Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Follos Marius Wang har virkelig benyttet vinteren godt!

Årets andre ranking turnering ble avviklet på Velodromen, Valle Petanque Klubbs hjemmebane. Svært gledelig var det at rekordoppmøtet i Sesongpremieren ikke bare var en tilfeldighet: 26 dobbellag hadde tatt veien til Valletinern 30.april.

 Selv om Valle ikke kan by på samme rammer som Frognerparken var det godt vær og stort mer forlanger ikke en petanquespiller etter en lang vinter. Den lille klubben på Oslo Øst sørget for at alle skulle ha en fin dag og var strålende fornøyde med oppmøte.

Det var flere spennende og nye lagkombinasjoner denne dagen, og også de fleste av landslagspilleren var der. Tre juniorer hadde møtt opp, derav Henrik Johansen og Eivind Simonsen som dannet lag. De spilte til tider bra og vant en tett kamp i innledende mot Tomas Finnè og Steinar Andersen. Den andre junioren som spilte var Marthine Nilsen som spilte sammen med Linn Hågensen. Også her var det stor fremgang å spore.

Juniorspilleren Marthine Nielsen var blant deltakerne i Valletinern 2011.

Det skulle bli en lang dag for de beste. Nesten 11 timer fra det hele startet til finalespillet var over er noe i det meste laget på en rankingturnering. I motsetning til hva vi kommer til å oppleve i Hølen i neste dobbelturnering er det nok litt for enkelt å komme seg videre til A-sluttspillet siden flere treere i gruppene også skulle videre.

For lagene som ikke gikk videre til A-sluttspillet ble det arrangert en B-turnering. Denne gikk i monrad. Ett av lagene bestod av brødreparet Oddvar Karlsen og Lars Kiplesund, og de glade herrer gikk hele veien til topps. Lars kunne med dette sette nesen hjem mot Elverum med en plate Firkløver som var premien. Med bare seire og poengscore 35 – 5 i B-spillet ble dette en plaster på såret siden A-sluttspillet denne gang raknet.

Oddvar Karlsen og Lars Kiplesund.

Valletiner’n skulle bli Økern Petanque Club sin store dag med hele 5 av 8 spillere i finalespillet. I første semifinale ble det et rent Økern-oppgjør mellom deler av Norge 1 damer: Maija Juva og Lisbeth Fossen mot deler av Norge 2 åpen: Ronny Gudmundsen og Tom Johansen. - En relativt lang og god kamp frem til stillingen 7 – 7, men derifra og inn var det kun damene som tok poeng. Med et slikt spill kommer det til å bli mange gode plasseringer på disse damene utover året, og vi får virkelig håpe at dette spillet også sitter under Nordisk mesterskap.

I den andre semifinalen skulle deler av Norge 1 åpen: Lars S. Bruu og Benny Bel-Lafkih måle krefter med Marius Wang og Larry Young. De to sistnevnte tok en noe overraskende seier med sifrene 13 – 7.

Dette førte til Kragerøgutten Marius sin første finale i en rankingturnering. Denne vinteren har han tilbrakt litt mindre tid som trommeslager i pop/rockbandet AutoNaut, og heller prioritert mere petanque. Han har trent gjennomsnittlig to ganger i uken gjennom hele vinteren, og som vi ser har dette gitt resultater . Selv om det var mange rutinerte Follo spillere her denne dagen, var det Marius som gikk hele veien til finalen i tospann med Larry

• Smoking generic viagra online 38TREATMENT FOR ERECTILE.

. Ser vi konturene av en ny storspiller fra Follo?

Marius Wang, Larry Young, Maija Juva og Lisbeth Fossen.

Ikke bare fikk vi se en finaledebutant i finalen. Vi fikk også se ekteparet Maija Juva og Larry Young – på hver sin side. Larry og Marius startet meget godt og kom seg raskt opp på 10 poeng før damene fikk sine to første poeng. Det skulle bare bli to poeng til for Lisbeth og Maija. Det virket rett og slett som damene var noe utladet etter den lange og spennende semifinalen. Finalen endte til slutt 13 – 4 til Marius og Larry.

I bronsefinalen ble det et prestisjeoppgjør mellom herrenes to landslag. Denne ble meget velspilt og vi så tydelig at spillerne nærmer seg storformen . Dette varmet ”menigheten” som holdt ut helt til siste slutt. Benny og Lars vant tilslutt 13 – 11 over Tom og Ronny.

Tom Johansen, Benny Bel-Lafkih, Lars S. Bruu og Ronny Gudmundsen.

Se også resultatlisten.


Takk til arrangørklubben Valle og gratulasjoner til vinnerne!