Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Lars Bruu, Kenneth Larsen og Camilla Hovind 

Rekordoppslutning i Bergensturneringen lørdag 28.mai til tross; Camilla Hovind og Lars Bruu tok seieren med seg tilbake til Oslo – som i fjor!

Hele 17 lag møtte opp på Stemmemyren kl 09.30 – en vekst fra 11 lag i fjor, noe arrangørene er kjempefornøyd med! Bergen har hatt fornemmelse av høst i en lengre periode, og en viss uro var til stede for at dette hadde påvirket petanque miljøet. Men den ble gjort til skamme, og vi tror parolene ”Gullet ska’ hem!” var viktig for mobiliseringen.

Banemannskapet hadde gjort en flott innsats med å ”preppe” banen, og det var en flott matte som møtte oss, med solgløtt frem til kampstart..Utover formiddagen ble imidlertid alle myter om Bergensværet bekreftet – tungt regnvær gjorde banene om til en myrlignende arena. Men entusiasmen og humøret preget alle deltakerne til siste slutt, selv om noen var så frosne og våte at de måtte tenke på helsen før finalespillet.

En er en og to er to... Vi hopper i vann 
. Vi spiller petanque i vann.

Vi tuller ikke når vi sier det regnet...

Men været var ikke noen hindring for Lars og Camilla! Etter 6 timers spill gjentok de altså fjorårets bedrift og ubeseiret vant de fortjent statuetten for Bergensturneringen 2011. Finalemotstander Anders Larsen og Odd Toska hadde briljert i gruppespillet, og tok en knusende 13-1 seier i første kamp mot Berit Sæbø og Jon S. Larsen Sistnevnte var blant outsiderne, men fant ikke mottrekk til Anders og Odd sitt strategiske spill; med lange og tidvis perfekte legg.

Anders og Odd hadde et tap i gruppespill, mot Bernadette Moute og Hervè S-Juglard. Bernadette og Hervè var blant BPKs egne favoritter, etter seier i klubbens interne turnering

The use of the internet to prescribe therapies for erectileErectile dysfunction is often assumed to be a natural sildenafil.

. Men denne gangen holdt det ikke helt frem.

I finalen fikk vi en liten leksjon i hvor viktig det er at lagene besitter både gode skyttere og leggere. Lars og Camilla tok en velfortjent seier med sitt komplette spill.

Størst dramatikk utspant seg i ene semifinalen, der Lars og Camilla møtte arrangørklubbens Toini Hoel og Kenneth Larsen. Sistnevnte kjempet seg til en 11-7 ledelse, og stemningen var spent da mange så en mulighet for ren bergensfinale. Men presset ble nok for stort, og seieren ble ”komfortable” 13-11.

Kampen om 3.plassen ble jevn, der Toini og Kenneth møtte Estelle Guerfi og Elina Troscenko . Fransk og latvisk kjemi ble for mye for innfødte bergensere, og Estelle/Elina tok en knapp, men velfortjent 13-12 seier. Artig å se utviklingen fra forrige turnering, her er potensiale til god innsats i NM damer dobbel!

Se resultatlisten!

Alt er på stell i Bergen, selv om værgudene ikke var medgjørlige.

For arrangørklubben er det svært hyggelig at (andre) gode spillere tar turen fra Østlandet til vår turnering. Det gir veldig inspirasjon til å fortsette arbeidet med å bygge petanquemiljø i Bergen. Årets deltakere var fra 13 til 74 år, så her er mange flotte rekrutter og erfarne petanquespillere som gir håp for framtiden.

Vel blåst – og takk til alle for innsatsen!

Kenneth Larsen 


I forkant av turneringen kjørte Bergens Tidende en helsides artikkel om Kenneth og Bergensturneringen. Les artikkelen.