Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

De seks første rundene av kvalifiseringen til EM for herrer og VM for damer ble avholdt lørdag 18. juni på Årvollbanen i Oslo. Til sammen ti lag kjempet på våte og tunge baner, alle mot hverandre, med en stor gulrot til beste herrelag og damelag: landslagsplass. Søndag spilles de tre siste kampene, og mye er fremdeles åpent. NB! Spillestart søndag er kl. 10.00!

Kvalifisering, damer

Kun to damelag valgte å stille opp for å kjempe om landslagsplassen til årets verdensmesterskap for damer. I år arrangeres dette i Hanoii Vietnam, og den store geografiske avstanden bidro sannsynligvis sterkt til at ikke flere valgte å melde seg på kvalifiseringen.

Ingen av lagene har spilt sammen på samme lag før, men nye konstellasjoner har overrasket før, og dette er foreløpig status for kvalifiseringen:

Caroline, Signe og Ellen

Ellen Sanna Andersen spiller sammen med Signe og Caroline Hovind. Signe spilte på Norges førstelag for damer under Nordisk og skal dessuten spille i Nordisk Mesterskap for veteraner senere i sommer. Ellen deltok også under årets Nordisk, men på andrelaget. Caroline har den siste tiden så smått beveget seg ut i turneringsverden igjen, etter å ha spilt minimalt siden hun selv var på juniorlandslaget. Det er tydelig at teknikk og taktikk ikke har sluppet taket.

Det andre laget består av Follo-spillerne Kari-Lill Arnesen og Sandra Fuentes som har fått med seg Økerns Marianne Myrbråten. Sistnevnte spilte på Norges andrelag i dameklassen under Nordisk

performance (1,2) . viagra for sale FOLLOW-UP.

. Kari-Lill kom i fjor tilbake til petanquemiljøet etter noen års fravær, men har trent flittig og oppnådde sist under Oscarsborg Open å ende på topp. Sandra, sist men ikke minst, er fremdeles et nokså ubeskrevet blad i norsk petanque.

Marianne, Sandra og Kari-Lill

Sammenlagt etter dag 1 finner vi Ellen/Signe/Caroline på delt sjuendeplass. Lørdagens beste damelag vant en av kampene mot herrelagene, og kjempet ellers godt fra seg og kapret mange verdifulle poeng. Mellom 7 og 9 poeng i hver kamp, men alle regler har et unntak. Dette unntaket ble en forsmedelig fanny mot OPCs Leif, Marius og Tony.

Det ble færre poeng i kampene for Marianne/Kari-Lill/Sandra som lørdag kveld befinner seg på jumboplass. Etter en tøff start kunne det bare gå en vei for dette laget, og utover dagen ble trioen mer samstemt og avslappet. Dette kunne vi se blant annet i runde 5 da selve prestisjekampen skulle avgjøres: damelag mot damelag. Dette ble en skikkelig slitekamp, hvor begge lag slet med å få like mange poeng som man ønsket. Kort sagt: Det var første kule nærmest grisen. Resten av kulene ble enten skutt uten å treffe eller lagt rett bak ledende kule. Ett poeng her og ett poeng der: Follo/Økern ledet med fire poeng etter fire runder. I neste runde av kampen fikk riktignok OPC/ØPC inn fire kuler, men deretter gikk det like sakte igjen. – Annenhver gang. Plutselig gikk kampen sistnevntes vei, og de fikk omsider nok poeng til å juble hele veien til sekretariatet.

To seiere når tre kamper gjenstår er selvsagt ikke nok til å ta seieren på forskudd, og ingenting er avgjort før i morgen.

Kvalifisering, herrer

Ett lag vant alle sine kamper, men to andre herrelag har fremdeles mulighet til å kvalifisere seg til Europamesterskapet. I år arrangeres dette i Gøteborg. Stort nærmere er det vanskelig å få det.

- Trond Rekdahl, Tom Johansen og Ronny Gudmundsen, ØPC

Sølvgutta fra Nordisk vant alle sine kamper på dag 1 av kvalifiseringen. Økerntrioen cruiset igjennom kampene sine med unntak av nest siste kamp mot Follos gamle storheter. I morgen blir det hakket tøffere, da to av tre motstandere er nødt til å vinne for å fortsatt ha muligheten til å kvalifisere seg. Noe storspill kan det neppe kalles, grusen tillot ikke slikt, men det er uansett sterkt å vinne samtlige kamper.

- Tony Manzano, Marius Breimo og Leif Høgberg, OPC

Denne gjengen har vært ute en landslagsnatt før, men det er lenge siden sist. Sist gang Leif deltok i en internasjonal turnering var som juniortrener under Nordisk. Tony har spilt på juniorlandslaget, og Marius ble sist sett i landslagstrøye i 2006. I dag la trioen inn en god søknad for EM-spill med fem seiere og hele +48 i score. Dette er 7 flere enn ØPC-laget. Solid plusscore ble skaffet blant annet gjennom dagens eneste fannyseier.

- Ole Hågensen, Andre Erdahl, Benny Bel–Lafkih og Magnus Utgård, ØST

Det siste laget som fortsatt har mulighet til å kvalifisere seg til EM er guttene fra UAB. Halvparten av firerbanden deltok sist på Norges førstelag i Nordisk, og har de siste årene vært faste på landslaget. Deres makkere i kvalifiseringen er slettes ingen noviser i landslagssammenheng de heller, selv om det er en god del år siden sist. Firerbanden røk 8-13 mot overnevnte lag i første runde, og også i fjerde runde ble det et noe overraskende tap (5-13) mot HPKs Birger, Odd og Hans-Erik. Fire seiere og +16 i score holder likevel til å fortsatt kunne kjempe for sammenlagtseieren på søndag. Drømmen kan knuses allerede i søndagens første kamp, da denne er mot Trond/Tom/Ronny.

- Men vent nå litt…!

Tre lag er beskrevet som potensielle vinnere av herrekvalifiseringen. Dette er derimot ikke hele sannheten. Tre andre lag vant tre kamper på lørdag, og kan i teorien klatre til topps på søndag. Det holder slettes ikke å vinne de tre resterende kampene. Trond/Ronny/Tom må tape alle sine gjenværende kamper, mens Leif/Tony/Marius må tape sine unntatt mot førstnevnte lag. Skjer dette, er de i tillegg avhengige av at Ole/Benny/Magnus/Andre taper minst en kamp, dog ikke mot Trond/Ronny/Tom . For Lars/Lars/Jean Jacques sin del må Ole/Benny/Magnus/Andre tape mot Follotrioen . Innviklet? Ja. Utenkelig? Nei!

Kvalifiseringens David-er er følgende lag:

- Johnny Skjørberg, Bjørn Arne Nordhagen, Francois Soto og Ståle Baksetersveen, HPK (3 seiere og pluss 4 i score)

- Lars S. Bruu, Jean Jacques Razaka og Lars Bentsborg, ØST/OPC/OPC (3 seiere og pluss 3 i score)

- Birger Otto Hansen, Odd Reidar Gulbrandsen, Ole Rudshaug og Hans-Erik Røneid Hansen, HPK (3 seiere og minus 4 i score)

Sekretariatet er forberedte på fintelling på søndag. Lisbeth og Hanne fra ØPC opptrer denne gangen kun i kulissene.

Disse må tåle steken, men er likevel med på leken

- Oddvar Karlsen, Atle Smeby og Rune Kristoffersen, FPK: Status lørdag kveld er delt sjuendeplass med to seiere og minus 17 i score.

- Knut Lomsø, Thor Eivind Kise og Larry Young, ØST/ØST/ØPC: Foreløpig resultat for anledningen nye konstellasjonen er niendeplass med 2 seiere og minus 20 i score.

Disse to lagene har ikke lenger noen mulighet til å kvalifisere seg til EM. – Dog er søndagen en gylden mulighet til å pynte på resultatet. Vel møtt til alle sammen!


Foto: Camilla Hovind