Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Groruddalen Petanque Klubb ønsket å gjenta suksessen Norwegian Masters of Petanque fra i fjor, og inviterte 16 lag til slag søndag 24. juni.

NMP tar som kjent utgangspunkt i Norgesrankingen . De åtte best plasserte på fjorårets ranking fikk i løpet av vinteren invitasjon til å delta med sitt trippellag i NMP. Rankingvinner kunne velge først og fra øverste hylle, i alle fall utenom de sju neste på rankinglisten. Valgte noen å svare nei på invitasjon, kunne man heller ikke takke ja til noen andre

substantial improvement in quality of life.the Malaysian culture, this consensus does not attempt to What is sildenafil?.

. Dette resulterte i følgende lag:

Benny Bel-Lafkih, Ronny Gudmundsen, Steinar Andersen
Ole Hågensen, Andre Erdahl, Oddvar Karlsen
Lars Bruu, Mohamed Zahri og Lars Bentsborg
Jean Jacques Razaka, Morten Torp og Marius Breimo
Ståle Baksetersveen, Francois Soto og Bjørn Arne Nordhagen
Roger Johansen, Trond Rekdahl og Rune Kristoffersen
Robert Barly Pettersen, Lisbeth Fossen og Kjell Rune Karlsen
Johnny Skjørberg, Signe Hovind og Tony Manzano

De åtte resterende plassene ble tilbudt utenlandske lag fra Sverige, Estland og Russland. Blant disse fant vi tittelforsvarerne fra i fjor.

Joachim Anderson, Richard Nilsson, Atle Smeby
Jessica Johansson, Jan Simonsen, Ali Abdi Aden
Simon Åkesson, Thor Andreas Hjelm, Daniel Ericsson
Kristian Lilja, Bosse Persson og Marco Silfverberg
Tomas Finne, Jimmie Olsen og William Silverberg
Dmitry Tikhonov,Vitaly Bahturin og Oleg Petrov
Veiko Proos, Kaido Kopel og Andero Kelu
Mili Selimovic, Carina Janson og Clas Janson

Initiativtager og GPK-sjef Ole Hågensen forteller:

Søndag fortsatte regnet og øse ned, men det skulle uansett arrangeres Norwegian Masters. 16 utvalgte lag stilte til start. Åtte fra Norge, og åtte fra det store utlandet.

Det ble delt inn i fire grupper med fire lag i hver gruppe. To norske og to utenlandske i hver gruppe.

(bildet over: Andero Kelu fra Follo hadde hentet sine landsmenn og kamerater Veiko Proos og Kaido Kopel hadde med sine spesiallagde drakter forberedt seg godt til Masters!)

Sett med norske øyne var alle gruppene tøffe for de norske lagene. Kanskje aller tøffest ble det for team Benny/Steinar/Ronny. Med Rickard Nilsson/Joachim Andersson/Atle Smeby som en motstander, samt Jessica Johansson/Jan Simonsen/Ali Abdi Aden som en annen motstander, er utgangspunktet for avansement heller laber.

Gruppespillet gikk sin gang, og da siste kamp ble avsluttet, var det klart at tre norske lag hadde klart å ta seg videre til kvartfinale. Lagene bestod av Jean Jaques Razaka/Morten Torp/Marius Breimo, Lars Bentsborg/Lars Bruu/Mommo Zahri og Andre Erdahl/Oddvar Karlsen/Ole Hågensen.

Team Razaka møtte i sin kvartfinale fjorårets suverene vinnere: Joachim/Rickard/Atle Smeby. Det ble dessverre for tøft for de norske gutta. I en annen kvartfinale ble det et rent norsk oppgjør: Lag Bruu og Lag Erdahl skulle møtes.

(bildet over: Oddvar Karlsen, til venstre, og Andre Erdahl, til høyre, ble invitert med på laget til rankingtoer Ole Hågensen . Det skulle vise seg å være en vellykket kombinasjon)

- Synd for den som ryker, men slik garanterer man i alle fall minst ett norsk lag til semifinalen! Denne gangen skulle Erdahl vise seg som den sterkeste, og laget hans skulle bryne seg på Lag Smeby i semifinalen. Estland skulle møte laget med Tomas Finne/Jimmie Olsen/William Silfverberg i den andre semifinalen.

Estland og Smeby var klart store favoritter til å møtes i finalen, men slik ville det seg ikke. Begge favorittene gikk på store smell, og ble overraskende nok henvist til tredjeplass i Norwegian Masters.

I den store finalen skulle slaget stå mellom Ole Hågensen, Andre Erdahl og Oddvar Karlsen, samt Tomas Finne, Jimmie Olsen og William Silfverberg. Finalen startet strålende for de norske gutta. Hele 4 poeng ble sanket inn i første runde... - Men da sa det også pang, og lufta seg ut av ballongen. Det ble til slutt 5-13 tap for det nye Norwegian Masters-laget. Gratulerer til Tomas, Jimmie og William!

(bildet over: Vinnerne av Norwegian Masters 2012: Tomas Finne, Jimmie Olsen og William Silfverberg)

(Se hele resultatlisten)

For de åtte som ikke kvalifiserte seg til det gjeveste sluttspillet, var det gode muligheter for å innhente litt heder i B-sluttspillet. Her gikk et rent juniorlag fra Sverige helt til topps. Thor Andreas Hjelm, Simon Åkeson og Daniel Ericson feide Johnny Skjørberg og hans makkere Tony Manzano og Signe Hovind av banen i finalen med sifrene 13-3.  Gratulerer også til unggutta!

 


Tekst: Ole Hågensen/GPK

Foto: GPK og Mili Selimovic