Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

For mange mange år siden valfartet spillere fra våre naboland Andedammen . For hjemlige spillere var dette turneringen over alle turneringer. Fremdeles den dag i dag går det gjetord om legendariske Andedammen. Gleden var derfor stor da det ble klart at Økern ønsket å tørke støv av grunnideen, og prøve seg med en egen variant: Badedammen.

(FOTOALBUM)

Lørdag 4 . juni var det klart for tidenes første Badedammen, formodentlig blir dette den første i en lang rekke. – For dette ble en petanquefest!

Veldig bra spilt, Svein Bruu! Veldig bra turnering, Økern!

Strålende vær var selvsagt en viktig ingrediens, men solskinn alene kan ikke redde en turnering om ikke alt det grunnleggende er i boks.  Økern har orden i sysakene sine: Sekretariatet hadde bra kontroll og ingen runder tok mer enn 90 min før neste var i gang. Alle rundene og banenummer var ferdig trukket på forhånd, og det letter arbeidet i sekretariatet. Som en bonus ble det servert kylling- og pastasalat etter tredje runde. Kiosksalget gikk nok også på skinner, med gode kaker, is og masse annet godt.

Til tross for at deltakelsen var mindre enn forventet, fikk vi en forsmak på hva som kan bli en virkelig stor turnering. Seks tropper skulle gjøre opp om seieren. OPC stilte med to tropper og en tropp hver fra Follo, Holmestrand, UAB og Økern. Samtlige stilte med tre lag hver: førstelag, andrelag og mixlag hvor spillerne måtte være junior, veteran eller dame. Kun to juniorspillere til sammen, men så var de også ekstra ivrige.

Gabriel og Herman, Badedammens ivrigste

Etter at de innledende runder var over, hvor alle hadde møtt alle, skulle vertsklubben møte Oslo Petanque Club i sin semifinale og Holmestrand mot UAB i den andre semifinalen.

Økerns helter hadde like mange seire som UAB etter innledende spill, men var langt bak på score. Førstelaget til ØPC hadde strevet hele dagen med den vanskelige banen og kun innkassert en seier.  Til tross for dette hadde klubben vunnet alle kamper med 2-1 innledende.

Badedamsjef Ronny Gudmundsen

Planen var å gjøre akkurat det samme resten av dagen, men dette skulle vise å falle i grus. Økerns mix-lag gikk på dagens eneste tap og førstelaget forsatte å slite som de hadde gjort hele dagen. UAB gjør kort prosess mot Holmestrand med 3-0, og OPC og UAB gjør opp om seieren i Badedammen.

UABs førstelag vant samtlige kamper både i innledende og sluttspill, men det holdt likevel ikke. Selv om OPCs førstelag måtte se seg slått vant de to andre lagene. Noe overraskende var det altså OPC som vant årets turnering. Det er gledelig når underdogs engang i mellom klarer å vinne over favoritter.

Gladest denne dagen: Signe Hovind

Gratulerer til Oslo Petanque Club med seieren! - Vi sees til en ny turnering med flere tropper neste år.

Slik gikk det:

1. OPC 1
2. UAB
3. HPK
3. ØPC
5

Hypo- and hyperthyroidism How to get viagra treatment options for ED. It is reasonable to discuss the.

. OPC 2
6. FPK


Takk til Ronny Gudmundsen for bidrag til tekst i samarbeid med petanque.no