Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Som vanlig skulle første halvdelen av sesongen avsluttes i Brevikbukta på Son. Det var helt tydelig at folk var usikre på hva slags vær som ventet denne dagen. Optimistene startet dagen i shorts og t-skjorte, mens pessimistene stilte i regndress og topplue. Og mellom der var det de fleste varianter av antrekk. I dag vant optimistene denne duellen for bortsett fra litt duskregn på slutten av gruppespillet var det helt perfekt petanquevær fra det startet klokken 1000 til finalen var ferdig i halv åtte-tiden. 

Tross litt tvilsomme værutsikter var det ikke noe å si på oppmøte. Det hadde møtt opp hele 28 lag fra de fleste klubber på Østlandet. Etter hvert bestemte arrangøren seg for å dele opp i sju puljer der de to beste pluss de to beste treerne gikk videre til åttendedelsfinaler. Dette fungerte meget godt og alt fløt bra på.

Etter puljespillet var det som sagt 16 lag igjen i turneringen. I den første åttendedelsfinalen var det Rolf og Turid Såheim fra Boule Fredrik som skulle ta seg av Vidar Hauger og Bjørn Kopperud fra UAB. Dette var en kjapp affære der Vidar og Bjørn vant 13-4.

I den andre var det to av forhåndfavorittene som skulle opp til dyst. Jean Jaques Razaka (OPC) og Lars Bruu (UAB) støtte på vår svenske venn Tomas Finne som for dagen spilte sammen med den ferske landslagsspilleren fra OPC, Tony Manzano. Dette ble en ganske jevn kamp, selv om Lars og JJ hadde føringen det meste av kampen og til slutt dro i land en 13-9 seier.

Benny Bel-Lafkih fra UAB som for første gang spilte sammen med Morten Torp fra OPC støtte i denne runden på et annet lag som alltid må nevnes blant favorittene, Økerns nye lokomotiv bestående av Maja Juva og for dagen briljerende Larry Young. Benny og Morten startet som Formel 1 biler og tok raskt en 7-0 ledelse, men et lokomotiv holder lenge og etter fantastisk spill av spesielt Larry så sto det noen runder senere bare 9-8 til Benny og Morten. Deretter kunne det virke som lokomotivet hadde kommet til en stasjon samtidig som Formel 1 bilene var ferdig i depoet . 13-8 til bilene denne gangen.

I åttendedel nummer fire var det klart for et oppgjør med en veldig stor favoritt i mine øyne. Ståle Baksetersveen og Johnny Skjørberg fra HPK støtte på hjemmeklubbens håp når de skulle opp mot Jon Nordborg og Inge Aabol. Noe overraskende var det hjemmelaget som trakk det lengste strået i denne kampen. Og det kunne virke som Jon hadde løst skuddkoden der han rasket med seg det som var. Gikk rykter om at han tryllet med kulene, i det som endte med seier 13-11.

HPKs formann Jan Åge Paulsen hadde fått med seg klubbkompisen Sten Harald Rønning, noe som endte i åttendedelsfinale mot Valles sprudlende jenter (Reidun Johansen og Kitta Møller). Gutta fra HPK gjorde det enkelt og greit, når de først hadde kommet seg så langt hadde de lyst på mer. Og det fikk de når de gikk av med en 13-5 seier.

UABs Ole Hågensen hadde også denne dagen karret seg til sluttspillet sammen med OPCs bosniske kunstner fra Fredrikstad, Mili Selimovic. De fortsatte det solide spillet fra gruppespillet med å slå Kjell Rune Karlsen og Gunn Trine Hansen i en lenge jevn kamp der Kjell viste at han er på vei opp og frem, selv om det til slutt endte 13-7 til motstanderne.

I dagens sjuende åttendedel var det Oddvar Karlsen og Rune Kristoffersen fra Follo som som vanlig hadde spilt seg gjennom gruppespillet på en god måte. Det hadde også Hølengutta Arne Bergmål og Rolf Finstad gjort. Gutta fra Follo har gjort det til en vane og holde lenge, og det holdt til kvarten igjen med seier 13-6.

Den siste kampen i sluttspillets første runde sto mellom nok et Follo lag. Anne Marie Barker som tidligere på dagen hadde slått far, bror og samboer ut av gruppespillet, nesten historisk. Med seg hadde hun Kari Lill Arnesen som igjen viser at hun er en av de beste damespillerne vi har. Motstanderne var OPCs nye radarpar, Svein Woldsund og Bjørn Lyster . Sistnente som gledelig nok hadde funnet veien tilbake til grusen i dag, og som etter sigende avsluttet den avgjørende gruppematchen med en klokke-ren carreau og 13-12 seier. Seiere ble det ikke flere av i dag da Follojentene ble for sterke og kunne dra i land en 13-10 seier.

Det var klart for kvartfinaler og de ble som følger:

Vidar og Bjørn mot Lars og Jean Jacques

Benny og Morten mot Jon og Inge

Sten Harald og Jan Åge mot Ole og Mili

Oddvar og Rune mot Annemarie og Kari-Lill

I den første hadde Lars og JJ kontroll kampen igjennom og vant greit med 13-6. De skulle opp mot vinnerne av kampen mellom Morten og Benny. Det store spørsmålet her var om Jon og Inge kunne fortsette å slå ut antatt bedre lag. - Og det så sånn ut i starten, Inge la godt og Jon gjorde ting med kulene som verden aldri har sett maken til. Etter det ene kastet kunne han fortelle at han hadde hjelp fra oven, de ledet da 6-1. Etter hvert snudde kampen og Benny og Morten kunne avgjøre til 13-7.

På den andre halvdelen var eventyret over for Sten Harald og Jan Åge. Mili og Ole gjorde kort prosses og vant med 13-2

- motor vehicle accident etc. viagra pill regular intervals (the recommendation is six-monthly) for.

. Follo-oppgjøret skulle derimot bli tett og spennende. Noe overraskende var det at jentene gikk av med seieren med 13-12. Etter denne kampen kunne det herlige Son-publikummet gjøre seg klare til semifinalene.

Lars og JJ mot Benny og Morten ble en spennende kamp der laget til Lars tidlig gikk opp i en 6-0 ledelse og de beholdt føringen det meste av kampen. Men etter hvert klarte Morten og Benny og kjempe seg opp igjen, og tok igjen motstanderne på 9-9. Og der trengte de bare en runde før oppgjøret var over. Så den eneste gangen de ledet kampen så vant de den. Ole og Mili brukte heller ikke i semien veldig lang tid da de slo ut siste rest av Follo med 13-2. Så da var det klart for finalekamper.

Bronsefinalen var over så fort at de rakk å få med seg det meste av finalen som skulle vise seg å bli en lenger affære. Lars og JJ lekte seg til 13-2 seier før de kunne sette seg ned å se på "proffene."

Finalen som hadde blitt noen minutter forsinket fordi Ole og Benny diskuterte om det var Sten Harald eller Hans Erik fra HPK som hadde blitt norgesmester i trippel året før kom omsider i gang når man fikk sjekket dette på internett. Det var igjen Benny som trakk det lengste strået, men kunne han gjøre det igjen når det virkelig gjaldt?

Finalen startet med et solid overtak til Mili og Ole. Der Ole traff jevnt og trutt og Mili spilte aldeles strålende. Både Benny og Morten startet treigt, men de trøstet seg med at de hadde startet på samme måte i de to forgående kampene. På 7-1 til Milis lag så man at det begynte å snu. Morten la bedre å bedre samtidig som Benny traff oftere enn i starten. Lagene kjemper seg til 11-11, Benny kaster grisen på åtte meter blank. Morten legger sin kule 40 cm til høyre litt bak gris. Mili legger sin 30 centimeter foran gris litt til høyre. Etter litt diskusjon velger Benny og Morten skudd, Benny treffer. Mili legger en til omtrent på samme sted som forrige. Denne gangen skyter Benny en carreau som i tillegg trekker seg litt inn og ligger fem cm fra grisen. Ole går inn og skyter en semi som mangler to millimeter. Morten og Benny ligger med et fortsatt. Mili legger 75 cm for langt. Og når Ole misser det neste legget ser det ut som alt skal snu på slutten. Ole legger inn siste 10 cm bak gris. Benny skyter og treffer før Morten legger inn den siste for seier 13-11. Og siden Ole startet dagen i regndress og Benny i shorts og t-skjorte så kan man vell si at optimisten hadde rett igjen.


(RESULTATLISTE)

Med takk til alle i Son petanque for en flott og godt gjennomført turnering,

Benny Bel-Lafkih (tekst) og Mili Selimovic (foto)