Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

I vår reise i Petanque-Norge har vi denne gang tatt turen til den norske petanquens vugge: Frognerparken

• Oral Agentsrisk factors and often coexist. How does cialis work?.

. Når man er i parken kan man finne til sammen 214 skulpturer, tretten smijernsporter, to bronsedører på portstuene… og en petanquebane. Vel møtt til OPCs Onsdagsturnering!  

I 20 år har Oslo Petanque Club arrangert åpen trening med navnet Onsdagsturnering. Hver onsdag, selvsagt, gjennom sesongen kan alle, både aktive og nysgjerrige, delta. Avgiften er særdeles overkommerlig: kun 20 kroner. Denne prisen har OPC latt stå stille i nesten samtlige år. Turneringsstart er forøvrig klokken 1800.

Det spilles etter trekke-makker-prinsippet (OPC-språk) og på tid . Der må man hygge seg eller slite med samme makker eller makkere, gjennom hele kvelden. Man blir ved denne formen kjent med enkeltspillere og sekretariatet slipper alle utregninger og trekking av lag mellom rundene. Denne gangen var det truende skyer over parken og dagen hadde vært regntung, noe som nok var forklaringen på at det ikke var så mange som møtte frem. Det ble opplyst at man normalt er omkring 20 spillere. For oss som husker parken fra den tiden man startet å spille er det uansett stort eller lite oppmøte alltid topp å komme tilbake til parken over alle parker for å spille petanque.

Fortsatt er dette samlingsstedet i Oslo, både for medlemmer av OPC men også for andre spillere fra de øvrige Osloklubbene. Dette betyr at det blir kamper mellom spillere med ulike kvaliteter. I Oslo fungerer denne turneringen som vervearena for nye spillere, og alle blir godt mottatt av arrangørklubben. Er det første gang man spiller får man et flott glass preget med OPC sin logo. Det er forøvrig ikke de eneste glassene som deles ut; vinnere av turneringen får også glass . - Og vi påstår at man ikke er Oslo-spiller før man kan dekke med 24 stykker av OPC-glassene.

I historiebøkene står det at midt på 1700-tallet anla den daværende eier av Frogner Hovedgård, Hans Jacob Scheel, en barokkhage. Når historiebøkene etter hvert blir oppdaterte får vi tro at også Oslo Petanque Club sin Onsdagsturnering blir nevnt! Dens historie stammer tilbake til 1992, eksisterer i aller høyeste grad den dag i dag, og vil formodentlig fortsette å gjøre det i mange, mange år til

OPC får ubegrenset med stjerner i vår egen uhøytidlige Michelin Guide både for tradisjon og atmosfære. Savnet av Frognerparkens Café da det var en petanquecafé er riktignok stort, men det fortsatt mulighet å få seg noe å spise i parken. Stjerner får de også for at tilbudet gjelder alle, både nye potensielle spiller og etablerte spillere fra andre Osloklubber.

Oslo Petanque Club skal gjennomføre onsdagsturneringer i hele sommer, så det er bare å stikke innom om du bor i Oslo, er på ferie eller bare har lyst til å komme til byen en onsdag. Oppfordringen er soleklar: kom til parken og spill petanque!


Denne onsdagen var det med en jurist. For at også du, evig unge Friis, skal få noe ut av denne vurderingen har vi med et eget kapitel til deg. Går det å få utvidet vedtaket under til også å omfatte onsdagsturneringen?

Med hjemmel i lov om kulturminner av 9. juni 1978 nr. 50 §§ 15 og 19, jf. § 22, freder Riksantikvaren Frognerparken og Vigelandsanlegget, gnr. 212, bnr. 377, samt tilstøtende arealer: Del av Nordjordet, gnr. 3, bnr. 481, og del av Bulltomten, gnr. 3, bnr. 127, Oslo kommune.


Tekst og bilder: Mr. X