Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Ole Hågensen

- Du har de senere år vært en av Norges best rangerte spillere, hva betyr muligheten for å spille på landslag for deg?

Det å spille på landslaget er vel den største grunnen til at jeg fortsetter med petanque. Uten å ha et landslag og satse mot, ville petanque bare blitt redusert til en fritidsaktivitet for meg, på samme nivå som å spille Xbox...
 
- Tre av spillerne på Norge 1 har erfaring fra juniorlandslag, og spilt mye sammen siden den tiden man var junior. Har det noen betydning for hvordan laget i dag spiller og fungerer sammen?

Det er klart det har litt og si... Vi kjenner hverandres styrker og svakheter godt, og det hjelper oss og ta de riktige avgjørelsene under spillet.
 
- Er det en klar lagkaptein på laget som tar avgjørelser eller diskuterer dere frem avgjørelser?

Egentlig ikke. I alle fall ikke en klar en... Jeg har jo min mening om hva vi skal gjøre hele tiden, men har vel i de siste årene prøvd å ikke dominere så veldig

recognizes the value of altering modifiable risk factors cialis generic opportunity for patient education..

. Jeg føler i alle fall at avgjørelser blir tatt i fellesskap, og at den som skal spille kula, har det siste ordet.
 
- Har du satt dere noen resultat mål for mesterskapet og har du noen generelle ønsker for mesterskapet?

Det er vanskelig og sette seg noen mål. Men vi har jo spilt semifinale før, og det hadde jo vært gøy og gjøre det igjen.
 
- 142 landskamper på seniornivå har du spilt før dette mesterskapet, kan du trekke frem en turnering som du husker?

Turen til Dakar, Senegal. Et sted jeg aldri ville reist til hadde det ikke vært for at det var VM. Synes det er fantastisk morsomt med nye kulturer og opplevelser. Vi vant 3 kamper i dette mesterskapet, men det som var mest morsomt, var at vi var nære på og ta rotta på Thailand...
 
- Du reiser ofte ut av Norge for å spille turneringer, hva er du får ut av disse turneringene?

Egentlig blir jeg bare deprimert og frustrert. Vi reiser ut og spiller, gjør det bra, men blir slått ut i 1/4 - og 1/2 finaler. Og dette gjør vi uten og ha spilt petanque på 2-3 mnd. Da tenker jeg bare på hva vi kunne oppnå med et sted og spille på vinteren...
 
- Er det noen store forskjeller på turneringer i Sverige mot dem vi vanligvis spiller her hjemme?

Den største forskjellen er jo kvaliteten på motstanden. Og antall deltagende lag. Ellers så blir de arrangert nesten som her hjemme.
 
- Du har vært en av de i UaB som har drevet frem nye turneringer de senere år, som har blitt godt mottatt i petanquemiljøet. Hva er det som driver deg som arrangører for disse turneringer?

Ingenting annet at jeg synes turneringer i Norge har altfor mye "kose-preg". Jeg vil ha turneringer med høy konkurransefaktor. Jeg vil ha spenning, nervøsitet, taktikkeri og engasjement.
 
- Før NM i Fredrikstad, utalte du at NM nesten er som en vanlig turnering. Hva mener du vi bør gjøre for at NM skal utvikle seg?

Jeg har nå forandret mening. NM er presist lik hvilken som helst annen turnering. Bare at den tar alt for lang tid...  Jeg har mine klare meninger om hva som må forandres, men jeg vet også at det ikke er gjennomførbart her i Norge. Så vi lar det ligge.
 
- Hva er ditt største ønske å få oppleve som petanquespiller?

Bli rik, flytte til Frankrike og leve lykkelig resten av mitt liv.

Signe Hovind

- Fra norske mesterskap har du hele 4 gull, 2 sølv og bronse. Er det noen av disse medaljer du setter høyere enn andre? 

Det er vel alltid noe spesielt med første gang man går til topps, så norgesmestertittelen fra 1993 med Maija Juva og Ingri Hauger på Linderudbanen står nok som den gjeveste NM-medaljen, - foreløpig.
 
- Du spilte dine første landskamper under Nordsjømesterskapet i 1992 i Botley i England, der en av dine medspillere var Lisbeth Fossen. Har du noen minner fra dine første landskamper dette året?

Om det skyldtes ren flaks eller godt spill husker jeg ikke, men vi vant jo faktisk noen kamper på denne første utenlandsturen. Og vi slo i hvert fall de tyske jentene (vi fikk et ekstra gear da vi oppfattet at det var inngått veddemål om at tyskerne ville slå oss). Forøvrig var Nordsjø i Botley et av de flotteste Nordsjøstevnene jeg har deltatt på: kompakt spilleområde med 3 ulike underlag, strålende sol og en oppofrende coach, David, som virkelig stilte opp for de norske lagene. Og selvfølgelig vant vi banketten!
 
- Du har kommet opp i fantastiske 175 landskamper i seniorklassen, hva ser du tilbake på som den største opplevelsen fra alle disse kampene?

Det er vanskelig å skille ut en “stor” opplevelse, det er alltid utfordrende å reise ut og møte nye spillere. I ettertid er det mange spennende kamper, ingen nevnt ingen glemt, hyggelig reisefølge, nye bekjentskaper og reisemål, - i det hele tatt positive opplevelser, og mange, mange album fulle av minner som er den store helhetsopplevelsen.
 
- Du har til nå også vært veldig sentral i planleggingen av selve mesterskapet, hvordan går det å forbrede seg både som spiller og som arrangør?

Det vil tiden vise, men det er heller litt sykdom og mye jobbing som eventuelt har stjålet litt tid fra treningskalenderen i vinter.
 
- I tillegg til at du selv sitter i seksjonsstyret for petanque, har du også sentrale verv i din egen klubb Oslo Petanque Club. Mesterskapet finner sted på hjemmebanen til OPC, hva tror du det får for betydning?

Det er alltid ekstra hyggelig å spille på “hjemmebane”, og det er vel ingen ulempe å være lokalkjent i et nordisk mesterskap. Og så skal vi jo også vise våre gjester hvor vakkert det er i Frognerparken, - med solfylte maidager!
 
- Dere fikk ikke alltid spillet til å flyte under turneringene i forkant av EM mesterskapet, men dere hadde en meget god turnering under EM i år. Hva var det som fungerte der?

Vi hadde jo noen “slitekamper” i EM også, men møtte jo tøffe lag i gruppen, og følgelig ”B-sluttspill”. I Coupe des nations spilte vi fine kamper, og i semifinalen mot Slovenia, da vi lå under 0-10 og vant 13-10, da fløt det! Alt hjemmepublikumet på tribunene var vel ikke like fornøyd – de var allerede mentalt i finalen. Forøvrig var vi stort sett febersyke, og kanskje ekstra avslappet til tider, med ingen krefter til nervøsitet.
 
- Er det noen erfaringer dere har tatt med dere fra både oppkjøringen og spillingen under EM som gjør at dere forbereder dere annerledes til Nordisk Mesterskap?

Vi har vel, som alle de øvrige landslandsspillerne, stor nytte av gode innspill fra trener Jack, og hans kjepphest om å holde fokus på det vi gjør . Vårt lag har jo ikke spilt sammen før i fjor, alle fire, så litt uenighet om taktikk er nok virkelig noe vi håper å kunne ta opp med treneren til tider. Vi har hatt nyttige landslagssamlinger gjennom vinteren og reiste alle fire m.fl. til ”Fyrlingen” i Borås for litt ekstra konkurransetrening mens snøen lå meterhøy. Forøvrig tror jeg også at treningen de siste 6 ukene frem mot Nordisk vil bli mer intensiv/målrettet enn hva vi fikk til i fjor.
 
- Har du satt deg (dere) noen mål for mesterskapet, og har du noen generelle ønsker for mesterskapet?

Solskinn, fornøyde petanquespillere og publikum, - og en pallplassering (akkurat her har vi ikke høydeskrekk). Kort sagt: En stor petanquefest!

Roger Støa
 
- Stødige Støa blir du kalt av andre spillere. (Når du ikke hører det…) Rett og slett fordi du nesten aldri gjør feil. De senere år har du ikke spilt så mye, så hva var det som fikk deg til å prøve å kvalifisere deg til et nytt mesterskap?

Jeg ble forespurt, noe jeg satte stor pris på og da var det ikke vanskelig å si ja, spesielt når Nordisk går på hjemmebane.

- Hvilken tanker gjør du deg, når du klarer å kvalifisere deg med så relativt lite spilling og trening som du har hatt de senere år?

Er en del av et lag hvor de andre har spilt hele tiden, så det var ikke så vanskelig og komme tilbake.

- Du er den i toppen som har den beste plasseringen i et Nordisk Mesterskap med en andreplass. Tror du det er mulig å gjenta dette i dette mesterskapet?

Ja, absolutt, men da må vi kunne holde "trykket" opp gjennom hele turneringe, og spille på vårt beste.

- Den gang du kom på andreplass var så langt tilbake som i 1995. Dette var siste gang Norge tok en medalje i åpen klasse i Nordisk mesterskap. Hva tror du er årsaken til dette?

Vi var et lag som var utrolig samspilt, og utfylte hverandre på utmerket måte, og så må vi vel kanskje innse at Norge har stagnert litt i forhold til de andre nasjonene.

- I den perioden du virkelig var aktiv og spilte mye var du en del av et lag som spilte sammen i mange år og hadde gode fremganger, bl.a. med femteplass i fra VM. Hva mener du er fordelen av et fast lag over lang tid?

Man blir utrolig kjent med hverandres måte å spille på, så vanskelige avgjørelser fører ofte ikke til
lange diskusjoner, man vet hva man skal og det hever også konsentrasjonen, man vet hva de andre på laget forventer av deg.
 
- Har du satt deg noe resultat/mål for mesterskapet og har du noen generelle ønsker for mesterskapet?

Tror vel at de andre nasjonene er hakket bedre en oss, men er vi på "hugget" så er det realistisk med pallplassering, og det hadde vært utrolig fint.
 
- Du har et sølv fra Nordisk, 5. plass fra VM, 7 gull, 8 sølv og 4 bronser fra Norske Mesterskap og hele 187 landskamper. Er det mulig å trekke frem det du rangerer høyest og hvorfor?

Det er nok femteplasse fra VM. Det å høre navnet ditt over høytaleranlegget, og gå opp på podiet sammen med de "store" var en fantastisk opplevelse. Men for all del, det er utrolig fine minner alle sammen.

Marianne Myrbråten
 
- Nordisk mesterskap er din første oppgave med flagget på brystet. Hva tenker du om det?

Jeg har ikke gjort så mange tanker om dette ennå, men jeg tror jeg ”gru/gleder” meg. Jeg gleder meg fordi det er gøy å spille, og jeg gruer meg for å ikke spille bra. 
 
- Hvor mye betyr petanque for deg, og hva er ditt største ønske å få oppleve som petanquespiller?

Det siste året har det blitt en livsstil for meg. Siden også Tom (ektefelle) spiller er dette en felles interesse som vi deler. Mitt største ønske som petanquespiller er å få mulighet til å delta i EM eller VM en gang.
 
- Hva betyr det for deg at det er mulig å spille på et landslag?

Som gammel håndballspiller har man jo i yngre alder hatt drømmer å spille på landslag. Så for meg personlig betyr det at jeg har oppnådd en ungdomsdrøm, selv om det ikke ble i håndball. Nå er petanque like morsomt og ikke så fysisk krevende.
 
- Har du satt deg/dere noe resultat/mål for mesterskapet og har du noen generelle ønsker for mesterskapet?

Vi har satt som mål å spille om 5. eller 6. plass. Jeg ønsker og håper at vi får et flott mesterskap med mye bra spill og pent vær.
 
- Har du satt opp en egen form for trening frem mot mesterskapet, som et supplement til det som du trener sammen med laget?

Ja, jeg merker at jeg trenger det.
 
- Din sønn skal også spille, for første gang på landslaget. Ikke nok med det, også ektemann og stesønn skal ut i strid . Er det noen diskusjoner på hjemmebane rundt mesterskapet og forberedelsene?

Det har ikke vært store diskusjoner ennå. Vi overlater diskusjonene til Leif. Men vi snakker en del om hva som skjedde under NM i fjor (de var flaue av seg selv) og hvor viktig det er med trening. Det er ikke lett å ”rive” tenåringer løs fra data, X-box etc. men vi prøver.


Sjekk denne siden for mer informasjon. Les også andre spilleres besvarelser her, her og her.