Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

I fjor
 
Økerns Trond Rekdahl er blant den ypperste elite og dermed et velkjent navn i norsk petanque. Denne mannen har vunnet stort sett alt som er å vinne på banen, med unntak av skytekonkurransen i NM. To andreplasser har det blitt i løpet av årene, men i 2011 opplevde han å være uslåelig også i denne klassen: fredag 12. august 2011 ble han norgesmester i skyting! Med dette ble han en av til sammen fire som gjennom historien har vunnet samtlige åpne klasser i NM. 
 
Favoritter
 
Hvordan går det så i år? - Rekordstor deltagelse også i denne øvelsen. En utfordring for arrangører, og noe som kan føre til at det blir flere uventede resultater, men her mener vi at Ole Hågensen, Benny Bel-Lafkih og Roger Johansen stiller som de tre største favoritter.

Vi tror at dersom Roger Johansen får en god start, vinner han i år. Roger har vi i mange år visst er en god legger, men han har i vinter trent mye skyting og slik vi bedømmer det har han tatt det steget som skal til for å hevde seg i denne NM-øvelsen. Han har vært nære på å komme til semifinalen i denne konkurransen i flere år.

Ole har vist at dette er en øvelse han liker og behersker. Han har trent brukbart i år, der han ofte har lagt inn en slik øvelse i treningsøktene sine. Likevel, med det treningsgrunnlaget Benny nå har og den kvaliteten han har vist i konkurransene så langt i år, så er han absolutt favoritt. 
 
Utfordrere
 
Ronny Gudmundsen har i år trent mye skyting, og vi kan se tydelige resultater av det. Det kan utmerket hende at han blir den nye på eksklusive listen over norske mestere i skyting, men med sitt ansvar for det administrative denne helgen har han jo også mye annet å tenke på. Klarer han å hevde seg er vi rett og slett imponert.

Trond Rekdahl blir å regne med også i år. Om han tar sitt 15. gull i NM Skyting tviler vi litt på, men Trond er nå engang Trond.

Hva med andre herrer som kan komme til å blande seg? Jean Jaques Razaka kan komme langt opp, men her avgjør starten av konkurransen hele utfallet. Bo Cong Thieu har vi sett lite til i år, men er han i nærheten av god gammel form kommer vi naturligvis ikke utenom han. 
 
Står kvinnene i kø i år?
 
Lisbeth Fossen er en av kvinnene som kan hevde seg i denne øvelsen, og vi tror hun kommer høyt oppe på listen. Også vårt nye tilskudd Ranu Homniam er en spiller av klasse, spørsmålet er nok om hun er kjent nok med øvelsen. Se ikke bort fra at vi for første gang ser at en av jentene tar medalje i denne øvelsen. Vi skulle gjerne ha tatt med Signe Hovind også i denne anledning, men petanque.no tipper at hun fortsatt har tankene i sekretariatarbeid, selv når hun skal stå i ringen og skyte.

Lykke til og god petanque!
 
Historie
 
Den siste NM-øvelse som er introdusert er nettopp skyting. Denne konkurransen har ”slitt” noe med å finne sin plass under NMs trange program. Sju øvelser skal gjennomføres på tre dager etter at skyting ble introdusert i 2005.
 
Ole Chr. Hågensen er den som har mestret denne øvelsen best med sine tre gull og en bronse. Bak Ole ligger Bo Thieu-Cong med to gull og en bronse. Benny Bel-Lafkih og Trond Rekdahl er de øvrige spillere som har vunnet dette NM-gull.
 
2011
1. Trond Rekdahl
2 . Johnny Skjørberg
3. Benny Bel-Lafkih
 
2010
1. Thieu Cong Bo
2. Trond Rekdahl
3. Robert Pettersen
 
2009
1. Ole Chr. Hågensen
2. Bjørn Arne Nordhagen
3. Tom Johansen
 
2008
1

outcome of testing viagra for sale The vast majority of patients will need to consider direct.

. Benny Bel-Lafkih
2. Joachim Hågensen
3. Jean Jaques Razaka
 
2007
1. Ole Chr. Hågensen
2. Trond Rekdahl
3. Jan Slevigen
 
2006
1. Bo Thieu-Cong
2. Lars Bruu
3. Ole Chr. Hågensen
 
2005
1. Ole Chr . Hågensen
2. Bo Thieu-Cong
3. Trond Rekdahl