Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

I fjor

Suveren legging og full kontroll i skyting imponerte tilskuerne under finalen i dobbel åpen. To solide spillere har endelig blitt norgesmestere i petanque: Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg.

Favoritter

Blant 40 lag fra 8 klubber er det mange som kan vinne og det er flere momenter som spiller inn, trekning og puljer er blant disse. Men for oss er det et lag vi har spesiell tro på i år, et lag som lett kunne gått inn under overskriften utfordrere eller overraskelser. Vi har dem altså som favoritt og kun det.

Svein Bruu og Jean Jacques Razaka. Svein Bruu er æresmedlem i klubben Gode spillere uten NM-tittel, en klubb man ikke betaler medlemskap i og gjør det man kan for å melde seg ut av. Dette er en klubb det ikke er noen fordeler av å være medlem i. Fortvil ei, Svein. Nå kan du bli ekskludert fra denne klubben!

Han har ikke spilt så mye, men banen på Hellerudsletta kan passe Svein. Vi tror han kommer til å misse færre kuler enn de fleste på dette underlaget. Han har flere leggeteknikker, men det rolige løftet han behersker bedre enn de fleste, kan sitte på lørdag. Makker Jean Jacques Razaka har funnet formen, sanket godt med poeng i turneringer den senere tid og under Festivalen i Bergen var han fremragende. I flere kamper må han ha hatt mellom 80 % og 90 % treff på skuddene. I tillegg mener vi også at de leggekuler han må gjøre på lørdag kommer til å sitte. Razaka har leggeteknikk som kan fungere på dette underlaget. Alle kommer til å misse mange kuler på dette underlaget, men roen og erfaringen disse spillere har, gjør at dette kommer de ikke til å bry seg om.

Utfordrere

Det var vanskelig og begrense seg i denne kategori, veldig vanskelig. Når man ser på startfeltet er det flere virkelig gode og spennende lagkombinasjoner og det var fristende og skrive ned tankene for hvorfor enkelte opplagte utfordrere ikke kom med. 

Vi har tro på Marius Wang og Andero Kelu, spillere som på sitt beste spiller god petanque. Andero kommer til å treffe over 50 % av sine skudd, men vi er litt usikre på leggingen hans. Klarer Marius å få til sitt legg (løft) fra sittende stilling, uten å bli sliten gjennom hele turneringen, så blir dette bra.

Lars Andre Storaker Bruu og Andre Erdahl er et lekent lag som kan komme til å virkelig kose seg om de får spillet til å flyte. Lars har mange teknikker på leggingen og sannsynligheten for at han finner et kast som fungerer på denne banen er ganske stor. Andre den andre har fått opp treffprosenten betraktelig ved de seneste turneringene og holder denne trenden seg kan dette gå veien.

Benny Bel-Lafkih og Robert Pettersen her står det nok og faller med om Robert finner ut av underlaget. Robert har spilt betraktelig mindre i år enn tidligere år, og det er også litt ukjent for oss hvor mye han har trent. Sannsynligvis er dette noe mindre enn vanlig, noe som kan føre til at det blir vanskelig å holde et jevnt nivå under hele turneringen, og det kan som kjent føre til at man ryker ut. Benny gir seg aldri og har nok spesielt lyst på å vinne dobbel i år, etter den lille nedturen dette laget hadde i Follo.

Gunn Trine Hansen og Kjell Rune Karlsen er etter vår oppfatning laget Holmestrand kan håpe på under dobbelmesterskapet. Dette er et av de mest samspilte dobbelkombinasjonen vi har og kan høste fordeler av dette også under i denne turneringen. Den eneste banen som kan minne noe om NM-underlaget er banen på Hølen. Når vi ser på plasseringene de to siste år har de kommet godt fra det i Hølen, noe som taler til deres fordel. Det vi er litt spente på er om frustrasjonen blir stor og man ikke klarer å hente seg inn om resultatet av gode kast ikke går inn som forventet.

Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen, klarer de å repetere seieren fra Follo? Vi er litt usikre på det. Vi mener at spillet til disse to herrer ikke har løsnet til nå i år slik vi har sett dem spille de senere år. Hever de seg noe kan det selvfølgelig gå bra, men i denne tøffe turneringen kan det bli vanskelig.

Trond Rekdahl og Tom Johansen? Trond er mesterskapspiller i særklasse, og er nok en av de få som kan spille på erfaringer. Så er nå en gang slik at han er den spilleren som raskest av alle spiller seg i form: etter en singelturnering er han der. Tom har vært skadet i hele vinter og ikke spilt noe, men når han kom tilbake var han raskt oppe på et akseptabelt nivå. Vi har også sett de spille på NM-banen og vi tror at erfaringen kan bli avgjørende for disse to herrer denne lørdagen.

Roger Støa og Ronny Gudmundsen? Her er vi noe usikker på om Ronny klarer å konsentrere seg om spillet eller om det blir for mye administrasjon. - Men om vi ser vekk fra det så har vi hatt gleden av å se Ronny spille i år, og han spiller god petanque. Spørsmålet er om han noen gang har vært bedre? Muligens i enkeltklamper, men jevnheten til Ronny er rett og slett imponerende. Roger er også en spiller som har mange kast og finner helt sikkert ett som passer underlaget på Hellerudsletta

52SHARED CARE CONCEPT (29) How to get viagra Oral Agents.

. Selv når Roger var på sitt beste trente han mindre enn sine makkere, uten at det så ut som det påvirket spillet. Nå vet vi at han har vært og trent på NM-banen ved flere anledninger og se ikke bort fra at dette laget får betalt for det.

Overraskelser

Normalt hadde nok Lars Bentsborg og Mohammed Zahri kommet inn under kategori Favoritter eller Utfordrere. Disse to har vært i flere dobbelfinaler de senere år og sammen spiller de god dobbelpetanque. Vi regner likevel med at de er så slitne etter fredagens singelspill at vi blir overrasket om de i hele tatt kommer videre fra innledende runder.

Historie

Denne øvelsen som NM-øvelse ble satt på programmet i Norge i 1988, samme år som singeløvelsen ble introdusert. Åpen dobbel-NM er det blitt arrangert i alle år siden den gang. Det er også i denne klassen spillere som har hevdet seg bra gjennom årene, best av dem er Bo Thieu-Cong med 5 gull, 4 sølv og en bronse. Trond Rekdahl har også vunnet åpen dobbel 5 ganger, og med 2 sølv samt 3 bronse i sin premiehylle godt bevart på loftet hjemme i Askim. Den tredje spiller som har forsynt seg godt i åpen dobbel er Roger Støa med sine 4 gull, 5 sølv og 1 bronse.

Dette er en åpen øvelse som da også kvinner kan stille opp i. Få av dem har hittil klart å markere seg på pallen, riktignok med noen hederlige unntak. Lisbeth Fossen vant sammen med Tom Rustad helt tilbake i 1990. Lisbeth ble første kvinne til å vinne et åpent norsk mesterskap og er til nå også den eneste. En plassering hun gjentok i en annen åpen øvelse en generasjon senere. Sølv fikk Gunnvor Berge i 1995 og så matte vi vente helt til 2010 da Maija Juva fikk bronse.

1988
1. Jean Paul Chokroun - Javier Pacios
2. Claude Artigou - Per Mæleng

1989
1. Gerhard Mercier - Dag Alstad
2. Svein Bruu - Fredrik Nergaard
3. Bjørn Lyster - Thomas Jensen

1990
1. Tom Rustad - Lisbeth Fossen
2. Lars Bentsborg - Morten Sjøberg
3. Erik Asmyhr - Kåre Wahlqvist
3. Antoine Castillo - Jean Jaques Razaka
(dette år ble det ikke spilt bronse kamp)

1991
1. Robert Ferrero - Freddy Bruu
2. Leif Høgberg - Harald Huser
3. Oddvar Karlsen - Rune Kristoffersen

1992
1. Erik Johansen - Tom Rustad
2. Leif Høgberg - Harald Huser
3. Kåre Wahlqvist - Erik Asmyhr

1993
1. Oddvar Karlsen - Rune Kristoffersen
2. Svein Bruu - Fredrik Nergaard
3. Morten Sjøberg - Mohamed Zahri

1994
1. Morten Torp - Trond Rekdahl
2. Roger Støa - Bo Thieu-Cong
3. Vegar Bjordal - Øivind Bjordal

1995
1. Roger Støa - Bo Thieu-Cong
2. Gunnvor Berge - Bjørn Vidnes
3. Jean Jaques Razaka - Mohamed Zahri 

1996
1. Trond Rekdahl - Erik Johansen
2. Bo Thieu-Cong - Roger Støa
3. Morten Sjøberg - Lars Bentsborg

1997
1. Marius Breimo - Tony Manzano
2. Trond Rekdahl - Erik Johansen
3. Bo Thieu-Cong - Kjell Aune

1998
1. Bo Thieu-Cong - Roger Støa
2. Leif Høgberg - Øyvind Lind
3. Vegar Bjordal - Ole Chr. Hågensen

1999
1. Magnus Utgård - Ole Chr. Hågensen
2. Bo Thieu-Cong - Roger Støa
3. Trond Rekdahl - Erik Johansen 

2000
1. Lars Bruu - Mohamed Zahri
2. Roger Støa - Leif Høgberg
3. Trond Rekdahl - Erik Johansen

2001
1. Bo Thieu-Cong - Tony Manzano
2. Erik Johansen - Trond Rekdahl
3. Roger Støa - Leif Høgberg

2002
1. Leif Høgberg - Roger Støa
2 . Ole Chr. Hågensen - Ben Bel Lafkih
3. Trond Rekdahl - Erik Johansen

2003
1. Trond Rekdahl - Erik Johansen
2. Lars Bruu - Mohamed Zahri
3. Ståle Baksetersveen - Francois Soto

2004
1. Roger Støa - Bo Thieu-Cong
2. Birger Otto Hansen - Bjørn Arne Nordhagen
3. Bjørn Lyster - Stephane Guillemenot

2005
1. Bo Thieu-Cong - Marius Breimo
2. Gjermund Røren - Krister Jansson
3. Ole Chr. Hågensen - Ben Bel Lafkih

2006
1. Ole Chr. Hågensen - Ben Bel Lafkih
2. Bo Thieu-Cong - Marius Breimo
3. Rune Fulesang - Andre Erdal

2007
1. Ole Chr. Hågensen - Joachim Hågensen
2. Stephane Guillemenot - Leif Høgberg
3. Jan Slevigen - Ben Bel Lafkih

2008
1. Krister Jansson - Gjermund Røren
2. Ole Chr. Hågensen - Joachim Hågensen
3 . Roger Johansen - Francois Soto

2009
1. Trond Rekdahl - Tom Johansen
2. Jean-Jaques Razaka - Lars Bruu
3. Oddvar Karlsen - Rune Kristoffersen

2010
1. Lars Bentsborg - Mohammed Zahri
2. Lars Storaker Bruu - Jean-Jaques Razaka
3. Maija Juva -  Larry Young

2011
1. Johnny Skjørberg - Bjørn Arne Nordhagen
2. Mohamed Zahri - Lars Bentsborg
3. Ole Hågensen - Lars Bruu