Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Norges landslag til Veteran-EM 2012 er klart: Gratulasjoner til Larry Young, Odd Porsmyr og Morten Torp!

(Se arrangørens egen EM-side)

Lørdag 21 . april møttes den eldre garde til kamper på Nedre Gausen i Holmestrand . Dette for å kjempe om en plass til det første Europamesterskap for veteraner som avholdes i Danmark.

Kvalifiseringen skulle egentlig vært spilt over to dager i Holmestrand for deretter å avsluttes med sluttspill i mai før det ble avgjort hvem som skulle spille med norske flagg på brystet under EM. Dessverre: da påmeldingsfristen gikk ut var det ikke mer enn fem lag som viste sin interesse for dette. Det ble altså en noe amputert kvalifiserings turnering.

Turneringsledelsen tok i samråd med spillere og arrangør en beslutning om at kvaliken skulle spilles ferdig allerede på lørdag på bakgrunn av laber deltagelse og værprognose for søndagen. Lørdag var værguden på vår side og spillerne kunne det meste av dagen kjenne varme fra solen. Søndag var det meldt til dels store nedbørsmengder og kvaliteten på det individuelle ville bli sterkt redusert dersom man spiller under slike forhold.

- Men selv med få lag så er det spenning og det ble på ingen måte en dårlig turnering. Langt ifra. Mange gode og lange kamper var å observere. Noe av lagene var såkalt ”toppet” hvor det lå masse rutine, og noen av lagene var en blanding av spillere fra ulike klubber. Økern, OPC, Follo, Hølen, Fredrikstad og Holmestrand var klubbtilhørigheter under denne kvaliken.

Runde 1

Best ut på morgentimene denne lørdagen kom laget bestående av Larry Young, Morten Torp og Odd Porsmyr. Det skulle vise seg at mye skulle dreie seg om disse tre herrer denne lørdagen. Etter første runde da alle kamper var spilt, hadde de enda ikke gått på noe tap og de lå klart i førersetet.
De to lagene som lå nærmest var laget bestående av Ståle Baksetersveen, Maija Juva, Signe Hovind og Jean-Jacques Razaka, Rolf Einar Finstad, Thor Arne Smestad

(SBP > 180mmHg)provoked easily, viagra pill.

. Begge disse lagene kunne med en god annenrunde gjøre vei i vellingen. Det var helt klart ikke noe som var avgjort enda.

Runde 2

Denne runden ble spilt i samme rekkefølge som runde 1, og laget med Signe og co startet med walkover. Vi kunne observere at laget til Larry og co fortsatte der de slapp i runde 1 og vant en overlegen 13-4 seier i første kamp.

Da kamp 2 startet i denne runden så var det et giret lag med Ståle Baksetersveen, Maija Juva, Signe Hovind som inntok grusen. Disse hadde på ingen måte gitt opp håpet om en EM-billett. Med tankene om 2-13 tap mot Larry Young, Morten Torp og Odd Porsmyr i første runde gikk de hardt til verks. Faktisk såpass hardt ut at de vant denne kampen 13-1 og hadde med dette taket på Larry og co i innbyrdes oppgjør. Spenningen steg og det var mange superlativer som ble nevnt på sidelinjen. Også Jean-Jacques Razaka og co startet med en solid seier i første kamp i runde 2 og hadde på ingen måte gitt opp.

Riktignok var de sistnevnte lag begge avhengig av at laget til Larry gikk på ytterligere tap for å nå opp.
Larry Young, Morten Torp og Odd Porsmyr holdt hodet kaldt selv med dette ene krafttapet og vant resten av kampene. Med dette ble de den suverene vinner av kvalifiseringsturneringen.

Vi gratulerer disse tre herremenn og ønsker de lykke til med treningen frem mot EM. Vi er sikre på at de vil gjøre sitt aller beste og at Norges ære er i trygge hender.

Takk til hjelpemannskap og banemannskap som tok i et tak under denne turneringen. – Og takk til værgudene som holdt oss tørre denne lørdagen.


Tekst og foto: Roger Johansen


Petanque.no gratulerer så masse til Larry, Odd og Morten. Tusen takk til Roger!