Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Ekteparet Tom og Marianne havnet i finalen under HPKs første nasjonale turnering 12. desember. - På hvert sitt lag. Les artikkelen for å finne ut hvem som denne dagen var aller best!


 

Søndag 12. desember ble den første av fem nasjonale turneringer i Peter Pan hallen denne vinteren, avholdt. Johnny Skjørberg og Ståle Baksetersveen i Holmestrand Petanqueklubb sto som ansvarlig for gjennomføringen, og som alltid var alt på plass. Guttene (muligens med noe hjelp) hadde til og med pyntet litt til jul med nisser og lys.

 

Peter Pan-hallen har kapasitet til maks ti lag. – Og ti lag kom. Det er gøy og det viser behovet for petanquehaller i Norge

sexual relationships, details of current sexual techniques,Psychosocial History What is sildenafil citrate?.

. Vi ser at det er fullt i samtlige turneringer, både i Vestbyhallen og nå også i Peter Pan-hallen.

 

Denne nasjonale turnering ble gjennomført med fire runder Monrad, med plasseringsspill samt semifinaler og finaler for de fire beste lagene. Klokken ti om morgenen startet man opp med 20 spillere fra henholdsvis UAB (4), ØPC (6), Vika (1), Hølen (1) og hjemmelaget HPK (8).

 

Banene i Holmestrand er også korte, men de har klart å få dem krevende med sitt harde underlag. Det krever sitt om man skal spille godt gjennom en hel turnering, enten man er legger eller skytter.

 

Vi legger også merke til at det stilte opp 6 landslagsspillere denne søndagen i Holmestrand, og de kom til å dominere finalespillet.

 

Innledende

 

Etter 4 runder var stillingen den at laget med Lisbeth Fossen og Hanne Arnesen ente opp med 4 seire +17 poeng. Dette var den eneste kombinasjonen som kom seg gjennom innledende uten tap. På den neste plassen etter innledende var Ståle Baksetersveen og Johnny Skjørberg 3 seire + 18 poeng. Selv med noe fordel av hjemme bane, er det alltid imponerende å være arrangør samtidig og hevde seg bra i selve turneringen. På plassen bak og så med 3 seire men med 2 pluss poeng mindre kom laget Benny Bel-Lafkih og Marianne Myrbråten. Det var et lag som kom seg videre med 2 seire også, det var Birger Hansen og Tom Johansen med sine pluss 20. De kom videre med god margin på pluss poeng, neste lag hadde 10 pluss.

 

Semifinaler

 

Første semifinale gikk mellom Lisbeth Fossen - Hanne Arnesen og Birger Hansen - Tom Johansen. Jentene slet litt i slutten av sin siste innledende kamp tross seier, og fikk ikke spillet til å gli slik de ønsket. Tom og Birger hadde den motsatte opplevelsen med seg inn i kampen, og kunne enkelt gå videre med 13 – 5.

 

Den andre semifinalen gikk mellom Benny Bel-Lafkih - Marianne Myrbråten og Ståle Baksetersveen - Johnny Skjørberg. Ståle og Johnny slet i denne kampen og fikk ikke spillet til å flyte. Dette ble utnyttet da Benny tok frem sine taktiske ferdigheter og fikk Marianne med seg. Det ble til slutt også her en enkel seier: 13 – 6.

 

Plasseringsspill

 

Under semifinalene pågikk det plasseringsspill for de øvrige 6 lagene, og her endte det med følgende resultater:

 

Tom Soto - Francois Soto mot Ellen S. Andersen - Steinar Andersen 13 -8 (5.og 6. plass)

Gunn Hansen - Kjell R. Karlsen mot Vidar Hauger - Rolf Finstad 13 -2 (7.og 8. plass)

Gabriel Bel-Lafkih - Ole Hågensen mot Peter Häeing - Geir Høistad 13 – 1 (9. og 10. plass)

 

Finale

 

Finalen ble en større prestisje en vanlig da ekteparet Tom og Marianne var finalister på hvert sitt lag. Det ble en spennende petanquekamp og som i siste del også var meget velspilt. Det ble til slutt Marianne og Benny som kunne smile bredt med en 13 – 9 seier. Premien denne dag var penger, og Tom mente at det var rett og rimelig at Marianne betalte kioskregningen. Vi tipper allikevel at hun fortsatte å smile i bilen hele veien hjem. I kampen om tredjeplassen ble det en tett kamp, der Lisbeth og Hanne til slutt vant 13 – 11 . Arrangørduoen kom dermed på fjerdeplass.

 

Resultatliste

 

1. Benny Bel-Lafkih og Marianne Myrbråten

2. Birger Hansen og Tom Johansen

3. Lisbeth Fossen og Hanne Arnesen

4. Ståle Baksetersveen og Johnny Skjørberg

5. Tom Soto og Francois Soto

6. Ellen S. Andersen og Steinar Andersen

7. Gunn Hansen og Kjell R. Karlsen

8. Vidar Hauger og Rolf Finstad

9. Gabriel G. Bel-Lafkih og Ole Hågensen

10 . Peter Häeing og Geir Høistad

 

 


Frister det til deltakelse? Vær tidlig ute med påmelding til de neste turneringene i Peter Pan-hallen. Førstemann til mølla...

 

 

 

 

 

Søndag 2/1 Trippel

Søndag 30/1 Dobbel

Søndag 27/2 Trippel

Søndag 27/3 Dobbel