Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

I 2009 dukket flere gamle helter opp på banen. To av disse var Kjell Hide og Oddvar Karlsen. Deres erfaring, meritter og gode egenskaper både som spillere og mennesker vil komme til gode også for nye i miljøet. Bli litt bedre kjent med Kjell og Oddvar i denne utgaven av På Banen!

 


 

 

Navn: Oddvar Karlsen             

Klubb: Follo Petanca                           

Posisjon i laget: Legger / Skytter 

Navn: Kjell Hide         

Klubb: Follo Petanca Klubb 

Posisjon i laget: Skytter 


 

I miljøet rundt Follos Petanca Klubb sin store sønn Francisco Sabater tidlig på 80-tallet, ble Oddvar Karlsen og Kjell Hide introdusert for petanque. Året var 1984.

 

Gutta var ivrige og ikke minst svært gode. Da de i 1986 stilte opp i Nordisk Mesterskap gikk de hen og vant hele turneringen.

 

Kjell forteller:

- Beste petanqueminne må være nordisk mesterskap i Eslöv, Sverige i 1986. Da ble jeg nordisk mester sammen med Oddvar Karlsen og Arne Kjærsrud. Spesielt semifinalen da vi banket de svenske favorittene med 13-1 (tror jeg).

 

I tillegg vant Oddvar det nordiske mesterskapet også i 1987, og han ble med det den eneste norske spiller som til nå har vunnet Nordisk Mesterskap to ganger.


 

Nordisk i 1986. Selvsagt må man feire når man vinner hele mesterskapet! Bak fra venstre: Oddvar Karlsen, Kjell Hide, Arne Kjærsrud og Francisco Sabater.


 

 

Begge var svært ivrige fram til begynnelsen av 90-tallet, og petanque var en stor del av livet på den tiden. Så ble det brått slutt.

 

Oddvar forteller:

- Frem til 1992 hadde jeg mye reising med landslagene verden rundt, og utviklet meg som spiller underveis. I 1992 ble jeg pappa, pluss at jeg kjøpte meg campingvogn

levels, particularly free testosterone, in aging men. Whileinability, for at least 3 months duration, to achieve and/or How to use sildenafil citrate tablets.

. Da følte jeg at jeg måtte prioritere litt annerledes, så jeg trappet ned spillingen, og det har vel blitt en ca. 10 års pause inntil jeg begynte igjen forrige sesong.

 

Også Kjell la kulene på hyllen på tidlig 90-tall, selv om de har blitt tatt ned en gang i blant for moro skyld. Da han flyttet til Halden i 2004 ble det en lang pause. Lang reisevei for å trene fristet rett og slett ikke.

 

For Oddvar ble forbundets 25-årsjubileumsturnering det store sparket bak.

 

- Det er vel flere grunner til at jeg begynte igjen med petanque igjen. Først var det en kar med navn Steinar Andersen som gav beskjed om at det skulle arrangeres en jubileumsturnering i Frognerparken anledning 25 års jubileet, og han ønsket at flere av oss "gamle" skulle stille opp. En annen grunn var at det i vinterserien var litt krise med å stille lag da vår formann Mike brakk lårhalsen, så da ble jeg kontaktet av Dag Nygård som lurte på om jeg hadde lyst til å stille opp for gamleklubben. Disse tingene pluss at min datter nå er blitt såpass stor, gjorde at jeg fikk lyst til å prøve meg igjen, forteller Oddvar.

 

- Spillet mitt i vinterserien var helt greit, og når jeg attpåtil klarte en 3. plass i NM dobbel, så ga jo det mersmak . Var alt i alt fornøyd med sesongen 2009. Sesongen 2010 er nå i gang, og startet med 2. plass i Frognerparken, så det blir det nok ennå mer spilling denne sesongen.

 

Også Kjell har stilt opp for Follo i Vinterserien, noe som har gitt mersmak:

 

- Det er morsomt å være i gang igjen . Det gikk litt opp og ned resultatmessig i 2009, men det var nå uansett gøy allikevel. Det blir litt spilling også i år. På grunn av at jeg er opptatt med jobb annenhver helg, blir det bare en gang i blant. Forhåpentligvis vil sønnen min være med på noen turneringer.

 

- Petanque er for meg kos og sosialt. Miljøet har masse hyggelige folk. Jeg har savnet miljøet, men også savnet å spille petanque.

 

Oddvar antyder litt forsiktig noen større målsetninger enn sin comeback-makker.

- Jeg har vel ikke satt meg noen mål denne sesongen, men kommer nok til å spille de fleste turneringer, kapre noen rankingpoeng, og kanskje gjøre et godt NM igjen.

 

Han benytter også anledningen til å slå et slag for Vestbyhallen:

- Utenom hovedsesongen har jeg spilt både vinterserie, lørdagskarusellen, og noen turneringer inne i Vestbyhallen. Dette er en hall flere burde benytte utenom sesongen.

 

Med nesten 15 års fravær fra petanquebanen må mye ha forandret seg. Eller har det det?

 

Oddvar svarer:

- Med tanke på hva som har forandret seg siden sist jeg var i miljøet, så var det jo hyggelig å høre at vi endelig er med i idrettsforbundet, og det tror jeg kan gi petanque et lite løft fremover. Ellers så var det veldig mange av de "gamle" å treffe igjen på banen. Savnet kanskje rekruttering av yngre spillere, men det håper jeg kommer. Når to rustne spillere som Rune Kristoffersen og jeg hevder oss, så har kanskje ikke det sportslige utviklet seg så veldig mye. Ellers så ser jeg at det er et veldig bra engasjement nå rundt om i klubber og utvalg for å fremme petanque i Norge, og det er veldig positivt! Skal også hjelpe til med å prøve å få bygd opp igjen en god gammel klubb som Follo med både gamle og nye spillere.

 

- Miljøet er stort sett det samme, noen nye og en del av de gamle. Rent sportslig mener jeg at de beste har blitt bedre, mens jeg fremdeles kan hevde meg mot de fleste andre. Rutine hjelper! Jeg synes miljøet fremdeles er veldig positivt å være med i, avslutter Kjell.

 


 

Petanque.no takker Kjell Hide og Oddvar Karlsen både for gledelig comeback i miljøet og for å stille opp i denne portrettserien.