Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

- På vegne av styret.

Petanqueåret 2013 er historie. I romjulens spennende petanqueoppgjør er siste kule kastet, og det var vel ingen bombe at «Årets spiller», Benny Bel-Lafkih, også vant årets siste 1. plass som skulle deles ut, godt hjulpet av sin kjære Eli Gjengstø og faste makker Roger Johansen.

Øvelse gjør mester. Dette har Benny bevist til fulle gjennom en fantastisk petanquesesong i 2013. Solide resultater her hjemme, herunder Norgesmester i dobbel åpen, Bergensmester og en rekke pallplasser . I Sverige har han virkelig satt norsk petanque på kartet gjennom store kamper under årets Lindomespel, blant annet med seier i dobbel med Roger Johansen, og da han gikk hen og vant årets siste turnering i Gøteborg sammen med Ronny Gudmundsen og Tom Johansen. Med sistnevnte kvalifiserte disse seg direkte til neste års petanquehappening i Gøteborg; Nordstan Grandprix. Han spilte flere kamper i la Marseillaise (verdens største petanqueturnering, med direkte utslag) med rent familielag. Det står det respekt av! Videre har han en rekke gode resultater fra diverse turneringer rundt om i Europa, inkludert suveren skyting i EM i Roma: direkte kvalifisert til kvartfinalen og til slutt en flott 5.plass. Sist, men ikke minst, Benny var i årets EM i Roma, sammen med Ole Hågensen, Ronny Gudmundsen og Roger Johansen, med på å skaffe Norge VM-billett for første gang gjennom kvalifisering. Norge har ikke deltatt i VM etter at det ble kvalifisering. Vandrepremien til «Årets spiller» er utdelt: denne gang til odel og eie, men neppe som en sovepute. Benny har nye og større mål. – Gratulerer og lykke til videre!

Benny er ikke bare tildelt premie som «Årets spiller», han er også medlem i klubben som for første gang kunne innkassere gavesjekk til «Årets klubb». Groruddalen Petanque Klubb har deltatt med stor bredde og tatt rankingpoeng på samtlige av årets turneringer. Det står respekt av et slikt engasjement. – Gratulerer alle sammen!

Vår spiller nr. 1 er ikke bare opptatt av egentrening og egen klubb. – Han har stort engasjement når det gjelder alle spillere, og hans teft for hvordan det ligger an med konkurrentene ga også full uttelling i tippekonkurransen om årets NM-resultater. Gavesjekk fra PetanqueButikken er overlevert vinneren.

Til alle dere andre, tusen takk for en flott turneringssesong, både hjemme og ute. Mange gode - og noen dårlige - kuler er kastet, spillegleden har vært stor og personlig trening har vist fremgang for mange spillere. Det har også vært moro å registrere mange nye ansikter både i treningssammenheng og i konkurranser, samt noen gamle travere som er tilbake i manesjen.

Tusen takk til alle som har tatt ansvar som turneringsarrangører, og som derved har gjort helgene til gode petanqueopplevelser. Tusen takk til alle som gjennom ulike styreverv i klubbene har vært med på å skape et godt og utviklende lokalt petanquemiljø.

Og tusen takk til Freddy Bruu og Rolf Hermansen, som gjennom sine verv som visepresident og styremedlem i forbundsstyret også i 2013 har fortsatt sitt viktige og gode arbeid for seksjonen i samarbeid med representanter fra Boccia/Teppecurling og Friskis & Svettis. For at seksjonene skal kunne utvikle samarbeidet ytterligere vil forbundsstyret legge til rette for et styreseminar for alle seksjonsstyrene i mars 2014.

Vinterstid har vi gjennom mange år nå hatt mulighet for å trene/spille/ha sosialt samvær i Vestbyhallen og Peter Pan-hallen. Tusen takk til ildsjelene som stadig står på for at vi skal ha disse innendørstilbudene gjennom den mørke, altfor lange vinteren. Det betyr mye for sporten totalt sett.

Gjennom vintersesongen 2012/2013 kunne vi også møtes i Sinsenhallen, takket være stor stå på-vilje og innsats fra OBA, Oslo Bouledrome Alliance. Dessverre har utleier skapt mye ekstraarbeid og hodebry for ildsjelene i OBA, og det er vel høyst usikkert om det blir flere arrangementer i denne hallen. Seksjonsstyret er også informert om det store arbeidet som er lagt ned fra OBA (ingen nevnt ingen glemt) sin side med andre aktuelle hallprosjekter, dessverre foreløpig resultatløst, til tross for mye arbeid og mange møter med utleiere og nesten i mål… Tusen takk for deres store og tidkrevende engasjement!

Det er derfor seksjonsstyrets bønn til dere alle der ute: Hører dere om et mulig lokale, gi lyd! Det er også av interesse hvis vi kan finne eksisterende idrettsanlegg hvor vi eventuelt kan «koble på» ny hall og i tillegg ha mulighet for utendørsbaner. Dette vil selvfølgelig være et stort økonomisk løft, men vi må holde alle dører åpne.

VM i Singel – Nice, Frankrike, 31. januar – 2. februar 2014

På kongressen i Montauban luftet Claude Azema sin nye kongstanke om VM i singel. Det hele som et resultat av hans tanker om at VM må bli mer publikumsvennlig, kampene må gå fortere og det må bli lettere for publikum å følge med. Singel-VM vant ikke umiddelbart gehør blant kongressdeltakerne og saken ble lagt på is. - Trodde vi.

I november var plutselig VM i Singel likevel en realitet! Styret i FIPJP hadde bestemt at VM i singel skulle avholdes i Nice i januar/februar 2014, såfremt interessen blant de inviterte landene ble stor nok. Alle utgifter dekkes av deltakerne selv, altså ikke slik som i VM, hvor arrangørlandet fortsatt dekker kost og losji for spillerne i et visst antall døgn.

Fordelingsnøkkelen ble slik at Europa skulle kunne delta med 18 deltakere, og gjennom avtale med CEP ble det bestemt at resultatet fra EM i Roma – de 18 beste – skulle brukes til utvelgelse av deltakerlandene, med de øvrige nasjoner på venteliste. Norge, med sin 22. plass i EM, var således ikke invitert i første omgang . Av ulike årsaker trakk noen av de europeiske deltakerne seg, slik at Norge fikk invitasjon om å delta i begynnelsen av desember, stadig med beskjed om at endelig avgjørelse om avholdelse av VM i singel ville bli gitt 17. desember.

Det blir VM – og Benny Bel-Lafkih vil representere Norge! Styret vurderte ham som en meget verdig representant etter årets innsats. Ronny Gudmundsen reiser med som coach/delegat, etter Bennys eget ønske. Vi ønsker duoen lykke til i Nice og regner med å bli holdt løpende underrettet om kampresultater.

Øvrig offisiell internasjonal deltakelse 2014

Som allerede offentliggjort i forbindelse med terminlisten vil Norge sende lag til følgende arrangementer i 2014:

- EM for veteraner
- Europa-Cup for klubblag
- EM for damer
- VM for herrer
- EM for junior

Ett lag vil representere norske veteraner i Luleå i juni, og her vil det som kjent være kvalifiseringsturnering i forkant, jf terminlisten.

Det samme gjelder for Europa-Cup for klubblag. Her vil også deltakerklubb bli avgjort gjennom kvalifiseringshelg, jf terminlisten. Styret har bestemt at deltakeravgiften vil gå til reisestøtte til klubben som går av med seieren. Til orientering ble det på kongressen i Roma bestemt at det blir kun en kvalifiseringsomgang i cupen, slik at et visst antall lag går direkte til finalehelgen. Dette fordi det har vært vanskelig å finne europeiske vertsklubber som kan avholde turneringene.

Lag til EM for damer og VM for herrer vil bli tatt ut av landslagstrener Jack Schillemans med godkjennelse fra styret. Se egen informasjon om landslagdeltakelse.

Egen treningsopplegg vil bli igangsatt for juniorkandidater til EM i Frankrike. Her vil det sannsynligvis ikke bli nødvendig med uttak.

Statsborgerskap / landslagsdeltakelse

Idet det har vært en del misforståelser omkring hvem som kan delta i hvilke mesterskap på vegne av Norge (all den stund vi foreløpig ikke har nedfelt i vårt regelverk at man må være norsk statsborger for å spille petanque for Norge) vil vi her komme med en nærmere presisering i forhold til de ulike mesterskap:

Nordisk mesterskap – alle klasser:

Her har de nordiske landene kommet til enighet om at man (dvs. Norge) kan stille med inntil én utenlandsk statsborger på hvert 4-manns lag. I de øvrige nordiske land er landslags-deltakelse betinget av statsborgerskap i det enkelte land.

EM – alle klasser

På grunn av EU-reglementet gjelder følgende ved deltakelse i EM:

Norge kan delta med en eller flere spillere med norsk lisens, uansett statsborgerskap. Vi kan også delta med en eller flere spillere med utenlandsk lisens, men da med norsk statsborgerskap. Det betyr at såfremt man ikke har norsk lisens MÅ norsk pass kunne fremlegges under mesterskapet.

VM – alle klasser:

Foreløpig kan vi delta med inntil én spiller med utenlandsk statsborgerskap, men selvfølgelig da med norsk lisens.

Europa-Cup for klubblag:

Her er kun lisens i klubben i inneværende år av betydning.

Ledermøte

Tradisjonen tro vil vi avholde ledermøte i 2014. I 2015 møtes vi igjen til årsmøte og Ting).

Ledermøtet finner sted i Idrettens Hus på Ullevål, lørdag 8. februar kl. 10.00. Vi avslutter senest kl. 16.00. Til møtet inviteres primært leder og 1 styrerepresentant fra hver enkelt klubb, maks. to fra hver klubb. Hvis det er saker som ønskes tatt opp til diskusjon ber jeg om at det sendes en e-post om dette til Ragnhild Mizda innen 14. januar 2014 på e-post This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Påmelding til ledermøte: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. innen 31. januar.

Kursing i teknikk og taktikk

Vi er så heldige at vår mangeårige landslagsspiller Trond Rekdahl har sagt seg villig til å kjøre kursing i teknikk og taktikk i løpet av vårhalvåret, muligens med forlengelse til høsten.

Kurskveldene vil bli avholdt geografisk slik at flest mulig skal kunne delta. Vi håper kursene vil kunne være nyttige både for erfarne og mindre erfarne spillere, vi har vel alle noe vi kan forbedre! Nærmere informasjon kommer i løpet av vinteren. På forhånd takk til Trond!

Dommerkurs

Vi håper fortsatt å få avholdt dommerkurs i løpet av våren. På grunn av inntrufne omstendigheter ble det ikke aktuelt å avholde kurset med planlagt kursleder, men vi kommer tilbake til nærmere kursdato så snart vi har inngått ny avtale.

Førstehjelpskurs/hjertestarterkurs

Det vil i løpet av våren også bli avholdt førstehjelpskurs/hjertestarterkurs. Vi kommer nærmere tilbake til tid og sted. Vi håper at flere vil se det nyttig med opplæring/oppfrisking.

Turneringssesongen 2014 her hjemme

Terminlisten for kommende sesong er allerede gammelt nytt, og jeg håper dere allerede har merket av stevnedatoer i kalenderen. De fleste turneringene i 2013 hadde god deltakelse, selv om det kunne virke som om tidlig NM resulterte i en litt laber turneringshøst. I 2014 er NM lagt til august på grunn av ønske fra NM-arrangøren. Vi vil utover våren komme med mer informasjon omkring NM, med opplysninger om botilbud med videre. Tønsbergs Turnforening, Petanque, har allerede hatt flere møter med representanter fra seksjonsstyret, og jeg tror at den svært så oppegående og aktive «150-åringen» vil lage et flott opplegg for NM 2014.

 

Helt på tampen vil jeg rette en spesiell takk til vår kjære WEB-redaktør og hennes redaksjon for det flotte arbeidet de gjør på petanque.no, alt fra ferske kampresultater til reisebrev, oppdaterte rankinglister og adelskalendere, for å nevne noe. Tusen takk! Vi håper å høre fra dere i 2014 også!

Samtidig vil jeg også minne alle klubbene på at turneringsinformasjon, resultater og stevneartikler mottas med takk og innen oppsatte tidsfrister

Modified sex therapy may serve as an adjunct to the other buy viagra • Erectile dysfunction (ED) is common, affecting 10% of.

. For øvrig vil redaksjonen gjerne få vite om alt som skjer rundt i Petanque-Norge, eller gjerne fra utenlandsturer med kuler i kofferten.

Et lite nyttårsønske / nyttårsforsett: Hvis alle tar med seg én ny spiller inn i vår fine petanquefamilie er vi plutselig dobbelt så mange. Og husk, vi har plass til alle, både de som vil kaste kuler for kosens skyld og toppidrettsutøveren.

ET GODT NYTT ÅR ØNSKES DERE ALLE – TA VARE PÅ HVERANDRE!

Signe Hovind