Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

I fjor
 
Hølen-laget med Kjell Ausland og Bjørn Larsen sto for overraskelsen i veteranklassen med sin seier og NM-tittel. I finalen møtte de Jan Øivind Lønn og Birger O. Hansen fra HPK og Hølen vant en spennende og velspilt finale med sluttresultat 13 - 8. Det var ventet et annet Hølen-lag i finalen med Thor Arne Smestad og Rolf Finstad, men dette året måtte de nøye seg med fjerdeplass etter å ha tapt bronsefinalen 13 -9 mot Per Aamodt og Odd Erik Høye fra Valle.
 
Favoritter
 
Det er påmeldt 16 lag fra 8 klubber og her finnes det favoritter etter vår mening. Herrene Rolf Einar Finstad og Thor Arne Smestad fra Hølen må nok finne seg også å være favoritter også i år selv om det ”bare” ble en fjerdeplass i Follo for ett år siden. Før dette har de tatt medalje i veteranklassen 5 år på rad med seier i to av dem. Herrene har spilt bra i år og finner Rolf fort ut av underlaget på banen så går dette hele veien.
 
Utfordrere
 
Her er det mange, ja mon tro om ikke hele startfeltet burde nevnes her? Vi velger å trekke fram noen som vi har litt mer tro på. Eyolf Jul-Larsen og Tor Halvorsen fra Bergen kan komme til å gjøre det skarpt i denne klassen. Vi så dem sammen på lørdagens konkurranse i Bergen og det var til dels godt spill. Søndag klatret Eyolf (med annen medspiller) opp på fjerdeplass. Spiller de som de klarte på festivalen i Bergen kan de nå langt også her.
 
Eirik Storjordet og Mike Barker fra Follo er et annet lag som kan gjøre det bra. Mike hadde mye å tenke på under NM for ett år siden, men denne gangen kan han bare kose seg og spille petanque. Begge disse spiller mye og i sine beste stunder spiller de riktig så god petanque. Har de flyten og kan dette gå bra.
 
Reidun Johansen og Kristjana Møller spiller alltid jevnt godt og vi tror ikke banen på Hellerudsletta kommer til å forandre på dette. Blir det overvekt av legging i spillet av disse to, har vi tro på en riktig god plassering.

Holmestrand må håpe på Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen i denne turneringen. To sindige herrer som neppe blir frustrerte av banen selv om noen kulene ikke går slik de hadde sett for seg. Foruten å være habile spillere tror vi at roen blir deres styrke på lørdag. Vi minner om at det er kun to år siden de var med på å vinne trippel i åpen klasse!
 
Hva så med tittelforsvarere Kjell Ausland og Bjørn Oddvar Larsen? De klarte det i 2011 og kan klare det i år også, men her mener vi at banen er den største utfordringen. Likevel, finner de ut av den og får kast som fungerer kan det gå bra. Det er vanskelig å forsvare en tittel. Vi tror de får problemer med det, men å hevde seg bra gjør de sikkert.    
 
Historie
 
Den 6. øvelsen som ble introdusert som NM-øvelse var veteran dobbel, vi må tilbake til 1999. De første mestere var Reidun Johansen og Kristjana Møller, noe de to glade damer gjentok året etter.
 
I veteranklassen finner vi en av mange såkalte ”uoffisielle” rekorder som Bestefar Petanque (Frank Pedersen) har. Han spilte i åtte finaler på rad i Norsk Mesterskap, og om denne rekorden blir slått i norsk petanque er tvilsomt. Han er også den som har vunnet denne øvelsen flest ganger med sine tre seire. Bak ham er det en skog av spillere med to seire fra veteranklassen. Veteranøvelsen har alltid vært gjennomført i dobbel.
 
Hvem går av med seieren i år?
 
 
1999
1. Reidun Johansen - Katjana Møller
2. Frank Pedersen - Antoine Castillo
3. Vivian Eliasen - Daniel Eliasen
 
2000
1. Reidun Johansen - Katjana Møller
2. Frank Pedersen - Michel Nicolas
3. Erland Amundsen - Thor Haugen
 
2001
1. Frank Pedersen - Michel Nicolas
2. Harald Eriksson - Sigurd Stene
3. Erland Amundsen - Thor Haugen
 
2002
1. Thor Haugen - Erland Amundsen
2

Oral Agents generic viagra online for sale combination of L-arginine and yohimbine..

. Frank Pedersen - Michel Nicolas
3 . Turid Såheim - Rolf Såheim
 
2003
1. Jean Jaques Razaka - Frank Pedersen
2. Reidun Johansen - Kristjana Møller
3. Jan Åge Paulsen - Frank Hansen
 
2004
1. Jon Norborg - Erland Amundsen
2. Frank Pedersen - Jean Jaques Razaka
3. Magne Wilberg - Anne-Lise Wilberg
 
2005
1. Frank Pedersen - Jean Jaques Razaka
2. Kristjana Møller - Reidun Johansen
3. Helga Lara - Gilbert Lara
 
2006
1. Thor Arne Smestad - Rolf Finstad
2. Frank Pedersen - Jean Jaques Razaka
3. Frank Knudsen - Harald Tronrud
 
2007
1. Arne Lund - Paavo Tikkanen
2. Inge Aabol - Jon Norborg
3. Rolf Finstad - Thor Arne Smestad
 
2008
1. Paavo Tikkanen - Arne Lund
2. Thor Arne Smestad - Rolf Finstad
3. Terje Karlstad - Thore Larsen
 
2009
1. Solvår Magnor - Trond Engebakken
2 . Thor Arne Smestad - Rolf Einar Finstad,
3. Inge Ruth Aabol - Jon Norborg
 
2010
1. Thor Arne Smestad - Rolf Finstad
2. Dag Meisingset - Ellen Meisingset
3. Arne Lund - Paavo Tikkanen
 
2011
1. Bjørn Larsen - Kjell Ausland
2. Birger Hansen - Jan Øivind Lønn
3. Odd Erik Høye - Per Aamodt