Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Helgens kvalifisering til Europacupen for klubblag gikk aldeles strålende for Norges eldste klubb. Gratulasjoner til Oslo Petanque Klubb for meget god gjennomført turnering. Vi gleder oss med dem og ønsker OPCs tropp lykke til der ute i Europa!

Bakgrunn: Kvalifiseringen til EuropaCup for klubblag ble arrangert 23.-24. mars i Sinsenhallen. 6 omganger lørdag og 4 omganger søndag. Trekning ble foretatt under Årsmøtet i Seksjon Petanque 16. mars. Oppsettet var likt som selve Europacupen: alle mot alle, klubb mot klubb, først to trippelmatcher hvorav en mix, deretter tre dobbelmatcher hvorav en mix. Klubbene som deltok var Økern Petanque Club, Oslo Petanque Club, Groruddalen Petanque Klubb, Holmestrand Petanqueklubb og Follo Petanca Klubb. 

Stemningen var elektrisk. Mer enn elektrisk . Sjeldent, om noen gang, har vi opplevd samme unisone nerve på en petanquebane, være seg innendørs eller utendørs. Magisk.

- Og mest magisk av alt: en gjeng uredde, kampklare, glade outsidere som med kloke spillersammensetninger, guts og stå-på-vilje vant hele kvalifiseringen. OPC skal ut i Europa og Petanque-Norge skal heie dem frem!


Vi har bedt OPC lagleder og president, Caroline Hovind, om stemningsrapport, spilleranalyse og jubel:

OPC- klare for nye utfordringer
 
Påskesolen skinte over Oslo og Sinsehallen da vår håpefulle tropp møtte klare til dyst i årets EuropaCup-kval i palmehelgen. 
 
Vår tropp besto av: 
- Ranu Homniam
- Lars Bentsborg
- JJ Razaka
- Svein Bruu
- Bastien Testaniere
- Fabien Chaon
- Sven Kolstad (reserve for Marius Breimo)
- og undertegnede
 
Marius hadde sørget for drømmetrekning for klubben; 2 runder lørdag og så WO, og så 2 runder søndag. 
Første runde gikk mot Holmestrand, og vi kunne etter 2 spennende trippelkamper og 3 jevne dobbeltkamper notere seier i første klubb-møte: 3-2. 
 
Neste motstander var Økern, og også her ble sluttsifrene 3-2, og vi kunne nyte lørdagens siste runde fra sidelinjen med en velfortjent walk over. 
Søndag ble dagen da alt skulle avgjøres; GPK hadde som oss seiret i begge sine klubbmøter dagen før, så vi var avhengig av først å slå Follo, for så å ta Groruddalen i det som ville bli helgens finale. 
 
Vår nybakte pappa Fabien steppet inn i troppen på søndag, og lot undertegnede følge 2 svært spennende trippelkamper fra sidelinjen. Da sluttresultatene endelig sto 13-12 og 13-12 i vår favør på begge banene var det godt å puste lettet ut før dobbeltmatchene startet. Også her ble det spenning, men vår stolte tropp dro i land alle 3 kampene, og vi kunne puste litt lettere før dagens siste møte med 5-0 seier i baklomma. 
 
Vårt siste klubb-møte denne helgen beviste at petanque også er en max-puls idrett; i hvert fall for oss på sidelinjen. Begge trippelkampene var lenge jevne, og nervene var synlige hos samtlige spillere på banen . Gleden var stor da vi endelig kunne takke for kampen på begge baner, med vissheten om at vi nå bare trengte å vinne en av de 3 dobbeltmatchene. 
 
OPC beholdt lagoppstillingen i den aller siste runden, og våre tre dobbeltlag; Svein og Ranu, Lars og JJ, Fabien og Bastien kjempet heltemodig. Sluttresultat: 4-1 til OPC!
Med 15 seire av 20 mulig var det flere gledestårer som ble tørket på banen, og vi gleder oss til å forsvare både klubben og Norges ære i EuropaCup 2013. 
 
Troppen vår: 
 
- Ranu Homniam: uredd og trygg. Spilte seg gjennom helgen varm og hadde flere avgjørende skudd under sterkt press. Dette ser bra ut frem mot Nordisk.
- Svein Bruu: tryggheten selv, med årelang erfaring og rutine. La inn til poeng etter poeng, med et fantastisk løft.
- Lars Bentsborg: har vel aldri skutt så bra som denne helgen. Flere runder med skudd i absolutt toppklasse. Vi gleder oss til å se deg resten av sesongen Lars.
- JJ  Razaka: stabil og stødig, med både viktige skudd og legg. Erfaring i bøtter og spann, som kommer til sin rett i turneringer som dette. 
- Fabien Chaon: nybakt pappa og stolt som en hane, og dette løftet vår allerede gode spiller enda noen hakk. Han fikk hviledag på lørdag, og kom inn og gjorde jobben (og vel så det) på søndagen. 
- Bastien Testaniere: skjøt jevnt og trutt og ble i mange avgjørende situasjoner liggende igjen

• "Do you have any difficulties in your work situation?"understand the background of their patients will be the generic viagra online.

. Stabil til å plusse på poeng, og like blid hele helgen. 
- Sven Kolstad (reserve for Marius): gjorde den viktige jobben med å heie troppen frem gjennom hele helgen, og fulgte opp alle lagene på en helt glimrende måte. 
- Undertegnede: fikk etterhvert litt taket på banene, og storkoste meg sammen med mine flotte klubbmedlemmer. Søndag fulgte jeg kampene fra sidelinjen og hjertet svulmer av stolthet ennå. Takk for en vanvittig innsats; ikke bare resultatmessig, men også for stemningen i troppen gjennom hele helgen! 
Takk til alle deltakende klubber for en fantastisk helg med mye moro, alle tilskuere for prima heiing og til Seksjonsstyret for et flott arrangement. 

 
Caroline Hovind
President, OPC