Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Den norske landslagdeltakelsen har i år omfattet Nordisk i Sverige i april, Veteran Nordisk i Sverige samt EM for herrer i Nice i juli måned. Selv om det er disse mesterskapene Norge har deltatt på, har det i tillegg vært avviklet tre andre store mesterskap.

JUNIOR-VM
Monastir i Tunis, 2.-4.oktober

Italia ble verdensmestere etter at de slo Frankrike i finalen. Thailandske Kaewpudong vant skytekonkurransen, og svenske Alexander Norin kom helt til kvartfinalen hvor han så ble slått av Kaewpudong. Også det svenske laget kom seg til kvartfinalen i VM, men ble deretter slått ut av Frankrike.

Under og etter årets junior-VM er det dessverre ikke selve spillingen som det er blitt snakket om. I stedet er det den svært dårlige gjennomføringen av mesterskapet som er i fokus. Det fortelles særlig om mye rot med programmet som ble endret opp til flere ganger under mesterskapet, noe som gjorde det vanskelig for spillere å forholde seg til. Forhåpentligvis blir dette bedre i fremtiden, og jeg håper at Norge om ikke alt for lang tid igjen har et lag med i junior-VM. Jeg har selv vært så heldig å få delta i junior-VM to ganger, og det er noe helt spesielt . - Jeg unner virkelig andre juniorer å få oppleve dette.


U23-EM
Düsseldorf i Tyskland, 17.-18.oktober

For andre gang i historien ble U23-EM avholdt. Det spilles både dame- og herreklasse i U23 . Til U23-EM må landene spille kvalifisering for å delta i mesterskapet. Både Sverige og Danmark kvalifiserte seg til dameklassen og Sverige kvalifiserte seg i tillegg til herreklassen.

Følgende land kvalifiserte seg til årets mesterskap:
Damer: Belgia, Danmark, Frankrike, Italia, Spania, Sverige, Tyrkia og Tyskland.
Herrer: Belgia, Frankrike, Italia, Nederland, Sveits, Spania, Sverige og Tyskland.

Tyskland vant dameklassen, og Frankrike vant herreklassen.


DAME-VM
Suphan Buri, Thailand

I årets VM deltok 36 nasjoner i mesterskapet som ble avholdt i Suphan Buri, 100 km nordvest for Bangkok.
Thailand vant i år Dame-VM for femte gang, etter at de slo Frankrike 13-10 i finalen. Det er ingen andre land som har vunnet Dame-VM så mange ganger som Thailand. Spania og Vietnam kom på delt tredjeplass. Dette er den første medaljen til Vietnam som deltok i VM for andre gang

never A few times How does cialis work? • Treatment for ED to be.

. Franske Angelique Papon vant skytekonkurransen, ikke akkurat for første gang.

Det eneste skandinaviske landet som gikk videre var Danmark. De ble blant de 16 beste, men tapte i åttendedelsfinalen mot Spania med sifrene 9-13. For Sverige gikk det ikke like bra, de endte på 18.plass etter innledende spill og ble tidlig slått ut av VM.  Etter at de tok seg til kvartfinalen i Coupe des Nations, trakk det svenske laget seg i protest mot gjennomføringen av VM. De har levert en skriftlig protest om avviklingen av mesterskapet, da de mener at det verken ble spilt i overensstemmelse med de regler som de ble informert om på forhånd, eller de regler som ble fremlagt i fjor på kongressen. For å lese mer om den svenske protesten, klikk på link.


Neste år er det Dame-EM. Jeg håper dette er noe mange damer i det norske miljøet ønsker å satser mot, og jeg håper at Norge kommer til å stille med et lag. Det er noe helt spesielt å spille slike mesterskap, ikke minst for å spille for landet sitt.

Kom igjen damer, start treningen nå!


Tekst: Camilla Hovind

Bildene er hentet fra mesterskapenes hjemmesider.