Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

I fjor

Under NM i 2011 vant gledelig nok Marius Breimo for aller første gang. - En fortjent og sannsynligvis etterlengtet seier. Det var Marius sin første medalje uansett valør i et NM singelmesterskap, selv om han fra før hadde flere medaljer i de øvrige NM-øvelsene, bl.a. to gull i åpen dobbel og åpen trippel. Marius var ikke en av favorittene i vår vurdering i forkant av mesterskapet, noe som viser at denne vurderingen (tippingen) ikke er enkel, selv om vi hadde med de to andre medaljører med i favorittvurderingen. I finalen i 2011 vant han over Ole Hågensen som er en av de klassiske singelspillere med et eget premieskap i denne øvelsen. Singel NM i 2011 hadde ellers god deltakelse med hele 83 deltakere.
 
Favoritter
 
Som kjent er det ikke noe annet enn klubbseeding under Norske Mesterskap. Dette gjør det noe vanskelig å spå vinnere da såkalte favoritter tidlig kan møte hverandre i turneringen. Skal man allikevel våge seg på noen favoritter i år så er nok singelspesialisten Ole Hågensen den største favoritten.

Bak disse er det flere, men Benny Bel-Lafkih er nok den største utfordreren. Benny har vunnet Singel-NM en gang før (2007) og har dessuten en bronse fra før. Han er ikke den ”klassiske” singelspiller, men hans eminente spill og den tiden han har benyttet til å trene over flere år, gjør at han er blant favorittene. 

Morten Torp må også regnes som en av de som vi tror kan bli norsk mester i år. Han har spilt mye og særdeles bra den senere tid. Den som husker Morten fra sine velmaktsdager (på petanquebanen, altså) sier at han nå har funnet tilbake til sitt gode spill fra denne tiden. - Gøy om han vinner i år!

Petanque.no regner med at medaljene blir fordelt mellom disse tre, men de kommer til å få kamp av utfordrere og det som vi kaller overraskelsen… 
 
Utfordrere
 
Det er i det hele tatt mange utfordrere. NM mester fra 2011 er ikke til å komme forbi, for når han løste singelkoden for ett år siden kan han også klare det i år. Riktignok er det ikke vanlig at man vinner NM singel to år på rad, kun Bo Thieu-Cong har klart det, men er det en som kan klare det dette året så er det Marius Breimo. Marius går inn i NM-helgen som leder av rankingen, noe som bekrefter at han fortsatt holder nivået oppe.

Roger Johansen har spilt bra denne sesongen og lagt ned mer trening enn de fleste. Utfordringen er kanskje at Roger har for store forventninger til dette mesterskapet, men han er en typisk NM-spiller og koser seg under slike mesterskap.

Vi må også ha med NM-spilleren Trond Rekdahl i denne kategorien. Trond har hatt familieøkning på hjemmebane i år, og av den grunn har han spilt noe mindre enn han pleier. - Men finner han flyten, så skal man ikke se bort fra at han også under dette singel-NM gjør det særdeles bra. Han trenger normalt ikke mange partiene for å spille seg i brukbar form.

Under siste turnering før NM-helgen så vi dessuten Jean Jacques Razaka spille, og spiller han slik på fredag kommer han til å nå langt. Veldig langt.
 
Overraskelse eller ei
 
Fra Holmestrand tror vi at Kjell Rune Karlsen kan slå til i singel. Han er en av de mest treningsvillige spillere vi har i miljøet, en utfordrer som har hevet spillet sitt veldig. Både legging og skyting har blitt markant bedre, og han har tilegnet seg erfaring og taktikk som gjør at man må regne med Kjell Rune i år. Han spilte bra under NM i 2011 og kom delt 5. – 8. plass i singel.

Vi har også troen på den erfarne Follo-spilleren Oddvar Karlsen. Han spiller stabilt og har fått tilbake noe av vinnerblikket sitt. Hever han seg litt på skytingen så kan det gå riktig så bra for han Oddvar.

Follo kan også håpe på Marius Wang som trener og trener og blir merkbart bedre. Det hadde vært så gøy, så gøy, om det hadde kommet frem en ny storspiller med NM-medalje fra Follo.

Til slutt så må man se opp for Robert Pettersen og Bo Cong Thieu, begge spillere som historisk behersker vanskelige baner. Robert har spilt noe mindre i år enn han pleier så helt til topps er lite trolig. Finner Bo tilbake til noe av det vi husker av han i singel kan han gjøre det virkelig skarpt i singel, også han har hevet sitt eget spill i år og kan få betalt på denne krevende NM-banen.
 
Sist men ikke minst er det gøy at virkelig mange velger å spille singel NM i år. Blant disse finner vi både Lars Bentsborg og Mohammed Zahri. Hvorfor vet vi ikke, men kommer de langt blir redaksjonen overasket. Faktisk er det første gang Lars spiller singel i NM etter nå over 20 år blant de bedre spillere i Norge. - Men singel? Nei, det tror vi ikke på for disse to.
 
Det er som regel overraskelser under NM-dagene, men vi regner egentlig ikke med at den kommer i singel i år. Skulle dog vår enkle vurdering være feil, så er det bare gøy.

Lykke til og god petanque!

Litt historie

NM-Singel ble innført på programmet i 1988 og har vært gjennomført i alle år siden den gang. Første vinner var Jean Paul Chokroun.  Det har vært en øvelse som har hatt en bra deltakelse selv om den i de senere år har gått på fredager. For noen år siden var det flere singelturneringer i løpet av sesongen, men i de senere år er det kun under NM at man har arrangert singelturnering. 

Det er tre spillere som har utmerket seg som gode singelspillere i NM, det er Bo Thieu-Cong med 6 gull og en bronse. Tett bak er Ole Chr. Hågensen med sine 5 gull, der han vant sitt første gull allerede som juniorspiller. I tillegg har han to sølv og to bronser fra singel NM. Trond Rekdahl er den tredje spiller som har dominert denne øvelsen med 4 gull, to sølv og tre bronser. Den første sølvmedalje vant Trond under det første singel NM i 1988, og vant første mesterskap året etter.

Kvinner har ikke mange medaljer fra denne klassen, noen få unntak er det. Senest var Maija Juva som kom på tredjeplass i 2009, og før dette må vi helt tilbake til 1998 da Hanne Arnesen tok sølvmedalje . Elbjørg Johansen tok også sølv i 1996.  Dette er faktisk de eneste gangene damene har klart å klatre opp på pallen i Singel.
 
Tidligere medaljevinnere
 
2011
1. Marius Breimo
2. Ole Hågensen
3. Trond Rekdahl
 
2010
1. Ole Hågensen
2. Trond Rekdahl
3. Thieu Cong Bo
 
2009
1. Larry Young
2. Lars Bruu
3. Maija Juva
 
2008
1. Trond Rekdahl
2. Odd-Erik Høye
3. Ronny Gudmundsen
 
2007
1. Benny Bel-Lafkih
2. Samuel Colin
3. Lars Bruu
 
2006
1. Robert Pettersen
2. Andre Erdal
3. Benny Bel-Lafkih
 
2005
1. Bo Thieu-Cong
2. Gjermund Røren
3. Tom Johansen
 
2004
1. Krister Jansson
2. Arne Dehli
3. Ole Chr. Hågensen
 
2003
1. Trond Rekdahl
2. Erik Johansen
3. Terje Bratli
 
2002
1. Ole Chr. Hågensen
2. Larry Young
3. Ronny Gudmundsen
 
2001
1. Bo Thieu-Cong
2. Larry Young
3. Trond Rekdahl
 
2000
1. Roger Støa
2. Morten Torp
3

in the erection pathway, an arterial disorder, as in little blue pill - Intraurethral alprostadil.

. Erik Johansen
 
1999
1. Lars Bruu
2. Steinar Andersen
3. Magnus Utgård
 
1998
1. Bo Thieu-Cong
2. Hanne Arnesen
3. Roger Støa
 
1997
1. Ole Chr. Hågensen
2. Roger Støa
3. Tony Manzano
 
1996
1. Trond Rekdahl
2. Elbjørg Johansen
3. Ole Chr. Hågensen
 
1995
1. Bo Thieu-Cong
2. Roger Støa
3. Trond Rekdahl
 
1994
1. Bo Thieu-Cong
2. Ole Chr. Hågensen
3. Odd Erik Høye
 
1993
1. Bo Thieu-Cong
2. Lars Bruu
3. Per Klevenberg
 
1992
1 . Ole Chr. Hågensen
2. Rune Kristoffersen
3. Jean Jacques Razaka
 
1991
1. Jean Jaques Razaka
2. Dag Alstad
3. Odd Erik Høye
 
1990
1. Rune Kristoffersen
2. Morten Torp
3. Thorodd Arnesen
3. Dag Alstad
(Det ble ikke spilt kamp om tredjeplassen dette år)
 
1989
1. Trond Rekdahl
2. Dag Alstad
3. Michel Rey
 
1988
1. Jean Paul Chokroun
2. Trond Rekdahl
3. Michel Rey