Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Hvordan semifinalistene i Nasjonscupen ser ut...? Akkurat slik! Dagen startet med en fryktelig nedtur, men de norske damene reiste seg på mesterlig vis.

Som kjent ble Norge trukket inn i pulje med Italia og Tyrkia. Walkover i første og tap mot Italia i andre runde. Vi hadde likevel store muligheter for avansement, det eneste vi behøvde å gjøre var å vinne mot Tyrkia. Det endte med forferdelse. Tyrkerne bykset frem fra komfortable 1-1 til 7-1 og 11-1. De to neste poengene de behøvde kom i de to påfølgende rundene. Det ble en formidabel skuffelse for våre norske damer som nå var tvunget til å omstille seg totalt. Ute av EM, men med vilje og evne til å reise kjerringa i Nasjonscupen. Det ble noen runder hvor hodet skulle på riktig plass, men smilene kom tilbake i tide:

Norge - Hviterussland

Første kamp i puljespillet i Nasjonscupen. Slikt fortjener litt referat:

Lisbeth er førstelegger og åpner med å legge seg nesten inntil gris. Hviterussland skyter men grusen endrer skuddet til legg, og det blir utrolig nok poeng. Ranu sørger for å gjøre det hele rettferdig med en carreau. Caroline plusser på videre. 5-0. Lisbeth ligger godt, men Hviterussland blir enda bedre. Små marginer, vår egen kule skytes dessverre bort. Lisbeth legger mot gris og lykkes. Norge ligger nå med to poeng, før Hviterussland prøver på det samme. Norge sørger sammen for fire poeng til. 9-0 og det hele ser veldig greit ut. – Helt til tredje runde. 9-4. Norge kjemper inn et tiende poeng. Hviterussland svarer med et femte poeng, men Norge vinner etter dette, alt i alt med kun en dårlig runde, fortjent 13-5.

Norge – Luxenburg

Leggene satt og carreauene sprakte. Når attpåtil marginene var på vår side trillet poengene inn. Norge hadde seks poeng før Luxenburg kapret to og to. For det ble bare med to og to. Norge vant 13-4. Nå var alt på stell igjen! Herlig seier!

Norge – England

Starten var alt annet enn å skrive hjem om. Norge lå under 0-8 da det var på tide å gjøre noe. I en slik situasjon er firemannslag en berikelse. Noe må gjøres, og en ny spiller inn kan være alfa og omega bare for å få en forandring. Caroline valgte å bytte seg ut med Signe og effekten av spillerbytte viste seg med en gang.
Fire poeng til Norge og med tre nye i runden etter, kunne man slippe ned skuldrene. Ranu herjet her med sine klokkeklare treff. 8-8. England får så et poeng. I siste runde klaffer alt perfekt: Norge får sine fire trengte poeng i en omgang og er puljevinnere i Nasjonscupen!

Puljevinnere og rett til kvartfinalen. Så deilig og så fortjent! En virkelig bra snuoperasjon etter det forsmedelige tapet mot Tyrkia. Kjempebra jobbet, både spillere og trener.

Norge – Irland

Kvartfinalen ble spilt mellom Norge og Irlands unge lag. Her var de norske damene suverene, langt mer rutinerte og alt satt. Damene spilte formidabelt! Leggene lå mot gris, skuddene satt og flere poeng ble plusset på. 1-0, 1-1, 4-1, 9-1 og 13-1.

Signe, Caroline, Lisbeth og Ranu: Gratulerer med semifinaleplass i Nasjonscupen!

Viktig, inspirerende og mest av alt inderlig fortjent: Vi gleder oss stort til i morgen, måtte dere gå hele veien til topps!