Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Benny Bel-Lafkih

Vips er utendørssesongen over for i år. Det hele ble avsluttet og avklart under Valle Open lørdag 17. september. Turneringen arrangeres hvert år av den lille klubben fra Øslo øst, og Valle Open markerer ofte avslutningen på sesongen. Så også i 2011.

Det er flere poeng som skulle avklares denne lørdagen: hvem blir årets spiller og hvem skal velge lag under 2012 utgaven av Norwegian Master of Petanque? Hvordan blir rekkefølgen av klubber etter alle turneringer er ferdige og sist men ikke minst: hvordan går det i selve turneringen?

Vi har svarene.
 
Størst spenning var nok knyttet til hvem som ble vinner av tittelen årets beste spiller. Da Valle Petanque Klubb blåste i startfløyta var det tett mellom de to beste spillerne. Benny Bel-Lafkih hadde et lite forsprang på fattige tre poeng på klubbkamerat Ole Hågensen.
 
De to hadde tatt delt seg i to lag, der Benny Bel-Lafkih hadde tatt med seg Jean Jacques Razaka og Ronny Gudmundsen. Ole Hågensen hadde tatt med seg Lisbeth Fossen og Steinar Andersen. Til sammen 18 lag stilte opp på turneringen og det betydde at et av lagene måtte bli slått ut mye tidligere enn det andre laget dersom det skulle bli endringer i toppen.
 
18 lag var litt i underkant av hva man hadde håpet på i årets siste utendørsturnering. Disse lagene ble delt inn i tre puljer, som vanlig gjennom ”loddtrekning” ble det litt ujevne puljer. De to beste fra hver pulje og de to beste treere skulle videre til sluttspill. Selv om kampene startet på 2 -2 frem til finalen, er dette et oppsett som såpass seint på året medfører for mange kamper… Mørket kom fort.

Up and coming: Herman Støa gir håp for fremtiden!
 
I de innledende kampene hadde vi gleden av å se flere gode prestasjoner. Selv om det ikke holdt til videre spill kunne vi ikke la være å bli imponert av turneringens yngste spiller: Herman Støa, i samspill med Roger Støa (pappa) og Charlotte Bjøro imponerte stort. Det er ikke vanskelig å se at han har arvet talentet til sin far. Med noen andre juniorer som ligger og venter på den riktige alder for å spille turneringer, lover dette godt. Herman viste god teknikk, glede og forståelse for spillet. – Vi ser frem til fortsettelsen!
 
Lag Benny og lag Ole kom i samme pulje. Begge kom seg videre fra puljen, og det er et poeng at lag Benny vant den innledende kampen. Lag Benny skulle møte Vidar Hauger, Knut Lomsø og Rolf Finstad i sin kvartfinale, noe som ble en thriller. Til slutt kunne lag Benny puste lettet ut etter 13 – 11 seier. Lag Ole skulle opp mot Kjell Rune Karlsen, Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen. Dette ble en tett kamp, men til slutt kunne Holmestrandtrioen juble med seier 13 -10 . Spesielt så vi et lurt lite smil hos Kjell Rune som for første gang vant en kamp mot Ole. Med dette utfallet var kampen om beste spiller over: Benny kunne senke skuldrene og bare nyte resten av turneringen. - Ikke det at vi tror de var så høyt hevet før turneringen, men uansett: nå var det avgjort.
 
De to andre kvartfinalene ble spilt med nok et Holmestrand-lag: Birger O. Hansen, Gunn Trine Hansen og Ståle Baksetersveen mot OPC-trioen Mili Selimovic, Marius Breimo og Tony Carlos Manzano. Holmestrand kjempet for andreplass i klubbrankingen, for første gang i historien. Det ble rankingpoeng også for denne Holmestrandtrioen selv om de måtte se seg slått 13 – 10 av OPC-herrene.
 
Den siste kvartfinale ble ukjempet mellom Rune Kristoffersen, Morten Torp og Atle Smeby mot Lars Bruu, Mohamad Zahri og Lars Bentsborg. En klassiker av en kamp, her med en erfaringsbase fra norsk petanque ut over det vanlige. Follo-herrene måtte se seg slått 13 – 9.

Petanquens grand old lady: Ragnhild Gillholm   
 
Valle Open var altså siste turnering for i år og arrangøren satte i gang B-turnering for spillere som ønsket dette etter at de var utslått etter innledende runder. Det var flere som meldte seg på og her vant trioen Robert Olsen, Øivind Bjordal og Ragnhild Gillholm. Vi har alt nevnt turneringens yngste spiller, men her fant vi turneringens eldste spiller. Noen har lært oss at vi ikke skal røpe en dames alder, men vi må likevel fortelle at Ragnhild er godt over 80 år. Dette er noe av det som gjør vår idrett så spesiell og som er noe av det vi liker aller mest med sporten. - Fantastisk Ragnhild! Vi er imponert.
 
Da mørket kom snikende over Valle Hovin begynte semifinalene

Cause-specific assessment and treatment of male sexualresulting in vasodilatory effects. This decreases the cheap viagra.

. Også disse kampene måtte starte på 2 – 2 på grunn av nevnte mørke, samt det faktum at det nødvendigvis var enda flere kamper å spille. Den første kampen ble utkjempet med Kjell Rune Karlsen, Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen mot Mili Selimovic, Marius Breimo og Tony Carlos Manzano. Her seiret OPC-herrene 13 – 9. Trøsten for Holmestrand er at det ble nok poeng som klubb til å ta andreplassen i klubbrankingen!

Mili Selimovic, Marius Breimo og Tony Manzano
 
Andre semifinale ble spilt mellom lag Benny og lag Lars. 13-7 til lag Benny. Finalelagene var med dette klare.

Lysforholdene var nå i kategori mørkt. Bronsefinalen startet på 7 – 7 og kampen var raskt over: Holmestrandstrioen vant 13 – 7, og alt kunne dreie seg om finalen. Finalen startet på 0 – 0 under flomlys av fem biler som ble kjørt inn på banen. Man tager vad man haver. Litt kaldt og guffent var det, men Benny, Jean Jacques og Ronny var suverene og gjorde kort prosess: 13 – 0! Gode legg og ingen bomskudd sørget for en overlegen seier.

(SE HELE RESULTATLISTEN) (ENDELIG RANKING 2011)

Benny Bel-Lafkih

Gratulerer Benny Bel-Lafkih som årets spiller, så fortjent så fortjent:

- Trening over lang tid
- Spill både ute og hjemme
- Aldri spilt med det samme laget i flere turneringer
- To medaljer under NM
- Meget god innsats under EM med norsk rekord i skytekonkurransen.
- Godt over hundre rankingpoeng: en poengsum sammenlagt i rankingen som ingen før har vært i nærheten av

Kort og godt: dette var vel fortjent. Dette var for øvrig Bennys fjerde seier sammenlagt i rankingen og han tok med dette igjen Trond Rekdahl i antall seire.
 
Noen ord om Bennys medspillere denne lørdagen er også på sin plass:

Jean Jacques Razaka, Ronny Gudmundsen og Benny Bel-Lafkih, best under Valle Open 2011
Først hedersmannen Jean Jacques Razaka. Man kan ikke la være å bli imponert over denne mannen som har passert 65 år. I løpet av denne sesongen har han tatt rankingpoeng i 15 av 16 stevner! Med årets plassering høyt oppe på sammenlagtlisten får han velge lag til neste års Master. Han er nå den spilleren som troner øverst på listen over antall ganger inne blant de 15 beste på årsrankingen. Han er med årets plassering inne for 17. gang. Gratulerer!

Ronny Gudmundsen, tredjemann på dagens Benny-lag. Før årets sesong hadde han noen uttalte ønsker: vinne en norsk rankingturnering i løpet av året, og ikke tape fanny i Norge. Ikke har vi registret at du har tapt 13 – 0 i år Ronny, men vi har derimot registrert at du har vunnet en finale 13 – 0. - Selv om vi måtte vente lenge. Vi andre husker best andreplassen under Nordisk som Ronny var en del av. En god sesong Ronny, gratulerer til deg også!


Til slutt en liten hilsen fra Valle-general Robert:
 
Takk til alle som møtte opp . Det var hyggelig. Alle hadde godt humør. Det er derfor vi orker å arrangere turneringer, for det er slitsomt ;-) Takk for i år. Velkommen tilbake.                                             
 
Vi henger oss på: Takk til alle som har arrangert og stått på i hele år! – Det går heldigvis fort til andre påskedag…