Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Hølen er stødigheten selv når det gjelder turneringer. Brandstad Stadion tilbyr vanskelige baner. Dette vet vi godt. Spenningen bestod i vær og deltakelse. – For heller ikke vinnerlaget var særlig overraskende.

Hølens tradisjonsrike Vårturnering kunne skilte med rekorddeltakelse i fjor, hele 38 dobbeltlag ga hele76 spillere. I år bestemte arrangørene seg for å gjennomføre turneringen for første gang i trippel. – Men folk var ikke vonde å be. Overhodet ikke. 27 trippellag og 81 spillere er definitivt gledelig!

(Foto: Roger Sten Olsen)

Solen skinte over Brandstad Stadion, kioskens ansatte briljerte, kulene ble klinket for jubilanten Ellen Meisingset og Arne Bergmål regjerte sekretariatet med glans. For bare to uker siden var grusen dekket av is. Rolf Finstad visste råd og Hølen kunne servere de tilreisende med PCHs sedvanlig krevende, men morsomme baner. Hva er vel bedre enn å tilbringe årets første ordentlige vårdag med kuler, årets første utendørsturnering, på Brandstad Stadion?

Ingenting.

Selv om arrangørene hadde endret turneringen fra dobbel til trippel var spilleoppsettet som vanlig. Monrad, fem runder innledende, de fire beste til semi og resterende lag ut i plasseringskamper. Vanlig på Hølen, uvanlig ellers. Vi trenger litt annerledeshet fra tid til annen. Apropos tid, kampene gikk også på tid. I alle fall delvis . Tidsplanen var som følger, dog med generalens skjønn:

(Foto: Roger Sten Olsen)

Annerledeshet igjen, altså, klart ringrevene utfordres. Her gjelder det å telle flittig underveis, ta forbehold, og håpe . Håpe, håpe, håpe.

Kun de fire beste til sluttspill innbyr til en viss dramatikk. Riktig ille gikk det for Larry Young, Bror Bøhler og Knut Lomsø. De trodde de hadde alt i sin hule hånd: fire seiere og bra score skulle sende laget rett i semifinale. Det var femte og siste kamp i innledende. Bergmål hadde blåst i fløyten og seieren var sikret. Det er da det skjer: Laget velger å ikke kaste de to siste kulene.

Og hva skjer når sekretariatet finregner seiere og score? Larry, Bror og Knut ryker ut av semifinale-kampen med ett eneste scorepoeng!

Flere nye ansikter å skue på banen under Vårturneringen. Maria B. Olsen håper vi å se mye til fremover, leggingen hennes imponerte landslagsgutta! (Foto: Roger Sten Olsen)

 

Aller best etter innledende var Norges førstelag i Nordisk: Roger Johansen, Benny Bel-Lafkih og Ole Hågensen. De innledet turneringen med et illevarslende tap mot Tony Manzano, Ulf Lundby og Bjørn Vidnes, men ristet av seg skuffelsen og tok seg enkelt videre i de fire neste rundene. Fire seiere og 30 i score.

På en sylskarp andreplass etter innledende fant vi Follos Marius Wang, Andero Kelu og Morten Torp. Fire seiere også for denne trioen, men med ett scorepoeng mindre: 29.

 
Morten Torp, Marius Wang og Andero Kelu på stø vei mot finalen.

Landslaget møtte hjemmefavorittene Thor Arne Smestad, Ellen Meisingset og Dag Meisingset i sin semifinale. 13-5 til førstnevnte.  På banen ved siden av møtte Follotrioen OPC- laget bestående av Tony Manzano, Ulf Lundby og Bjørn Vidnes. Også i denne semifinalen endte seieren til førstnevnte med samme resultat.

Nærmest rett og rimelig altså, at de to beste etter innledende skulle ut i finale. Der stoppet derimot likheten. Hardt og brutalt, bråstopp.

Roger Johansen, Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih var nådeløse i finalen!

Landslaget briljerte, noe annet ville ikke være riktig å beskrive det som. Fire runder tok det, og de slapp ikke inn ett eneste poeng

helpful in preventing the cascade into serious erectilethan half cheap viagra.

. 13-0! Dette er førstelagets tredje rankingseier av fire mulige så langt i år. Benny og Roger vant de to første sammen med lagets fjerde medlem Rune Kristoffersen. – Definitivt i rute. Gratulerer!

I bronsefinalen var det langt jevnere, men hjemmefavorittene vant til slutt 13-10. Ekstra hyggelig for Ellen som kunne feire bursdagen sin litt mer enn hun kanskje hadde turt å håpe på!

Gratulasjoner til Ellen Meisingset, Dag Meisingset og Thor Arne Smestad for seier i bronsefinalen. (Foto: Roger Sten Hansen)

 

(Se hele resultatlisten)

Tusen takk til PCH for en meget bra gjennomført turnering, vi gleder oss allerede til neste år!


Takk til Marius Wang og Roger Sten Hansen for lån av bilder.