Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

I fjor

Hans Majestet Kongens Pokal har blitt delt ut under norske mesterskap i mange idretter helt siden 1879. I 2011 ble endelig petanque med i det gode selskap. – Svært gledelig! Beslutningen om å dele ut kongepokal til vinnerne av Trippel var klar: Alle internasjonale mesterskap blir gjennomført i trippel. I tillegg går ingen andre konkurranser på NMs siste dag slik at alle kan være med: juniorer og veteraner, kvinner og menn. Trippel har med dette en ny dimensjon. Ønsket om å vinne er enda sterkere enn tidligere.

Holmestrands flaggskip stod i 2011 øverst på pallen som seiersherrer, og kunne stolte og glade motta Norges fremste trofe: Kongepokalen. Vinnerne ble behørig feiret med utdeling av gullmedaljer, trompetfanfare og overrekkelse av Hans Majestet Kongens pokal ved 1. visepresident i Norges Fleridrettsforbund, Freddy Bruu. Vi kunne gratulere Roger Johansen, Ståle Baksetersveen og Francois Soto fra Holmestrand Petanqueklubb!

Favoritter

Ole Hågensen, Lars Andre Storaker Bruu og Benny Bel-Lafkih fra Groruddalen Petanque Klubb er for oss favoritter i denne klassen. Dette er en trio som har mange år sammen som et lag og har i sine beste stunder vært meget gode. Det kan stilles spørsmål med dette laget i år da det har vært lite samspill med alle tre. Lars har i år valgt å ikke satse på landslaget, men har spilt og trent like mye som tidligere og hevder seg fortsatt i toppen av rankingen. Benny trener flittig og har fått spillet på plass etter en noe overraskende treg start på den hjemlige sesongen. Ole har ladet opp i Frankrike i to måneder, og ryktene forteller at han er mer spillersugen enn på lenge. Det kan være en liten fare spesielt for dette laget at de binder seg noe når lysten er så stor til å vinne, men våre favoritter er de uansett.

Utfordrere

Trond Rekdahl, Tom Johansen og Ronny Gudmundsen. Vi forutsetter at Trond har spilt seg i form (og det har han etter tre dager med petanque),og  det blir spennende å se hvordan startoppstillingen i dette laget blir. Blir Trond mellommann eller går han ut som skytter? Vi tror ikke det har så mye å si, men vi tror han starter som mellommann.  Tom fant gledelig nok fort formen etter skadeavbrekket, og vi får håpe at han ikke er for sliten etter to dager med petanque. Ronny er strålende om dagen, men kan nok være litt sliten denne søndagen etter uker med forberedelser og to dager med organisering, samtidig som han har valgt å spille alle åpne klasser i dette mesterskapet. Tross av alle usikkerheter kjenner vi kvaliteten til dette laget, og vi minner om at det er bare ett år siden de kom på andrelass i Nordisk Mesterskap og på bronseplass i NM i Follo.

Andero Kelu, Marius Wang og Rune Kristoffersen er det eneste rene klubblaget hvor alle fortsatt er med i landslagstroppen. Marius kommer til å få flesteparten av leggene til å sitte etter to dager med spill på NM-banen. Vi er noe usikker på stabiliteten på leggingen på de to andre på laget, så om Andero blir mellommann og har funnet ut av banen, samt at Rune blir noe mer stabil i alle kamper, kan dette går bra. Rune er en god avslutter på sitt beste, men vi hevder at det til nå i år har vært for ustabilt. Likevel, på sitt beste er det mer enn bra nok til å hevde seg i dette mesterskapet.

Roger Johansen, Francois Soto og Ståle Baksetersveen, regjerende mestere, kan klare det også denne gangen. Dette er et mesterskapslag og de tre hever seg alltid til NM. Noe av utfordringen er at det har vært lite samspill på trioen i år. Selv om de er samspilte fra tidligere år mener vi at for dette laget spesielt betyr samspill og trygghet mye. Fordelen er at både Ståle og Roger har flere leggeteknikker og kommer til å være veldig stabile på leggingen. Vi tror det står og faller på om Soto får skytingen til å sitte. Dette er nok laget avhengig av. Vi tror ikke underlaget passer Soto og hans måte å legge på, og det kan da være en utfordring og bytte skytter. - Men for all del, dette er erfarne spillere og de finner helt sikkert ut av det.

Jean Espic, Fabien Chaon og Simohamed Menzhi er spillere som har tatt mange poeng i rankingen og har hatt gode kamper i turneringer frem mot NM. Alle tre spiller usedvanlig stabilt noe som gjør at motstanderne hele tiden må ha full fokus for å vinne kamper mot disse. Det vi er noe usikre på er om det er noen av de tre som kommer til  å ta ansvar for det taktiske i løpet av turneringen. Banen på Hellerudsletta er nok slik at det må gjøres taktiske valg som ikke er vanlige ut fra andre, mer tradisjonelle underlag.

Marius Breimo, Bo Cong Thieu og Jean Jacques Razaka er en trio som kan få det til på en slik bane: alle kan legge bra og alle kan skyte bra. Vi mener og tro at skal dette laget nå langt på søndag må Marius gå ut først, Bo være mellommann og Jean Jacques må være skytter. Det er også viktig at kommunikasjonen sitter og at det ikke blir lange og mange diskusjoner om taktikken. Dette e tre gode spillere som alle har sin klare oppfatning av hvordan petanque skal spilles og å finne en lagkaptein som kan styre dette kan bli en utfordring. - Men finner de ut av dette kan de gå veldig langt.

Pierre Espic, Mohammed Zahri og Lars Bentsborg har nok gledet seg lenge til denne øvelsen. Usikkerheten er samspillet som et trippellag. Momo og Lars er nok det to beste her til lands til å inkludere en tredjespiller og vi tror også Pierre gleder seg stort til å spille med disse to. Pierre har spilt godt i år og med Momo og Lars på vei mot formen kan dette gå hele veien. Vi tror også at dette laget ikke lar seg frustrere av at noen kuler tar uransakelige veier, men beholder troen på det de gjør. – Uansett, dette er trippel og da våkner det noen ekstra gener i dette laget.

Historie

Hvem har utmerket seg i trippel til nå i historien? Våre første mestere er Ole Nilsen, Morten Torp og Lars Kiplesund. Trond Rekdahl er den som har vunnet flest ganger med sine 4 gull, i tillegg har han enn sølv og tre bronser. Bak han er det en hel bataljon med tre seire. Av spillere som etter vår mening har mulighet til å komme opp på fire seire etter årets NM er Benny Bel Lafkih, Robert Pettersen og Ronny Gudmundsen (- og da får Trond 5 gull). 

Hva angår kvinner med medaljer i åpen trippel må vi tilbake til 2006, men da var det til gjengjeld to damer i finalen. Lisbeth Fossen var med på vinnerlaget og Maija Juva fikk sølv dette år. Det er de eneste medaljer kvinner har klart å få i åpen trippel NM.

1985
1. Ole Nilsen - Morten Torp - Lars Karlsen (Kiplesund)
2. Francisco Sabater - Kjell Hide - Oddvar Karlsen.
3. Paavo Tikkanen - Werner Pfeifer - Rene Vanneste
 
1986
1. Jan Simonsen - Francisco Sabater - Arne Kjærsrud
2. Michel Rey - Frank Engebretsen - Jean-Jacques le Lannio
3. Arvi Tikkanen - Paavo Tikkanen -Werner Pfeiffer
 
1987
1. Per Mæleng - Antoine Castillo - Claude Artigou
2. Bjørn Lyster - Michel Rey - Max Brun
3. Frank Engebretsen - Michel Nicolas - Tor Solheim
 
1988
1. Francisco Sabater -Jan Simonsen -Thorodd Arnesen
2. Bjørn Lyster - Michel Rey - Arvi Tikkanen
3. Claude Artigou - Per Mæleng - Elie Jadlowkier
 
1989
1. Gerhard Mercier - Dag Alstad -Atle Smeby
2. Frank Engebretsen - Robert Ferrero - Mohamed Zahri
3. Hvem kan hjelpe oss her
 
1990
1. Morten Torp - Trond Rekdahl - Oddvar Karlsen
2. Frank Engebretsen - Robert Ferrero - Mohamed Zahri
3. Kjell Hide - Lars Karlsen - Per Golberg 
 
1991
1. Mohamed Zahri - Jean Jaques Razaka - Michel Nicolas
2. Kjell Hide - Lars Karlsen - Ronny Golberg
3. Gerard Mercier - Frank Engebretsen - Robert Ferroro
 
1992
1. Rune Kristoffersen - Trond Rekdahl - Morten Torp
2. Freddy Bruu - Erik Johansen - Tom Rustad
3. Per Klevenberg - Truls Martinsen - Arne Kjærsrud
 
1993
1. Erik Johansen - Freddy Bruu - Tom Rustad
2. Oddvar Karlsen - Kjell Hide - Lars Karlsen
3. Odd Erik Høye - Knut Bjerke - Bengt-Arne Sørum
1994
1. Lars Bruu - Morten Sjøberg - Lars Bentsborg
2. Ronny Gudmundsen - Marius Breimo - Roger Støa
3. Torgeir Hovind - Svein Bruu - Frank Pedersen
 
1995
1. Mohamed Zahri - Jean Jaques Razaka - Lerry Young
2. Bror Bøhler - Finn Avgdahl - Gjermund Røren
3. Erik Johansen - Freddy Bruu - Trond Rekdahl
 
1996
1. Leif Høgberg - Bo Thieu-Cong - Roger Støa
2. Øivind Bjordal - Per Aamodt - Odd-Erik Høye
3. Lars Kiplesund - Terje Bratli - Per Klevenberg
 
1997
1. Øivind Bjordal - Odd-Erik Høye - Per Aamodt
2. Bjørn Lyster - Larry Young - Steinar Andersen
3. Lars Bentsborg - Morten Sjøberg - Ronny Gudmundsen
 
1998
1. Roger Støa - Bo Thieu-Cong - Leif Høgberg
2. Odd-Erik Høye - Per Aamodt - Øyvind Bjordal
3. Ronny Gudmundsen - Lars Bruu - Mohamed Zahri
 
1999
1. Ronny Gudmundsen - Marius Breimo - Kjell Aune
2. Lars Bentsborg - Lars Bruu - Mohamed Zahri
3. Morten Torp - Jean Jaques Razaka - Tom Johansen
 
2000
1. Erik Johansen - Trond Rekdahl - Freddy Bruu
2 . Roger Støa - Leif Høgberg - Marius Breimo
3. Bjørn Lyster - Gjermund Røren - Stephane Guillemenot
 
2001
1. Bo Thieu-Cong - Marius Breimo - Tony Manzano
2. Florez Manzano - Vidar Hauger - Frank Pedersen
3. Roger Støa - Ronny Gudmundsen - Leif Høgberg
 
2002
1. Trond Rekdahl - Erik Johansen - Ronny Gudmundsen
2. Bo Thieu-Cong - Tony Manzano - Jean Jaques Razaka
3. Leif Høgberg - Roger Støa - Marius Breimo
 
2003
1. Bjørn Lyster - Gjermund Røren - Stephane Guillemenot
2. Lars Bruu - Lars Bentsborg - Mohamed Zahri
3. Thor Haugen - Robert Pettersen - Jon Norborg
 
2004
1. Roger Johansen - Francois Soto - Ståle Baksetersveen
2. Lars Bruu - Lars Bentsborg - Mohamed Zahri
3

diagnosed with cardiovascular disease, is minimal in How to get viagra • "When did your erection problems begin?" "Please.

. Bjørn Lyster - Gjermund Røren - Stephane Guillemenot
 
2005
1. Steinar Andersen - Freddy Bruu - Frank Seculic
2. Ståle Baksetersveen - Francois Soto - Roger Johansen
3. Tony Manzano - Bo Thieu-Cong - Marius Breimo
 
2006
1. Trond Rekdahl - Ronny Gudmundsen - Lisbeth Bruu
2. Magnus Langstrand - Maija Juva - Larry Young
3. Krister Jansson - Gjermund Røren - Bjørn Lyster
 
2007
1. Jan Slevigen - Ben Bel Lafkih - Robert Pettersen
2. Trond Rekdahl - Erik Johansen - Ronny Gudmundsen
3. Ole Chr. Hågensen - Joachim Hågensen - Andre Erdal
 
2008
1 . Tor Eivind Kise - Ben Bel Lafkih - Robert Pettersen
2. Atle Andersen - Rolf G.Hermansen - Rolf Såheim
3. Trond Rekdahl - Ronny Gudmundsen - Tom Johansen
 
2009
1. Ole Hågensen - Robert Pettersen - Benny Bel-Lafkih,
2. Morten Torp - Pierre Espic - Jean-Jacques Razaka
3. Stephane Guillemenot - Marius Breimo - Leif Høgberg
 
2010
1. Helg Skjørberg - Hans-Erik Røneid-Hansen - Birger Otto Hansen
2. Ole Hågensen - Andre Erdahl - Magnus Utgård
3. Ole Skorbakk - Gjermund Krogstad - Morten Groth
 
2011
 
1. Roger Johansen - Ståle Baksetersveen - Francois Soto
2. Benny Bel-Lafkih - Magnus Utgård - Robert Pettersen
3. Tom Johansen - Ronny Gudmundsen - Trond Rekdahl