Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Lørdag 23. juni arrangerte Groruddalen Petanque Klubb turnering på Nordtvet gård i Oslo. Det var påmeldt 32 lag som skulle kjempe mot hverandre. De fleste klubbene i Norge var representert, i tillegg til lag fra Russland, Estland og Sverige.

UAB challenge ble velsignet med godt vær begge de to første årene turneringen har blitt gjennomført, men i år ville det seg annerledes... Det øste ned, men med 12-timers turnering er det ikke gjennomførbart med pauser i spillet grunnet bøtter med regnvann. - Vi var takknemmelige for å ha tak å gjemme oss under innimellom kastene.

Noen lag måtte finne seg i og være forhåndsfavoritter. Ole Hågensen og Lars Bruu, Benny Bel-Lafkih og Roger Johansen, Marius Breimo og Bo var kanskje de norske lagene med størst sjanse til å hevde seg blant de beste . - Men de største favorittene var Joachim Andersson og Rickard Nilsson, Sverige og Veiko Proos og Kaido Kopel, Estland. Begge lag har skyttere som har bronse fra EM i presisjonskyting.

Turneringen ble gjennomført med sju kamper i innledende spill, der alle lagene trakk seg inn i et ferdig oppsett. Noen var heldige med trekningen, og andre var mindre heldige.

Etter fire runder var det klart for lunsj. Groruddalen Petanque Klubb serverte kyllinglår med salat, potetsalat og couscous. Og til dessert, sjokoladepudding med vaniljesaus. Det virket som om alle koste seg, og ble gode og mette.

Etter lunsj startet spillet opp igjen, med de tre siste rundene som skulle avgjøre lagenes videre skjebne. I Challenge-turneringen går alle lag videre til sluttspillet: De 8 beste til A, de neste 8 til B, 8 til C og 8 til D-sluttspill.

A-sluttspillet

Av de 8 lagene som gikk til A-sluttspill, var det vel ingen overraskelser. Bare sterke lag, og alle favorittene var med.

De fire lagene som tok seg videre fra kvartfinalen var Rickard og Joachim, Benny og Roger, Bo og Marius samt det estiske laget. I semifinalene møttes de to utenlandske lagene hverandre, og de to norske hverandre. Kampene ble fort unnagjort, og i finalen skulle de norske mesterne i dobbel prøve seg mot Rickard og Joachim

erections.45active coronary heart disease or other significant How does cialis work?.

. Det skulle vise seg at svenskene ble for sterke denne gangen, og kunne kontrollere seieren i land med en fantastisk sisterunde, som inneholdt 3 stk carreau-er. I kampen om tredjeplassen ble estlenderne for sterke for Benny og Roger, som måtte se seg slått for andre gangen av dette laget i dagens turnering.

(bildet over: Rickard Nilsson og Joachim Andersson fra svenske Coccinelle vant årets UAB Challenge)

B, C og D-sluttspillene

I B-sluttspillet var det også mange sterke lag, og det sterkeste av dem alle var William Silvferberg og Ali Abdi Aden. Unggutta vant både kvartfinale, semifinale og finale, foran lag som Roger Støa/Ronny Gudmundsen, Tomas Finne/Jimmie Olsen og Larry Young/Morten Torp. William og Ali har begge representert det svenske landslaget i forskjellige sammenhenger.

Til semifinale i C-sluttspillet gikk Lars/Momo, Birger/Odd Reidar, Maija/Mario og Oddvar/Rune . Lars/Mommo og Birger/Odd Reidar var de sterkeste lagene i dette sluttspillet, og møttes til finale. Der var OPC-gutta mest rutinert, og dro i land seieren.

Så til slutt: D-sluttspillet. I denne finalen skulle det bli rent jenteoppgjør. Eli/Ellen mot Caroline/Ranu. Norgesmesterne i damedobbel gikk seirende ut til slutt, og kunne innkassere en liten premie fra dagens premiebord.

(Se hele resultatlisten)

GPK håper alle hadde en fin lørdag, og ønsker alle hjertelig velkommen også neste år!


Tekst og foto: Ole Hågensen/GPK