Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Tidenes første uoffisielle verdensmesterskap i singel tar plass i Nice i helgen. Over tretti spillere fra like mange nasjoner deltar i kampen om Trophee Henri Bernard. Fra Norge stiller Benny Bel-Lafkih.

Plutselig ble det bestemt. VM i singel kom nærmest som styrtregn fra åpen himmel. Like brått ble det klart at Norge fikk plass. Noen form for kvalifisering var det slettes ikke tid til.

Seksjonsstyret tok derfor utgangspunkt i vedtaket om at ” I særskilte oppståtte situasjoner forbeholder seksjonsstyret seg retten til å bruke rankinglisten for å ta ut landslagsdeltakere”, hvor Benny Bel-Lafkih toppet listen. Videre begrunnet styret bestemmelsen ved å vise til hans kontinuitet i trening og spilling, resultater oppnådd i EM og uttalt ønske om fortsatt satsing.

Vel fortjent. – Men hva tenker han selv om uttaket og mesterskapet?

- I Norge er det jo tre spillere som har utmerket seg i singel gjennom historien som hakket hvassere enn resten av oss: Ole Hågensen, Trond Rekdahl og Bo. De to sistnevnte var vel ikke så aktuelle denne gangen, muligens med unntak av Trond om VM hadde gått til sommeren eller noe. Det ideelle hadde vært å sende en Ole Hågensen i form, men Ole nå har uansett valgt å ikke spille på landslaget en periode. Man kunne også valgt å sende sist sesongs norgesmester Kjell Rune Karlsen, men han har heller ikke vært så ivrig den siste tiden, og har heller ikke gitt inntrykk av at han skal satse videre på samme nivå som tidligere. Uansett, med så kort frist må spilleren ha holdt seg i gang så godt det lar seg gjøre gjennom høsten. Jeg syntes vell også at den som skulle reise bør ha vist interesse for satse videre, sier Benny Bel-Lafkih før han fortsetter.

- Etter en nærmere titt på resultatene gjennom tiden er jeg nummer fire på adelskalenderen i singel. Nå har det jo de gangene man har trengt landslag vinterstid blitt praktisert at man velger fra rankinglista og sånn sett så har jeg best resultater jevnt over. Så får man heller sette nye standarder for hvordan man i fremtiden velger spiller til Singel-VM om dette skulle vise seg å bli et fast arrangement.

Hilsen fra Ole Hågensen:

Du Benny, du Benny. Nå har jeg akkurat kommet hjem fra singelturnering i Holmestrand, og så skal jeg skrive disse ord. Jeg skal ikke rippe opp i hvordan det gikk i dag, men jeg tror at jeg er mere fornøyd en deg, hehehe. Nå står singel-VM for tur faktisk, og når jeg selv ikke skal spille, så kunne jeg ikke tenke meg en annen person som fortjener å spille mere enn deg. - All den tid du bruker på dette spillet. Bare husk å ha tro på deg selv, og skyt dem i senk. Du vet du kan treffe tre kuler på rad, i runde etter runde. Og da går det veien for deg. Skulle det allikevel gå litt trått, så får du bare lukke øynene og tenke tilbake til begynnelsen på Kalbakkenfeltet, da vi byttet på å slå hverandre. Og hvor mye trening som har ledet opp til dette... I verste fall får du tenke at det er meg du spiller mot, for nå er det din tur til å vinne et par på rad... Lykke til i Nice!

(Foto: Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih under EM 2009 i Nice. Her med makker Jean Jaques Razaka.)

Hva er dine egne forhåpninger og målsetninger rundt din representasjon?

- Jeg håper først og fremst at jeg får mitt spill til å sitte også når jeg ikke har lagkompiser å støtte meg på under kampene. Målsetningen som en følge av dette er å kjempe om en plass i A-sluttspillet. Jeg skal gjøre så godt jeg kan, så får vi se hvor langt det holder.

FIJP-president Claude Azema har selv uttalt at Singel-VM er et viktig ledd i målsetningen om å gjøre petanque mer publikumsvennlig. Hvilke tanker har du selv gjort deg rundt et slikt mesterskap?

- Nei, hva skal man si. Jeg syntes vel det er ok som en ekstragreie, så får man se hvordan det blir. Det er trippel-VM som er VM.

Du blir ofte omtalt som en typisk lagspiller, en som makter å gjøre sine makkere gode. Hvilket forhold har du til singel som spilleform?

- Lenge syntes jeg singel var ganske kjedelig, men etter hvert har jeg endret syn: Dersom man jevnlig gjør det godt i singel så er man en habil spiller. De kulene som ofte blir misset er jo kuler der man føler seg presset. I singel er presset der på samtlige kuler. Jeg tror alle kunne blitt bedre om man spilte singel oftere og tok det mer på alvor. Spiller man dårlig i singel er det ingen som redder deg.

Holdningsendringen har også betalt seg på resultatlistene. Spillekvaliteten har økt, og Benny har dermed også med årene blitt en bedre singelspiller. I NM har dette vist seg med ett gull, to sølv og en bronse siden 2006. Sølvmedaljene har kommet de to siste årene, så noe er på gang. Hovedpersonen selv har trua!

Som delegat følger Ronny Gudmundsen, noe du selv ønsket. Hvorfor valgte du nettopp ham?

- Ronny ringte meg da han oppdaget at det skulle være et VM i singel og sa at han ville reise sammen med meg å se på om Norge fikk en plass. Da jeg ble spurt om å delta fikk jeg også beskjed om å velge en som skulle være med som leder. Valget ble da enkelt: Jeg har reist rundt med ham og spilt en god del de siste sesongene og Ronny har blitt en person jeg stoler veldig på. Ronny er nok en av de beste lagspillerene vi har, og det vil være en trygghet for meg å ha Ronny på plass!

Beste mannlige spiller fra drøyt tretti nasjoner deltar. Dette er helt nytt, og helt annerledes. Forhåndstipping er nærmest umulig, selv om enkelte profiler naturlig nok stiller først i køen av favoritter. Oddsen for at Frankrikes Dylan Rocher, Belgias Claudy Weibel og Italias Diego Rizzi havner på pallen er ikke akkurat høy.

Hilsen fra coach Jack Schillemans:

It is super that you are going there! To go a long way in that tournament you need to have some luck. There are people there who play for a living and you are very good. Of course, Benny, you are our best player, but we have to be realistic. They are good…! Still, if you stay MENTALLY good, you CAN go a long way. I wish you all the best!


(Foto: Jack Schillemans og Benny Bel-Lafkih avbildet under den uhyre spennende presisjonsskytingen under fjorårets EM)

Hvor ser du deg selv, hvem er dine nærmeste konkurrenter, og hvilke nasjoner tror du vil ha størst sjanse til pallplassering?

- Jeg kommer nok til å være i haugen av spillere som kjemper om en plass i A-sluttspillet. Det håper jeg på i alle fall. Nå kjenner jeg ikke så mange av spillerne ved navn, men de jeg kjemper mot er nok en del av spillerne fra Øst-Europa, Storbritannia og Australia/New Zealand.

Det kan fort bli spennende i singel. Her kan det dukke opp navn man ikke kjenner så godt. Bennys outsidere Frank Millo fra Monaco, EM-finalens store sjarmtroll, og Richard Nilsson fra Sverige.

- Rickard har lagt ned en voldsom treningsinnsats så jeg håper han lykkes godt, forteller Benny.

Selv håper vi aller, aller mest på vår egen representant. Vi ønsker Benny Bel-Lafkih alt mulig godt i mesterskapet, og gleder oss til å følge ham denne meget spesielle helgen. Bonne chance! Lykke til!

 

Følg kampene på nettet

Du kan selv følge mesterskapet fra din egen stue! I løpet av helgen sendes 28 kamper på live streaming. På forhånd meldes det om at hver spiller skal bli foreviget i minimum en kamp.

(Live streaming)

Følg med på petanque.no for oppdateringer underveis i Singel-VM . Lørdag er spillestart kl

Phentolamine is an alpha adrenergic blocking agent withStandard Questionnaires viagra pills.

. 08.30 samt kl. 10.00. Puljene spilles annenhver runde. Søndag starter åttendelsfinalene klokken 10.00. For de av spillerne som må ut i B-sluttspill starter dette en og en halv time tidligere.

 

Disse deltar:

Algerie : Salah KANES
Australia ; Joe CORCORAN
Belgia : Claudy WEIBEL
Bulgaria : Andrey ANDREEVSKI
Canada : Thomas POUPLOT
England : Ross JONES
Estland : Keido KOPEL
Frankrike : Dylan ROCHER
Irland : John O'GRADY
Italia : Diego RIZZI
Litauen : Linas BUDRIKAS
Marokko : Abdessamad EL MANKARI
Monaco : Franck MILLO
Mongolia : A. BAYARSAILKAN
Norge : Benny BEL-LAFKIH
Ny-Caledonia : Mathieu SPINOUZE
Russland : Konstantin GOTSFRID
San Marino : Alfredo MAZZA
Skottland : Robbie STRONACH
Slovakia : Michal DZURIK
Slovenia : Dragan ANTONIJEVIC
Spania : Miguel DARDER
Sverige : Richard NILSSON
Thailand : Thanakorn SANGKAEW
Tsjekkia : Tomas MICHALEK
Tunisia : Khaled LAKHAL
Tyskland : Toufik FACI
Ukraina : Petro HOYS
USA : Joseph HASSOUNE
Wales : Ian BAILEY
Østerrike: Sven THILL