Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Etter veteranenes fantastiske Europamesterskap med finaleseier i Nasjonscupen, setter vi nå søkelyset på junior-, dame- og herrelagene som skal representere Norge under neste års mesterskap.


Endelig et norsk juniorlag i EM

Det er med stor glede at Norge endelig stiller med juniorlag i et stort mesterskap. Med unntak av Nordsjø og Nordisk må vi så langt tilbake som i 2001 sist det hendte. Dette året stilte Norge med Camilla Hovind, Thomas Bjørnerud og Steinar Næss i VM.

De norske juniorene møtte i de første rundene Belgia og Marokko, og tapte henholdsvis 3 – 13 og  7 – 13. I oppsamlingsheatet møtte Norge lagene fra USA og Slovenia, og begge kampene endte med seier: 13 – 9 og 13 –5. Dermed var man kvalifisert for videre spill i VM. I neste runde trakk man en tre lagspulje med Tsjekkia og Portugal. Det endte med at man spilte to ganger mot Tsjekkia, dessverre med klare tap i begge: 3 –13 og 2 –13. I Coupe des Nations møtte Norge i åttendedelsfinalen Canada som Camilla/Thomas/Steinar slo 13 – 11, men det ble stopp i kvartfinalen med tap 0 – 13 for Monaco.

Nå skal altså Norge ut på nye eventyr: Junior-EM i november. Det norske laget består av Jonatan Smeby, Martin Vinje, Herman Støa og Pål Johannessen. Gutta er klare som egg! Nå gjenstår treninger og sosialisering, og Rune Kristoffersen har takket ja til den viktige oppgaven som juniortrener. Rune har flere års erfaring som landslagsspiller, og har spilt seg inn i landslagsgruppen på nytt.

Jonatan og Martin spiller i Follo og vant i år Juniormesterskapet under NM. Dette var andre gang på rad! Herman fra Økern endte på andreplass i år, mens Pål fra Groruddalen er fersk av året. Vi har stor tro på unggutta som med talent og ureddhet slo kraftig fra seg under helgens turnering. Med sammensveising som lag, veiledning og bevisst trening har vi stor tro på at mesterskapet blir en flott opplevelse og en solid grobunn for videre satsing.

Landslagsgruppen, uttak for damer og herrer

I helgen fulgte landslagstrener Jack Schillemans landslagsgruppen både under lørdagens Follos høstslag og under treningssamling på søndag. Bevisst trening og samspill har gitt resultater, og Jack påpekte god fremgang og uttrykte stor optimisme. Etter å ha fulgt spillerne siden den første landslagssamlingen i mars, med korrespondanse, veiledning, tilrettelegging av øvelser og treff, har Jack Schillemans foretatt et valg. Noen endelige valg, andre mer usikre.

I Dame-EM i november vil Norge representeres ved Signe Hovind, Caroline Hovind-Sande, Lisbeth Fossen og Ranu Homniam. Dette ble klart allerede før sommeren.

På grunn av frafall i den opprinnelige spillergruppen viste det seg nødvendig å kalle inn nye interesserte. Dette har gitt foreløpige uttak til Nordisk Mesterskap i 2013:

1

combinations of these factors. viagra pill Erectile dysfunction is often assumed to be a natural.

. lag: Signe Hovind, Caroline Hovind-Sande, Lisbeth Fossen og Maija Juva
2. lag: Marianne Myrbråten, Charlotte Bjørno, Ranu Homniam, Eli Gjengstø og Hanne Arnesen

Den største endringen er at Maija Juva går rett inn som skytter på førstelaget. Ranu Homniam går inn på andrelaget å sikre dette laget en ren skytter . Usikkerhetsmomentet er hvem av de andre fire som mister plassen på Norges andrelag og dermed er ute av troppen.

For herrene har det vært et rolig landslagsår . Fjorårets Europamesterskap ble alt annet enn vellykket for Norges del, og på grunn av det labre resultatet har ikke Norge anledning til deltagelse i VM i Marseille i høst. Neste store mesterskap er derfor Nordisk i mai. Følgende herrelag er blitt tatt ut:

1. lag: Ole Hågensen, Benny Bel-Lafkih, Ronny Gudmundsen, Tom Johansen og Roger Johansen
2. lag: Ståle Baksetersveen, Kjell Rune Karlsen, Johnny Skjørberg og Rune Kristoffersen

Ole og Benny er sikre til Nordisk, men det presiseres at alle må trene godt og prestere gjennom vinteren og tidlig vår. En av spillerne i førstelagoppstillingen vil bli flyttet ned til andrelaget, det gjenstår ennå å se hvem. - Dermed blir en spiller overflødig på andrelaget og dermed også ute av Nordisk.

Dessverre måtte Marius Wang og Andero Kelu takke for seg ved dette veiskillet. Ingen lett oppgave for landslagstreneren, og dette er det brutale ved uttak. Noen må gå. Potensialet er i høyeste grad der, men det må enda mer trening og fremgang til før nivået er høyt nok.

EM i Roma er senere på året (dato enda ikke fastsatt) og Norges tropp i mesterskapet avklares på et senere tidspunkt.

Vinteren må brukes flittig med hyppige samlinger og deltakelser i turneringer både i inn- og utland. Gulroten, landslagsrepresentasjon, er verdt det!