Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

35 dobbeltlag meldte seg på til Holmestrand Open denne søndagen

- if patient is on nitrate therapy, stop viagra online abnormalities.

. Folk spilte, solen skinte, kamper ble vunnet og Groruddalen ble til slutt best av alle.

Tross turnering også dagen før, var de fremmøtte topp motiverte til en lang og fin dag i Vestfolds petanquehovedstad. I fantastisk sommervær og folk i shorts ble også stemningen deretter, og det var mange smil å observere denne dagen.

De påmeldte ble på forhånd trukket i 9 puljer og alle enere samt de 7 beste toere fra puljene gikk videre til åttendedelsfinale. I tillegg kunne de utslåtte spille B-sluttspill.

Disse gikk videre fra gruppespillet (understreket) :

Pulje A
Sven Kolstad - Lars H Sande, Rolf Finstad - Arild Kristiansen, Kjell R Karlsen – Gunn T Hansen, Larry Young – Hans E R Hansen

Pulje B
Peter Häring - Vina Naidu, Jean J Razaka – Signe Hovind, Ellen Meisingset – Dag Meisingset, Tom Johansen – Trond Rekdal

Pulje C
Lisbeth Fossen – Hanne Arnesen, Lars S Bruu – Andre Erdahl, Benny Bel-Lafkih – Gabriel Bel-Lafkih, Bjørn A Nordhagen – Johnny Skjørberg

Pulje D
Inge Ruth Aabol - Karin Østlund, Fabien Chalon – Pierre Espic, Tomas Finne – Ronny Gudmundsen, Øystein Bråthen - John Løkken

Pulje E
Charlotte Bjørno – Eli Gjengstø, WO, Kitta Møller - Reidun Johansen, Willy Mørkhagen - Odd Juel Hansen

Pulje F
Ståle Baksetersveen – Birger O Hansen, Ranu Homniam – Caroline H Sande, Mustapha Djibruni - Michel Rey, Ole Rudshaug – Geir Høistad

Pulje G
Marianne Myrbråten – Maija Juva, Vidar Hauger – Knut Lomsø, Roger Johansen – Francois Soto, Rune Kristoffersen – Atle Smeby

Pulje H
Oliver Nadrau – Jean Espic, Morten Sørensen – Arne Olsen, Per R Hansen – Rigmor Hansen, Hugo Johansen – Harald Tronrud

Pulje I
Jim Pettersen – Per Klevenberg, Finn Gundersen - Karianne Fleischer, Oddvar Pettersen – Odd R Gulbrandsen, Jan Å Paulsen – Daniel Hushovd

Kvartfinaler

I klubbrankingen så langt har ikke fjorårets vinner Groruddalen Petanque Klubb (tidligere Østkanten) hevdet seg helt i toppen, men denne søndagen satte de alle kluter inn . Kvartfinalene bestod alle av ett rent GPK-lag!

(bildet over: Turneringens yngste spiller, Gabriel på 11 år, vant med sin far den kanskje hardeste puljen, vant åttendelsfinalen mot Larry og Hans-Erik, og ble med det ett av fire rene GPK i kvartfinalen)

To lag fra HPK gikk videre til kvartfinalen.  Blant disse fant vi Ståle og Birger som skulle møte Groruddalens Lars og Andre. Dette ble en katastrofal kamp for HPK store sønner og poengmarkøren gikk faretruende fort for Groruddalenspillerne mens den sto helt stille for HPK. Resultatet ble et 13 - 0 tap for Holmestrandingene. Langt bedre gikk det for det andre Holmestrand-laget. Roger og Francois vant relativt komfortabelt 13-5 mot Reidun og Kitta.

To lag fra OPC kom også videre til kvartfinalen. Der endte dog ferden for begge lagene. Gledelig er det å nevne av tre av fire spillere deltar i høstens EM for damer, og er med andre ord godt i rute . Signe spilte med Jean Jacques men slet med å få nok poeng mot Groruddalens Vidar og Knut. Ved siden av fikk Ranu og Caroline bare fire poeng mot far og sønn Bel-Lafkih.

Semifinaler

I semifinale 1 skulle Roger og Francois møte Groruddalens Lars og Andre og det ble en noe stang ut kamp for de førstnevnte. For hvert poeng som HPK tok så svarte motstander med flere. Poengmarkøren nærmet seg fort 13 for Oslo-laget. Med godt spill ble det likevel skikkelig kamp og HPK hadde muligheter til å komme opp i nakken, men klarte aldri å benytte seg av det. Resultatet ble tap for Holmestrand og dermed henvist til bronsefinale.

I semifinale 2 skulle Benny og sønnen Gabriel (bildet over) møte Knut og Vidar og dette var et heloppgjør mellom to Groruddalen-lag. Benny og Gabriel hadde storspilt og ikke vist noen nåde før i turneringen og viste heller ingen nåde i semifinalen. Far og sønn vant og med det var det knyttet en ekstra stor spenning til finalen.

Bronsefinalen

Knut og Vidar gikk hardt ut og ledet 8 - 0 før Roger og Francois tok poeng. Holmestrandsgutta våknet for fullt og tok godt for seg og gikk opp til 11 - 8 ledelse. - Men så ville det seg ikke helt for Holmestrandingene likevel, og plutselig var stillingen 11 - 11. Roger og Francois maktet ikke plusse på flere poeng og måtte se seg slått 13 - 11 i denne bronsefinalen.

(bildet over: Vidar Hauger og Knut Lomsø, GPK, vinnere av bronsefinalen under Holmestrand Open 2012)

Finalen

Det var Grorud sin dag dette med tre lag helt til the bitter end. Finaleresultatet kunne få en historisk sus over seg med Gabriel i hovedrollen. Vant han sammen med sin far ville han bli den yngste spiller som har vunnet en rankingturnering i Norge. – Det var ikke fritt for at publikum satt med et stort håp om at dette skulle skje.

Det ble en hard finale som inneholdt mye godt spill med riktig faktorer av angrepsvilje fra begge lag. Mot slutten åpnet det seg en stor mulighet for at Benny og Gabriel skulle ta hjem seieren. Kanskje på grunn av at det så lett ut eller kanskje var opplagt så feiler man ofte på det enkle, og nettopp dette skjedde i dette tilfelle. Muligheten for Benny og Gabriel glapp og med det ble det tap 11-13 og 2. plass. Lars og Andre kunne stige opp på det øverste trinn på premiepallen. Gratulerer!

(bildet over: Lars Bruu og Andre Erdahl, GPK, vinnere av Holmestrand Open 2012)

(Se hele resultatlisten)

B sluttspill

Det var duket for noen harde kamper av de uheldige som ikke gikk videre fra A-puljespillet. B-sluttspillet ble vunnet av Maja Juva og Marianne Myrbråten. Arrangørklubben sikret seg de neste plassene med Johnny Skjørberg og Bjørn A Nordhagen på andreplass samt Jan Åge Paulsen og Daniel Hushovd på tredjeplass.

(bildet over: Maija Juva og Marianne Myrbråten, begge fra ØPC, vant B-sluttspillet)


 
 Artikkelen er basert på artikkel fra turneringen på HPKs egne klubbsider, med tillatelse fra skribent Roger Johansen. Takk til Signe Hovind for bilder.