Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Samtlige adelskalendere for landslagsdeltakelse er oppdaterte med tall fra 2012-sesongen.

Senior

2012- sesongen for våre seniorer var kun dame-EM . Der opplevde vi et vellykket mesterskap med andreplass i Nasjonscupen. Våre damer spilte hele 8 kamper, noe som er maksimalt av det man kunne spille under mesterskapet.

Landslaget som representerte Norge bestod av to meget erfarne landslagsspillere, en som debuterte i 2011-sesongen samt en ren debutant. Lisbeth Fossen topper adelskalenderen for damer med sine 233 landskamper etter årets sesong.  Hun ligger med dette på andreplass i totalrankingen, 25 kamper bak Trond Rekdahl. Lisbeth og Trond er de eneste spillere med mer enn 250 landskamper. Signe Hovind er en annen veteran i landslagssammenheng. Etter årets EM klatret hun opp på en delt tredjeplass på adelskalenderen med sine 191 landskamper. Caroline Hovind kom opp i 16 spilte kamper, mens debutanten i år, Ranu Homniam, spilte 8 kamper.

(Alt om Europamesterskapet)

(Se Adelskalender, senior)

Junior

Ingen ting kan måle seg med gleden av å holde adelskalenderen for juniorer oppdatert. I 2012 var Norge endelig med i ett større internasjonalt mesterskap. Det er lenge siden vi var representert i en slik sammenheng , og gledelig var det at 4 debutanter stilte og attpåtil klarte seg meget bra.

I troppen var 2 av årets juniorer arvelig belastet. En av disse er Herman Støa, hvis far Roger er en av Norges mest erfarne spillere med flere gode internasjonale og nasjonale meritter. Som om ikke det var nok har bror Thomas erfaring fra juniorlandslaget og var med på laget som tok sølv (som eneste medalje på juniorsiden) under Nordisk mesterskap i 1994. Jonatan Smeby har også noe å slektes på: far Atle representerte Norge under det første offisielle Nordiske Mesterskap i 1984. 

Martin Vinje, balltalentet fra Follo, og Pål W. Johannessen fra GPK er de to siste som var med i denne troppen. Pål var også Norges representant i EMs skytekonkurransen. Dette var første gang en norsk junior stilte i denne konkurransen.

Dette er fire talentfulle spillere som vi håper norsk petanque kan ha mye glede av i årene som kommer. Håpet er nå at vi kan stille lag i et U23-mesterskap.

(Alt om Europamesterskapet)

(Se Adelskalender, junior)

Veteran

Norge har flere gode resultater i veteranklassen. 2 bronse og 1 sølv fra Nordisk mesterskap og nå i 2012 seier i Nasjonscupen. Odd Porsmyr, Larry Young, Morten Torp og Ståle Baksetersveen ga oss med dette en kjempeopptur etter endt Europamesterskap. Det er ellers vel verdt å merke seg at Larry Young har vært med på alle disse oppturene.

Som nevnt ble det altså et godt mesterskap i 2012 med seier i Nasjonscupen. Det betyr at det ble spilt sju kamper for våre deltakere i EM, noe som er maksimalt antall kamper under dette mesterskapet.

På årets lag var det fire spillere. Morten Torp er den eneste av disse som ikke hadde navnet sitt på denne adelskalender fra før. Resterende spillere er å regne som veteraner i dobbelt forstand.  Spesielt er det verdt å merke seg at Larry Young nå har kommet opp i hele 63 kamper, og han leder dermed denne listen soleklart. Odd Porsmyr og Ståle Baksetersveen rykker oppover på listen og er etter endt sesong oppe på en sjuendeplass for Odd og 3. plass for Ståle.

Kun to turneringer er godkjente som offisielle turneringer for veteranlandslag: Nordisk Mesterskap og Europamesterskapet. Totalt 24 spillere har representert Norge i disse mesterskapene.

(Alt om Europamesterskapet for +55)

(Se Adelskalender, veteran)

Og hva med 2013?

I 2013 blir det nok større forandringer i adelskalender. Da det er både EM for herrer, VM for damer og ikke minst Nordisk Mesterskap i alle klasser. Nordisk er den viktigste deltagelsen for våre landslag. Norge stiller med en tropp som representerer bredden av norsk petanque . Etter at Nordjø-mesterskapet ble avviklet er dette den eneste landslagsturneringen der vi reiser som en tropp med seks landslag for å representere Norge. De nordiske land er dessuten de land det er viktigst for Norge å samarbeide med for utviklingen av det hjemlige miljøet. Nordisk mesterskap er den turneringen Norge har deltatt i flest ganger, faktisk helt tilbake til 1982.

Tidligere år

Trond Rekdahl

Trond Rekdahl (bildet over) ligger stadig soleklart på toppen og har kommet opp i 258 landskamper. Rekdahl som spilte sitt 14. Nordiske Mesterskap utalte dagen før fjorårets mesterskap: "Jeg er grossist i sjuende- og åttendeplasser, og jeg håper så inderlig på noe annet i år." Han fikk ønsket sitt oppfylt: med solid spill av han og hans lag som til slutt førte helt opp til sølv.

Under årstallene finner du hvilke landslag som representerte Norge år for år

action (peripheral vs central, inducer vs enhancer) and (6)the Malaysian culture, this consensus does not attempt to cheap viagra.

. Noe tekst fra turneringene og bilder er det også funnet plass til.

(2011) (2010) (2009) (2008) (2007) (2006) (2005) (2004) (2003) (2002) (2001) (2000) (1999) (1998) (1997) (1996) (1995) (1994) (1993) (1992) (1991) (1989) (1990) (1988) (1987) (1986) (1985) (1984) (1983)