebretsen - Ellen S. Andersen, ØPC

3. Berit Sæbø - Kari Larsen, BPK

3. Eli Gjengstø - Maria Nergård, GPK

5. – 12. plass

Lise Østby -Inger Berit Kristiansen, BFII
Toini Hoel - Anne Åsheim, BPK
Ida Sæbø Larsen - Elina Troschenko, BPK
Camilla Bruu -    Elisabeth Hågensen, GPK
Hill Nielsen - Lise Bruu, GPK
Ranu Homniam - Caroline Hovind, OPC
Inge R. Aabol - Karin Østlund, SON
Charlotte Bjørno - Marianne Myrbråten,