Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Jean Jacques Razaka og Benny Bel-Lafkih, best på Nedre  Gausen

27 dobbellag hadde tatt turen da Holmestrand Petanqueklubb arrangerte Festivalturneringen 1.pinsedag. Det ble en flott dag på Nedre Gausen etter mye regn, og banene ble merkbart hardere men mer variable etter hvert som sol og vind fikk gjort fra seg. Folk så ut til å kose seg i det fine været, og arrangøren hadde god kontroll.

Turneringen ble avholdt som gruppespill med både A- og B-sluttspill. Puljevinner og toer samt de to beste treerne skulle videre til A-sluttspill . Klubbens elektroniske resultatfører Helge hadde tatt seg pinsefri, derfor hadde Ståle Baksetersveen og Johnny Skjørberg jobben med å sette opp manuelt. De spilte selv, men med god bistand av et sekretariat bestående av Jan Øivind Lønn og Ståles Mona (Sundet, red. anm.)gikk  avviklingen smidig.

Ole Hågensen og Tomas Finne endte på tredjeplass

Ser vi først på semifinalene var det ingen overraskelser å finne her. Ole spilte med Tomas Finne, og Benny med Razaka – begge trygt til semi’n. Arrangørens Ståle og Roger hadde også i dag spilt solid og skulle opp mot Ole/Tomas, mens det var Larry og Maija som slo seg frem til å møte Benny/Razaka.

I en velspilt og innholdsrik kamp hadde Ole og Thomas 11-10 ledelse før Ståle og Roger vant de to siste rundene til 11-13 seier. Larry og Maija sto tappert imot Benny og Razaka, men tapte 10-13 og igjen sto Benny i en finale . Mot arrangørens egen Ståle og Roger.

Det ble dermed bronsefinale for det internasjonale paret Larry og Maija, men der ble Ole og Tomas hakket for hvasse.

Roger Johansen og Ståle Baksetersveen på en god andreplass

Klokken dro seg mot 21-tiden da finalen ble spilt, og Ståle og Roger startet forrykende med topp spill

• Altered sexual desire buy viagra online Relationship difficulties.

. 8-1 sto det før motstanderen fra Østkanten/OPC våknet. Samtidig gikk rullegardinen helt ned for hjemmelaget etter mye bra spill denne dagen. Oslo-gutta ga ikke fra seg grisen etter dette og seiret dermed 13-8.

De andre

Men Bennys lag hadde ikke gått ubeseiret gjennom dagen, da arrangørens Geir og Jan Åge slo dem 13-12 i en 90-minutters kamp i puljespillet. Det ble likevel bare B-sluttspill på disse, som til slutt ble vunnet ganske sikkert av Vidar Hauger og Bjørn Kopperud.

En enda større bombe skjedde da et annet av HPKs lag slo Ole og Tomas 13-3. Det var Arne Olsen og Arild Øynes som sto for den bragden, og disse kvalifiserte seg samtidig videre og kom helt til kvartfinalen. Her ble det bråstopp mot Larry og Maija.

Men en skikkelig villfugl i kvartfinalen var et for dagen sammensatt lag. Både Jan Henrik Nymoen fra Åsgårdstrand og Michel Rey dukket opp uten makker for dagen, og dette tilfeldige møtet ble ikke bare hyggelig men rakk svært langt. Det holdt helt inntil Ståle og Roger gjorde kort prosess med dem i kvartfinalen. Som en kuriositet: Jan Henrik inneholder kanskje en uoffisiell rekord i norsk Petanque. Da han meldte seg inn i HPK forrige uke var dette den tredje… Fra før er han medlem både i Tønsberg Turn og Åsgårdstrand (der han er leder). Trolig er han dermed også Vestfolds mest ambulerende spiller !

Fra kvartfinalene må vi også nevne Lisbeth og Kari-Lill, som lenge sto godt imot Ole og Thomas. HPKs Bjørn Arne og Johnny ble derimot fullstendig avkledd av Benny og Razaka.

Fra åttendedelsfinalen bør nevnes Kristjana og Reidun, som var svært nære ved å slå ut Larry og Maija.

(Resultatliste)


Totalt ble det en god dag for arrangøren, som sto for en tredjedel av alle deltagende lag. Fem lag videre til A-sluttspill, tre i kvartfinalen samt sølvvinneren – det er man bekjent av.

Stor takk til turneringsledelse for godt gjennomført turnering. Banemannskapet jobbet iherdig om morgenen så alt var klart. Stor takk til kioskdamer og menn som sørget for vått og tørt hele dagen.


En stor takk til Geir Høistad for artikkel, Roger Johansen for bilder og Ståle Baksetersveen for resultater.