Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

I forkant av årets NM gjør vi et dykk i arkivet og henter frem godbiter fra tidligere Norgesmesterskap. Fra 90-tallet gjør vi nå et lite hopp opp til 2004.

For andre år på rad ble Norgesmesterskapet arrangert i Holmestrand. Dette var tredje gang på fire år at mesterskapet ble arrangert utenfor Oslo. Det var flere i starten som var litt spent på hva dette hadde å si for deltakelsen, men det viste seg at når klubber var så spredt som nå var selve plasseringen av mesterskapet uten betydning for deltakelsen. Reise måtte man stort sett uansett. Faktisk var deltakelsen til årets mesterskap meget god: 54 spillere til singel, 44 lag til åpen dobbel, og åpen trippel hadde hele 31 lag. Det var også en økning til fem juniorlag. 11 lag stilte opp i dobbel veteran, mens det dessverre var liten oppslutning til trippel damer: kun fire lag.

(bildet over: Kjempeoverraskelse i finalen! Arne Dehli, nr. 2 fra høyre, vant og vant og vant. - Men måtte se seg slått av Krister Jansson, først til venstre, i den gjeve finalen. Ole Hågensen, nr. 3 fra venstre, tok tredjeplassen.)

Resultatene fra mesterskapet viste med all tydelighet at etableringen av nye klubber viste seg også på det sportslige plan. I singel vant vår svorske venn Krister Jansson fra Petancamigos, med en overraskende og hyggelig andreplass til Holmestrands Petanqueklubbs egen Arne Dehli foran Ole Chr. Hågensen fra UAB.

I dobbel åpen klasse ble det seier til veteranene fra Oslo Petanque Club: Bo Thieu Cong og Roger Støa

Recommendations viagra for sale activity.

. Arrangørklubben fikk nok en andreplass, denne gang ved Birger Otto Hansen og Bjørn Arne Nordhagen. På tredjeplass kom Bjørn Lyster og Stephane Guillemenot fra AMI. Holmestrands medaljehøst denne lørdagen stoppet ikke med dette, for i juniorklassen ble det seier til Kim Roger Johansen som spilte sammen med Kenneth Danielsen fra Økern Petanque Club . De to neste plassene på pallen ble besatt av spillere fra AMI. I veteranklassen var det ytterligere en ny kubb som markerte seg med seier: Son Petanque Klubb ved spillerne Jon Norborg og Erland Amundsen. Ja, og Frank Pedersen var i finalen også denne gang sammen med Jean Jaques Razaka. Igjen gikk et Magnor-fat til Holmestrand, denne gang ved Magne Wilberg og Anne-Lise Wilberg, som vant bronsefinalen.

(bildet over: Nest best i dobbel: Bjørn Arne Nordhagen og Birger Otto Hansen fra HPK)

Søndag ble det arrangert åpen trippel og trippel damer. I dameklassen gikk seieren til meget etablerte spillere fra Økern Petanque Club: Grethe Johansen, Lisbeth Bruu og Ellen Johansen . De to neste plassene gikk til Boule Frederik II.

(bildet over: Norge anno 2004 sine aller beste kvinnelige petanquespillere)

I åpen trippel ble det en populær hjemmeseier til Holmestrand Petanqueklub. På vinnerlaget spilte Roger Johansen, Francois Soto og Ståle Baksetersveen. På andreplass og tapende finalister for andre år på rad kom Lars Bruu, Lars Bentsborg og Mohamed Zahri fra Oslo Petanque Club. Nok en god plassering ble det til mesterne fra fjoråret: Stephane Guillemenot, Bjørn Lyster og Gjermund Røren.

Som vi ser, det var ikke lenger noen selvfølge i noen klasser at etablerte spillere fra tradisjonelle klubber skulle bestige de øverste plasser.


Husk at samtlige medaljevinnere finner du på petanque.no under menyvalget Historie.

Tidligere:

1998 – Suverene Bo
1997 - Grisejakt med stålkule
1996 - Alle vant i finalen
1995 - Hjemmefavoritter i striper
1994 - Lisbeth gjør sitt inntog
1993 - Bruus aller beste