Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

 

“Bergen Petanque klubb er startet! 14 medlemmer utgjør kjernen i det som skal bli vårt alibi for hyggelige sosiale treff. Mange talenter, både som skyttere og leggere. Snart utfordrer vi resten av Petanque miljøet i Norge til vennskapelig konkurranse på vår hjemmebane, med klubbhuset like ved :-)” lyder det i en SMS fra Kenneth Larsen, nyvalgt klubbleder. 

Petanque.no fikk umiddelbart en avtale med Kenneth om at skulle skrive noen ord om den historiske dagen.


Bergen Petanque klubb er startet!
 
Jeg fikk ”smaken” på Petanque under opphold på Yorkshireskolen i oktober

Erectile Dysfunction buy viagra online Diabetes mellitus.

. Mike Barker hadde invitert gruppen til et treff på puben ”Saddle Inn” i York, og av forskjellige grunner var jeg den eneste som rakk frem – og fikk dermed all oppmerksomhet og engasjementet fra Liz, Don, Mike med flere. Mer skal ikkje til for å vekke en bergenser!
 
Tilbake i Norge tok jeg noen initiativ blant venner, kjente og familie, og Anne Åsheim, som hadde vært i York året før og fått tenningen, ga umiddelbar respons på ideen om å samle en gjeng og kanskje få til en klubb.
Så rullet det bare videre. 1.november ble satt som stiftelsesdag og opplæringsrunder. Vi er så heldig å ha vår egen Petanquebane rett utenfor stuedør – på vigslet grunn! De som har vært ved Johanneskirken i Bergen, vet hva jeg snakker om. Og de fleste vet at å samle til utendørsaktivitet i Bergen i november – det er risikosport!
 
Men gode krefter og værguder var med oss! Fikk mye velvilje og drahjelp fra Steinar A. og Svein W., og med utlånt kulesett og innkjøpte hjelpemidler var vi i gang. Lykken var at Lars S. Bruu og Camilla Hovind hadde tatt turen til Bergen denne helgen. Camillas første møte med byen virket som en vellykket opplevelse (selvfølgelig!), og de troppet opp på banen vår i forkant av innkalt samling og ga noen av oss en flott instruksjon i spillet. Veldig nyttig!
 
Etter et lite “bli kjent” måltid samlet hele 13 forventingsfulle deltakere seg på banen . Treningsrundene ga mersmak og avdekket store talenter. Etter noen timer trakk vi oss tilbake til ”klubbhuset” som leiligheten vår er omgjort til, og konstituerte Bergen Petanque klubb. Undertegnede er valgt til leder for klubben frem til årsmøtet som avholdes på nyåret, og vi er pr dato 14 medlemmer i alderen 25 til 60 år. En flott gjeng!
 
Fremover legger vi vekt på at dette er en sosial aktivitet som først og fremst handler om å samle hyggelige folk til hyggelig lag (spill). Verdt å merke seg er at lysten på å bli bedre i spillet og tanker om utreise og/eller invitasjon til vår arena allerede er lansert av flere. Nå må vi i første rekke få orden på godkjenninger og litt rammer rundt klubben, så skal vi lansere oss og rekruttere til miljøet.
 
Kontakt:
Bergen Petanque klubb
c/o Kenneth Larsen
Sydneshaugen 21
5007 Bergen
Epost:    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Mobil:    909 98 012.
 
PS: Sterke krefter jobber for en liten oppvisningsrunde under BKK sin julekonsert i Johanneskirken medio desember. Nærmere info vil komme! 
 
Kenneth Larsen


Petanque.no takker for bidrag og ønsker lykke til!
 
At Camilla forelsket seg i Bergen er det ikke tvil om, ikke før hun var hjemme fikk petanque.no bilder og noen ord om sin nye kjærlighet Bergen. Her følger hennes reisebrev:


Bare 2 måneder til rakettene stiger til værs på nyttårsaften har vi på kalde Østlandet krøpet inn for vinteren. Petanquelystne bergensere, derimot, er klare til dyst! På den idylliske plassen ved siden av Johanneskirken har Kenneth Larsen og hans kjære Berit Sæbø invitert familie, venner og bekjente til petanque og middag, etterfulgt med litt mer spilling etter maten.

Kenneth Larsen ble bitt av petanque-basillen gjennom sin bekjent Mike Barker og etter besøk til Saddle Inn i York. Nå hadde han invitert personer som både hadde prøvd litt petanque før og noen helt ferske. Det ble en gjeng på syv som koste seg og spilte, flere kom også etter vi hadde måttet gå til toget . En positiv ting var å se at det var så mange damer blant de som kom. Alle ble fort ivrige og konkurranseinstinktet dukket fort opp banen. Her skulle det skytes og lagene ga alt for å vinne kampen.
Vi kom fort i gang med spillingen, og det var tydelig at flere hadde et stort talent for sporten. Under spillingen ble grundig instruksjon gitt, samt veiledning, regler, råd og forklaringer om utførelsen av sporten vår. Det var nok litt stort at en fra landslaget viste dem hvordan å holde kulen, kaste og forklare spillet petanque. Det var veldig gøy å møte en så ivrig, positiv, engasjerende og imøtekommende gjeng. De tok alle veldig godt imot oss. Vi skulle gjerne ha vært der lenger og de har et kjempebra utgangspunkt for et flott petanquemiljø i Bergen.

Plassen ved Johanneskirken passer bra til petanquespilling, med stor plass, variasjoner i underlaget og opplyst på ettermiddag og kveld. Da det selv 1. november var så bra temperatur at man kunne kose seg ute med kulene, vil det kunne spilles ute der nesten hele året. 

Så alle som skal til Bergen, ta med dere kuler å ta en tur og spill petanque i Bergen.
Gleder oss til å kunne reise tilbake til Bergen med kuler i fremtiden.
 
Hilsen Camilla og Lars
- Som koste seg i vakre Bergen by