Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Nytt spillested, ny tid på året, men gamle Økern Petanque Club er som før. Denne gangen trekker de oss til Hellerudsletta og der har vi aldri vært før. - I alle fall ikke når vi skal spille petanque.  Vi tok turen til årets NM-arena sammen med Ronny Gudmundsen, leder for klubben som skal være teknisk arrangør. 

I år gjennomføres Norsk Mesterskap i petanque på Hellerudsletta, et sted som gjennomfører messer av ulik karakter: hundeutstillinger, terrengløp i sykkel og store russetreff for å nevne noe, men nå også et stort petanquestevne. Vi håper så mange som mulig melder seg på i år, og om du har lyst til å ta en titt på banene og kanskje kaste noen kuler er veibeskrivelsen som følger: (se kart)

Petanque.no hadde på forhånd avtalt med klubbens leder Ronny Gudmundsen. Vi var der litt over klokken 16 på ettermiddagen, og sannelig sto det noen der allerede og spilte petanque. Underveis i samtalen kom den ene bilen etter den andre med petanquespillere og det hele endte opp med å bli en fin treningskveld på banen.

- For å trene på NM-banen er nok lurt for den som har anledning til det. Dette er ikke en enkel bane.  Om petanque.no skal prøve å beskrive banen, blir det noe slikt som «ikke enkel, med litt helling på en form for grus som er blandet med mye asfalt og noen store steiner.»  Har du myke kuler, blir det nok god butikk i etterkant av mesterskapet for de som selger kuler.

Hvorfor akkurat Hellerudsletta?

Ronny tok seg en tur for å trene, og han fant banen så utfordrende at tanken om at et stort mesterskap her hadde vært gøy, var mer enn nærliggende. Etter ytterlige noen turer under det verste regnværet under sommeren som var, kunne han konstatere at banen forble like hard og utfordrende.  Dermed ble søknaden sendt fra Økern til Seksjonen, og der likte man tanken om en krevende NM-bane. Denne ligner det man ofte spiller på i større mesterskap i det store utland.

NM allerede i juni, hvordan skal vel det gå?

Det er ingen form for flomlys på Hellerudsletta, så å arrangere mesterskapet i juni var av praktiske årsaker helt nødvendig. Deltakelsen er det vanskelig å spå noe om, men man regner med at den voksende interessen det er for spillet gir et bra fremmøte også i år.

Mye å tenke på som teknisk arrangør, regner vi med?

- Erfaring har vi som arrangør, forteller Ronny, og det er ikke lenge siden vi arrangerte NM så mye går av seg selv. Arbeidsfordelingen mellom klubb og Seksjon går bra og medlemmene i Økern Petanque Club stiller opp slik at alt går etter planen. Det er noe mer å tenke på i år enn tidligere. Fasilitetene på Helerudsletta er i utgangspunktet kun toaletter, noe som betyr at vi har bestilt flere telt, der det største vill fungere som kafè med stoler og bord som gjør at 80 stykker kan spise samtidig

including antidepressants and anti-psychotics, as well asThe vast majority of patients will need to consider direct What is sildenafil citrate?.

. Mobil kiosk og noen overraskelser planlegges som man må delta for å oppleve!

Og på kveldstid? 

Mange spillere overnatter på hotell i nærheten, er det noen planer om for felles arrangementer på hotellet? - Nei, det er det ikke. Men vi skal ha et nytt planmøte snart, da vil tema komme opp. Det hele står på tid og kapasitet. Men uansett så er jeg sikker at det blir livat og godt sosialt samhold med eller uten et felles planlagt arrangement, svarer Ronny

En oppfordring på tampen:

- Møt opp! Dette blir et NM som deltakere ikke vil glemme . Det blir blant annet flaskespill på lørdagen. På lørdagen planlegger vi en B-turnering med fine premier og som nevnt noen overraskelser. Se ikke vekk fra noen nyvinninger i år, avslutter Ronny Gudmundsen.

NM 2012


Petanque.no takker for praten. Vi er begeistret for at Økern Petanque Club sammen med seksjonen legger ned så mye frivillig tid for at vi andre kan spille petanque og kose oss med gode petanquevenner.