Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

I strålende høstsol, helt fritt for snø, samlet troppene seg på Sofienmyr til tidenes første Follos høstslag

• "How strong is your desire for sex, now and in theNormal erectile process begins with sexual stimulation in viagra generic.

. Med en som vanlig godt utstyrt kiosk med et bra utvalg grillmat, godt oppmøte og spennende kamper ble dette en riktig hyggelig dag på banen.

For de håpefulle i landslagsgruppen var denne turneringen ekstra viktig. Trener Jack Schillemans var til stede, noterte flittig, veiledet noe og bemerket seg øvrige spillere. Med uttaket i minne neste dag, var det for noen avgjørende å virkelig prestere. Vi håper også spillere utenom gruppen følte et utbytte av visitten.

(Se hele resultatlisten)

Og legg merke til våre juniorer! Tre av fire EM-klare juniorer stilte på lag, for aller første gang. Kulene trillet inn og andres kuler ble skutt bort. I innledende havnet Jonatan Smeby, Martin Vinje og Pål W. Johannessen i gruppe sammen med OPCs ringrever Jean-Jacques Razaka, Lars Bentsborg og Mohamed Zahri, GPKs storspillere Andre Erdahl, Magnus Utgård og Robert Pettersen samt Follo-trioen Annemarie Barker, Linn Kristin Weseth, Eirik Storjordet. At våre juniorer skulle gå hen og vinne hele gruppen, hadde nok gitt god uttelling på Oddsen. Kjempet hardt gjorde de også i første sluttspillkamp. Det ble en lang og hard kamp om poengene mot Norges damelag til EM. Sistnevnte gikk omsider seirende ut av kampen med knappest mulig margin.

- Det skal bli veldig morsomt å følge Jonatan, Martin, Pål og Herman i høstens store mesterskap!

De fire spillerne som representerer Norge under Dame-EM i november, ønsket selv å stille som firemannslag, noe styret ga dispensasjon til. Forutsetningen var at spillerne gikk glipp av eventuelle rankingpoeng, og at laget kunne bytte spiller kun en gang per kamp. Også et annet rent damelag spilte i turneringen, og lagene møttes til alt overmål allerede i puljespillet. 13-12 til de rutinerte i første kamp, litt nerver spilte nok inn. Mot Son ble det en mer komfortabel seier, og damene var med dette klare for sluttspill. I kvarten ble det slutt: Benny Bel-Lafkih, Ole Hågensen og Ronny Gudmundsen ble for hard motstand.

For herrenes del ble spillerne satt sammen tre og tre, med noe uvante kombinasjoner. Ett lag måtte se seg slått i kvartfinalen, mens de to andre lagene gikk videre… bare for å møte hverandre i semifinalen . Johnny Skjørberg, Tom Johansen og Ståle Baksetersveen klarte ikke matche Benny Bel-Lafkih, Ole Hågensen og Ronny Gudmundsen, og måtte derfor ut i bronsefinalen. Her møtte de den nye konstellasjonen fra HPK/ØPC/PCH: Bror Bøhler, Larry Young og Rolf Finstad, og det ble seier til førstnevnte.

3. plass: Tom Johansen (ØPC), Ståle Baksetersveen og Johnny Skjørberg (HPK)

I finalen ble det et nærmest rent Groruddalen-oppgjør. Benny og Ole spilte som nevnt sammen med Økerns Ronny, og motstanderne var alle fra GPK: Magnus Utgård, Andre Erdahl og Robert Pettersen. Med en 4-0 ledelse til Benny/Ole/Ronny snudde kampen seg brått til 4-6. Det skulle derimot ikke bli flere poeng enn dette til Magnus/Andre/Robert . 13-6.

2. plass: Magnus Utgård, Andre Erdahl og Robert Pettersen (alle GPK)

Med denne seieren vant Benny samtidig årets spillerranking. Andre år på rad og totalt for femte gang. Vi gratulerer! (Se rankingartikkel)

- I klubbrankingen er det derimot fortsatt stor spenning. Med GPKs kjempehamstring av poeng under denne turneringen skiller det bare ett fattig rankingpoeng opp til foreløpig leder Oslo Petanque Club. Til helgen står sesongens aller siste rankingturnering av stabelen. Stedet er Frognerparken, arrangøren er OPC og navnet er Monolitten. Vi regner med stor mobilisering av spillere fra arrangørklubben!

Litt vemodig er det at sesongen snart er over. Desto viktigere å samle flest mulig spillere og lag til avslutningen. Tusen takk til Follo Petanca Klubb for en en godt gjennomført turnering hvor bra innsats fra sekretariatet sikret fortgang nok til å hindre finale i høstmørke.


Takk til Marius Wang for bilder