Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Vintersesongen i Vestby ble innledet 29. september med Terje Brattlis minneturnering. Det er alltid veldig spesielt å trekke innendørs for første gang, og det er hyggelig at anledningen er nettopp for å hedre Terje. Vi tror han ville gledet seg litt ekstra over disse tre juniorene…

Arrangørene ville la flest mulig spille, og valgte trippel fremfor dobbel. 14 lag var påmeldt, altså to lag unna fullstappet, men det ble likevel flere spillere til sammen enn 16 dobbellag. Som Rolf Finstad sa i åpningstalen, intensjonen var at flest mulig skulle få spille og dermed ble det vellykket.

(bildet over: Martin Vinje, Pål W. Johannessen og Jonatan Smeby)

Turneringens definitive høydepunkt var juniorlaget som under EM i november skal representere Norge. Med bare en måned igjen til det store mesterskapet var det en fryd å bivåne hvordan de feide langt mer rutinerte spillere av banen. Jonatan Smeby legger inntil gris, Pål W. Johannessen skyter bort motstandernes kuler, og Martin Vinje gjør like godt begge deler. Fjerde spiller på EM-laget, Herman Støa, kunne ikke spille denne lørdagen. Alle fire er godt i gang med oppkjøringen med trener Rune Kristoffersen ved roret. - Det blir veldig spennende å følge dem under EM!

Oppsettet var fire runder monrad, med semi- og finalespill for de fire beste etter innledende. Resterende lag skulle ut i plasseringskamper.

(bildet over: Fra seier i siste utendørsturnering til stødig sekretariat i årets første innendørsturnering. Rolf Finstad har full kontroll!)

Det må sies at forhåndsfavorittene stort sett innfridde, med juniorlaget som en gledelig overraskelse blant de fire beste.

Best i innledende

Ole, Ronny, Kjell Rune
Storfavorittene slet i første runde, men fikk omsider seier 13-9 mot Dag, Ellen og Morten. Litt enklere gikk det i runde 2: 13-5 mot Morten, Lise og Kjell. Herrene krabbet seg med dette til foreløpig tredjeplass.  Med 13-6 mot Charlotte, Marianne og Tom krabbet de opp nok en plass. I fjerde og siste knuste de Tomas, Marius og Andero 13-3 og endte på førsteplass etter innledende. - Og dermed letteste motstand i semifinalen, i alle fall i teorien.

Jonatan, Martin, Pål
Ungguttene stormet banen og vant 13-5 over Odd, Espen og Jim i første runde. Mot Ulf, Mili og Mario i andre runde gikk det også veien: seier 13-8. Mot Andero, Marius og Tomas i tredje ble det stopp på seiersmarsjen, selv om de høstet en god dose poeng. Tap 7-13. Med to seiere og et tap lå de an til fjerdeplass før fjerde og siste innledende. 13-4 mot Vidar, Knut og Tony førte de opp til andreplass sammenlagt.

Marius, Andero, Tomas
Det ble en pangstart for denne trioen med 13-1 seier mot Atle, Anita og Morten. Nesten like pent resultat, 13-3, mot familielaget Gabriel, Eli og Benny i runde 2. Trioen fortsatte med 13-7 seier mot juniorene og var på dette punkt soleklare ledere av innledende. Fjerde og siste runde endte med tap, 7-13 mot Ronny, Ole og Kjell Rune.  Sistnevnte overtok førsteplassen og henviste motstanderne ned til tredjeplass.

Marianne, Charlotte, Tom
Jentelaget (+Tom Johansen) vant 13-8 mot Vidar, Knut og Tony i første runde. Samme siffer ble det mot Morten, Dag og Ellen. Premien var foreløpig fjerdeplass sammenlagt. Tredje kamp endte med 6-13 tap mot Ronny, Ole og Kjell Rune. - Nå begynte det å spøke for finalespill. Fjerde runde ga 13-6 seier over Odd, Espen og Jim. Sammenlagt fjerdeplass og dermed klare for semifinale.

Som vanlig skulle nr. 1 møte nr. 4 i sin semifinale, og nr. 2 og nr. 3 i den andre semifinalen. Ole, Ronny og Kjell Rune vant 13-6 mot Charlotte, Marianne og Tom, akkurat samme resultat som i innledende. Juniorene vant sin semifinale 13-8 over Marius, Tomas og Andero.

Tenk, et rent juniorlag i finalen! – Det er lenge mellom hver gang dette skjer i Norge…

I selve finalen ble derimot rutinen, eller mangelen på den, overveldende. Selv om Jonatan, Martin og Pål både la godt og skjøt bort kuler, havnet de stadig mer og mer bakpå. I stedet for å være offensive måtte de hele tiden forsvare seg og prøve å begrense Ole, Ronny og Kjell Runes innkassering av poeng. Vinnerlaget var suverene og gjorde kort prosess: 13-0. Bronsefinalen tok hakket mer tid, 13-6 til Tomas, Marius og Andero over Marianne, Charlotte og Tom. Gratulasjoner til vinnerne og til juniorene for glimrende plassering!

Resultatliste

1. Ronny Gudmundsen, Kjell Rune Karlsen, Ole Hågensen
2. Martin Vinje, Jonatan Smeby, Pål W. Johannessen 
3. Marius Wang, Tomas Finne, Andero Kelu
4. Charlotte Bjørno, Tom Johansen, Marianne Myrbråten
5. Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, Benny Bel-Lafkih, Eli Gjengstø
6. Arne Olsen, Kitta Møller, Reidun Johansen
7. Odd Porsmyr, Espen Hallen, Jim Pettersen
8. Vidar Hauger, Tony Manzano, Knut Lomsø
9. Atle Smeby, Anita Stadheim, Morten Torp
10. Thor Arne Smestad, Pål Nordby, Bjørn Larsen
11. Morten Asak, Ellen Meisingseth, Dag Meisingseth
12. Ulf Lundby, Mili Selimovic, Mario Rodriguez
13. Morten Sørensen, Lise Østby, Kjell Erlandsen
14. Willy Mørkhagen, Jon Nordborg, Karin Østlund

 

Takk til Mili Selimovic for bilder.