Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Holmestrand Petanqueklubb arrangerte lørdag 8. juni sin første rankingturnering for sesongen og først ut var Holmestrand Open i åpen klasse dobbel. 38 lag meldte sin interesse for denne turneringen som arrangeres på klubbens vanlige turneringsplass, Nedre Gausen. Og med sol fra nær sagt skyfri himmel og mange plussgrader var det duket for noen thrillerkamper på grusen.

Bildet over: Larry Young, Maija Juva, Rune Kristoffersen og Lars Bruu

Lagene var delt inn i 10 puljer hvor det var 8 puljer med 4 lag og 2 puljer med 3 lag. Alle puljevinnere samt 2 toere gikk direkte til 1/8-delsfinale. 8 toere måtte spille 1/16-delsfinale og disse puljene var trukket ut på forhånd. Og mange trodde en 8 rundersturnering uten tidsbegrensede kamper skulle trekke ut til sene kvelden, men en effektiv turneringsledelse pushet på lagene slik at unødig dødtid ble forhindret. Folk ble fortløpende sendt til ledige baner. Alt dette gjorde at siste gris i finalen ble kastet før kl. 20.30 . Dette beviser at det går helt fint å spille turneringer i fullskala hvor kampene går til 13 uten at det skal trekke ut til de sene nattestimer.

Mange av lagene var av mix-kombinasjoner og det er kanskje ikke så rart når det er under en uke igjen til denne øvelsen går for første gang i NM. - Og det skal sies at flere av mixlagene slo godt fra seg denne lørdagen og vi kunne skimte noen konturer av det som vi har i vente under NM i denne klassen.

(Se hele resultatlisten)

 

I turneringens gang er det også evig snakk om rankingpoeng, både individuelt og som klubb . Det var vel ingen overraskelse at Groruddalen nok en gang høstet mange poeng i en rankingturnering

6Surgical TherapyPatients usually do not volunteer their problem with ED. buy viagra.

. Med 1-4 og 5 plass for denne klubb s gir den klingende poeng i totalrankingen.

I semifinalene skulle Ole Hågensen og André Erdahl møte Larry Young og Maija Juva og dette ble en langdryg kamp hvor laget fra Økern til slutt trakk det lengste strået og vant 13 – 9.

I den andre semifinalen sto nok et Groruddalenlag klar. Rune Kristoffersen og Lars Bruu skulle møte et mixdobbellag fra arrangørklubben bestående av Gunn Trine Hansen og Kjell Rune Karlsen. Her ble det for hardt for Holmestrandslaget på slutten og Groruddalen tok hjem seieren.

I disse to finaler var det helt klart ulikt tempo og bronsefinalen var ferdig lenge før finalen. Groruddalen måtte se seg slått med knappest mulig margin 12 – 13 i denne kampen og Holmestrandingene, både laget og publikum, kunne slippe jubelen løs for Gunn Trine og Kjell Rune.

Gunn Trine Hansen og Kjell Rune Karlsen vant bronsefinalen under Holmestrand Open

 

I selve finalen gikk det smått, men en markør skilte seg ut og avstanden ble stadig større mellom poengmarkørene. Til slutt kunne nok en jubel slippes løs da Groruddalenlaget på stillingen 9 – 4 tok de 4 siste poeng og vant turneringen.

Holmestrand petanqueklubb gratulerer finalister og medaljører med flott innsats denne dagen. Takk til Jan Henrik Nymoen for resultatservice. Takk til kioskdamer og menn for god service hele dagen. Takk til alle som har jobbet med denne turneringen og ikke minst, takk til alle deltagere som avla sitt besøk på Nedre Gausen denne lørdagen.


Tusen takk til Roger Johansen for tekst og bilder