Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Norgesmesterskapene ble arrangert i Oslo, nærmere bestemt i Frognerparken 12. – 14. august. Det var Oslo Petanque Club og Økern Petanque Club sammen som sto for gjennomføringen av et meget vellykket mesterskap.

(bildet over: Kim Roger Johansen, Luis Olav Lyster, Jonas Blystad, Elise Sanna Andersen, Henrik Jansson og Kenneth Danielsen. Kjente etternavn, sier du...?)

For første gang ble det arrangert norsk mesterskap i skyting. Den første mester i denne øvelsen var Ole Chr. Hågensen (UaB) foran Bo Thieu-Cong og Trond Rekdahl. Det stilte opp hele 27 spillere i konkurransen og man besluttet senere at erfaringene var såpass gode at dette skulle bli en permanent øvelse under senere mesterskap.

(bildet over: Tom Johansen, Bo Thieu-Cong og Gjermund Røren)

Singelmesterskapet samlet 46 spillere og Bo Thieu-Cong (OPC) gikk på nytt seirende ut av konkurransen. På de neste plassene fulgte Gjermund Røren fra Petancamigos og Tom Johansen fra Follo Petanca Klubb.

I åpen dobbel gjentok Bo Thieu-Cong bedriften i singel, og vant sammen med Marius Breimo. Som i singel kom Gjermund Røren på andreplass sammen med Krister Jansson. Nok en tallerken gikk til Ole Chr. Hågensen som tok tredjeplassen med Benny Bel-Lafkih

age. generic viagra Drugs and substance abuse.

. Det stilte opp 40 lag i klassen.

(bildet over: Krister Jansson, Marius Breimo, Bo Thieu-Cong, Benny Bel-Lafkih og Ole Hågensen. Gjermund Røren sitter foran)

Økern Petanque Club vant åpen trippel med laget Frank Seculic, Freddy S. Bruu og Steinar Andersen. Økernlaget slo i finalen 2004-mesterne fra Holmestrand Petanqueklubb: Ståle Baksetersveen, Francois Soto og Roger Johansen. Nok en gang klatret Bo Thieu-Cong opp på seierspallen med sin tredjeplass, også her sammen med Marius Breimo. Tredjemann på laget var Tony Manzano. Det var god deltakelse i trippel med 29 lag.

I dameklassen deltok kun fire lag. Vinnerne fra 2004, Grethe Johansen, Ellen Johansen og Lisbeth Bruu (ØPC), gjentok bedriften dette året. Andreplassen gikk til nok et Økernlag: Ellen Sanna Andersen, Ragnhild Breiby og Kristin Borstad.

Om det var skuffende lav deltakelse i damedobbel, var det desto gledeligere å telle antall lag i juniorklassen: 6 lag stilte opp. Resultatet bekrefter at eplet ikke faller langt fra stammen, ei heller i petanque. Vinnere ble Mats Blystad, sønn av Jan Åge Blystad fra Økern Petanque Club med bl.a. erfaring fra landslag, og Elise Sanna Andersen, datter av Ellen som ble nummer to i dameklassen og Steinar som vant i trippelturneringen . På andreplass kom Kim Roger Johansen, sønn av Roger som kom på andreplass i trippel, og Luis Olav Lyster. Luis er sønn av Bjørn Lyster som var vinner av trippel så sent som i 2003 og har god erfaring fra landslag. På tredjeplass kom Henrik Jansson, sønn av Krister som kom på andreplass i åpen dobbel, og Kenneth Danielsen.

(bildet over: Kristjana Møller og Reidun Johansen, Jean Jacques Razaka og Frank Pedersen, Helga Lara og Gilbert Lara)

Nevnes må også at i år kom Frank Pedersen (regelen med eplet og stammen ble på nytt bekreftet: Frank er bestefar til Freddy, vinner av trippel) til finalen og vant veteranklassen med makker Jean Jaques Razaka fra OPC. I veteran stilte det opp 11 lag.


Dette er siste NM-tilbakeblikk i denne omgang . Vi takker alle som har bidratt med bilder fra årene som har gått. Artikler, resultatlister og adelskalender finnes HER.