Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Vi tar et siste tilbakeblikk på norsk deltakelse i dame VM før det braker løs i Frankrike, denne gangen til 1996 og til nå Norges beste internasjonale presentasjon i dame VM.

Teksten er hentet fra Petanque Nytt nr. 13.

Norge deltok i VM for damer i petanque med laget Gunvor Berge, Lisbeth Fossen og Ellen Johansen. Grethe Johansen reiste med som coach og Maija Juva som delegat. VM for damer startet 5. juli med trekning klokken 11.00. Det skjedde høytidelig i rådhuset, hvor spillere og delegatene først ble ønsket velkommen av både internasjonale og finske petanque- presidenter, samt Poris kvinnelige ordfører.

Det var til sammen 27 lag fra 25 land. Forrige verdensmestere Frankrike og vertslandet Finland var begge representert med to lag. Det skulle trekkes om hvilken av de fire puljene vårt lag kommer i. Situasjonen var ganske spennende, vi kunne tenke oss å møte et topplag i puljen, men med to var sjansene for å komme videre mindre. Vi var heldige, Norge kom i pulje 4 sammen med USA, Estland, Sverige, Canada og Italia. USA, Estland og Canada var på forhånd regnet som lettere motstandere, Sverige og Italia derimot ville kunne by på problemer. Men vi unngikk å møte Frankrike, Thailand, Spania etc. favoritter i innledende.

Fra rådhuset ble alle kjørt til Pori ishall, hvor spillet skulle foregå. Transporten mellom hotell og ishall gikk bra under hele turneringen med minibusser i skytteltrafikk. Etter lunsj var det endelig tid for høytidelig åpning med innmarsj og flagg i alfabetisk ordning. Og etter enda en time fikk vi komme i gang med petanque! Norge møtte Sverige i første kamp. Svenskene hadde rykte som et godt lag, og skjøt den ene carreauen etter den andre under oppvarmingen. Men i kampen ble situasjonen en annen. Norge tok ledelsen med en gang og ledet 8 – 0. Svenskene begynte å ta poeng og kom fort til 8 – 7. Men våre spillere fikk igjen tak i spillet etter en litt dårlig periode, og avsluttet fint med seierstall 13 – 10. Neste kamp ble spilt mot USA. Det var en lett kamp, bare en av USAs tre eldre damer spilte rimelig bra. Resultatet ble 13 – 3.

Etter middag, møtte Norge Italia, det andre laget som på forhånd var vurdert som tøff motstander . Norge startet like overbevisende som mot Sverige med å ta de første poengene. Italia kjempet tilbake, men til tross for trenerens iherdige heiarop og kommandoer greide ikke å komme til mål. Resultatat overbevisende 13 – 8 til Norge.

Etter første dag så det bra ut for Norge med tanke på å komme videre fra puljespill. Dagen etter hadde vi bare to innledende kamper igjen, og hadde slått de hardeste motstandere allerede . Første kamp lørdag gikk som planlagt, Norge vant over Canada 15 – 5. Nå var det klart at Norge ville gå videre fra puljespillet hva som enn skjedde i den siste kampen. Denne vissheten gjorde kanskje at den siste kampen endte med tap for Estland 4 – 13. Men, seier eller tap i siste kamp var uten betydning – Norge ble puljevinnere og gikk til kvartfinalen med glans!

Lørdagens, og på en måte hele turneringens mest spennende kamp, ble spilt i kvartfinalen. Denne kampen ville avgjøre om Norge kom blant de fire beste, og lagde petanque-historie, eller om vi falt ut av medaljekampen og måtte spille om plassene 5 – 8. Trekningen ga oss Belgia som motspillere, og jubelen var stor i den norske leieren. Kampen var utrolig spennende. Den endte til slutt 13 – 12 til Norge. Norge i semifinale for første gang! Lørdag-kveld ble det en velfortjent god middag sammen med supporterne ute på byen. Spillerne var flinke til å verne sin nattesøvn og holdt seg til Cola for å ha hodet klart til søndagens siste kamper, men det var hyggelig å slappe av sammen og dele siste kampers spennende øyeblikk med hverandre.

I semifinalen møtte vi regjerende verdensmestere. Norge startet flott, og hadde ledelsen 3 – 2, men etter det falt spillet litt og Frankrike vant 13 – 3. Bronsefinalen blespilt mot Madagaskar

patient. Is this patient able to resume the exercise ofThe final treatment option for ED is the surgical buy viagra.

. Skuffende 6 – 13. Finalekampen gikk mellom Frankrike 1 og Spania der Spania vant 15 – 12.

 

Se også: (VM 1994: Signe debuterer) (VM 1988: Follo-sensasjon)