Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Stor spenning mentalt og slitne fysisk etter lang dag i forveien, denne trioen (med entusiastisk supporter) klarte seg aller best i OBAs trippelturnering søndag 3. februar.

Bildet over: Roger Johansen, Ole Hågensen og Ronny Gudmundsen, vinnere av turneringen. I armene på pappa Ole finner vi fremtidens storspiller Leon Sebastian.

OBA forteller:

Søndag var det på’an igjen, også denne turneringen ble gjennomført i trippel, dog var det ikke krav om lisens. 20 lag ga et veldig godt oppmøte.

Noe av ideen med turnering to dager på rad, er at tilreisende fra Bergen og andre steder skal få spille så mye som mulig når de først tar turen til Østlandet. Så er håpet også at vi kan lage en tradisjon med petanquehelger i Oslo utenom den tradisjonelle sesongen . Vi evaluerer fortløpende, men OBA oppfatter denne helgen som vellykket og vi fortsetter med en tilsvarende helg i mars.

Vår landslagstrener, Jack Schillemans (bildet over), hadde tatt turen fra Nederland til denne petanquehelgen i Oslo. Det var nok siste mulighet for landslagstroppen til å vise seg frem før uttaket av åtte herrespillere og åtte damespillere til Nordisk Mesterskap som finner sted i Danmark medio mai. Enkelte landslagsspillere med til dels uvante lagkombinasjoner var nok delvis preget av dette, selv om de slo godt fra seg i helgens turneringer.

20 lag ble delt opp i to puljer, der det ble spilt 5 innledende kamper. Vinnere av puljene skulle deretter møtes i finalen.

Videre plasseringsspill: toere i gruppene møtte hverandre, og så videre. Alle lag fikk med dette 6 kamper. Selv om det ble spilt på tid viste det seg nok en gang at de fleste kamper ble avgjort ved at et lag fikk 13 poeng. Fordelen med dette er at de kamper som trekker ut, blir avgjort innen rimelig tid og det blir lite venting før man kan starte på neste kamp.

Puljespillet

I pulje A var det lørdagens finalister i B-finalen som var suverene. De vant alle sine 5 kamper med 16 i pluss-score. Herrene Marius Breimo, Tony Manzano og Morten Torp hadde funnet formen og hadde hevet spillet betraktelig fra lørdagen. På andreplass i A-gruppen med 4 seire og hele 33 pluss i score kom gledelig nok våre tilreisende venner fra Bergen: Mustafa El Harrar, Herve Socquet-Juglard og Jon Larsen (for de som lot seg forvirre etter trekningen, Jon heter Larsen, selv om Jon Knudsen også er et fint navn...). Etter lørdagens spill var dette en stor fremgang, men med jetlag ute av kroppen viste de virkelig kvalitetsheving og beviste noe av det vi vet bor i herrene med sete i Bergen.  Videre legger vi også merke til at våre venner fra Hamar kom på fjerdeplass i gruppen. Gledelig selv om det er litt roligere rundt dem nå dersom vi sammenligner med hvordan det var for 15 år siden. Det er såpass mye roligere rundt dem nå, at de ble forsinket til første runde...

(Alle resultater fra pulje A)

Pulje B ble en veldig tett gruppe, selv om også der var det ett lag som fikk 5 seire. Dette var Ronny Gudmundsen, Roger Johansen og Ole Hågensen

happy to discuss this further": sildenafil L-arginine and yohimbine..

. Et lite poeng er at to på dette laget spilte B-finale dagen før.  Dette gir hele 5 spillere fra lørdagens B-finale som var i søndagens finale. Bak dette laget var det meget tett, med hele 3 lag med fire seire. Her ble det avgjort med flest pluss-score. Best med fire seire ble Johnny Skjørberg, Ståle Baksetersveen og Benny Bel-Lafkih med 4 seire og 26 pluss-score . På de neste plassene der begge lag også hadde 4 seire, kom Tomas Finne, Pierre Espic og Max Carlström med 24 pluss. Merk dere sistnevnte: denne søndagen fikk vi gleden av å hilse på en ny svenske i det norske miljøet. Det siste laget med fire seire ble Tom Johansen, Rune Kristoffersen og Kjell Rune Karlsen, men med ”bare” 4 pluss-score ble det kun fjerdeplass i gruppen.

(Alle resultater fra pulje B)

Turneringens aller beste

Kampene om de åtte beste plasseringer endte slik:

1. Ronny Gudmundsen, Roger Johansen, Ole Hågensen (ØPC,HPK, GPK) 12
2. Marius Breimo, Tony Manzano, Morten Torp (OPC, OPC,Follo) 8

3. Johnny Skjørberg, Ståle Baksetersveen, Benny Bel-Lafkih (HPK, GPK) 13
4. Mustafa El Harrar, Herve Socquet-Juglard, Jon Larsen (Bergen) 1

5. Signe Hovind, Ranu Homniam, Marianne Myrbråten (OPC,OPC,ØPC) 13
6. Tomas Finne, Pierre, Max Carlström (Halmstad, OPC, ?) 4

7. Tom Johansen, Rune Kristoffersen, Kjell Rune Karlsen (ØPC, GPK, HPK) 13
8. Trygve Fjerdingstad, Thor Eivind Kise, Tom Eirik Sundby (GPK) 9

(Se hele resultatlisten)

Bergensmenn på fjerdeplass, hyggelig plassering og enda hyggeligere besøk: Jon, Mustafa og Herve.

OBA takker alle spillere som stilte opp begge dager. Vi takker alle som hjalp til med kaker og andre fornøyelser som ble laget slik at alle kunne få seg noe tørt og vått gjennom hele helgen. Takker gjør vi også de som ble igjen på søndagen etter en lang helg for å rydde hallen etter oss. Uten dere hadde ikke OBA hatt kondis igjen til å klare mandagens strabaser.

Tusen takk!


Tusen takk også til OBA for tekst og bilder, og mest av alt, en fantastisk flott helg i Petanque-Norges storstue.