Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Siste nasjonale turnering i Holmestrand for denne vinteren ble flyttet ut i det fri og takk for det. Det var herlig å kjenne varmen av 15 grader fra skyfri himmel. - Løfte kulene høyt uten å tenke på lysrør og måtte spille på 10 meter… Det var lett å se på deltakerne at lykken er vår allerede i mars måned.

(Bilder mangler, artikkelen oppdateres)

Synd var det, at bare sju trippellag hadde funnet frem til petanquebanen. Det labre oppmøtet skyldtes både landslagssamling i Göteborg både for damer og herrer, og fullt hus i Vestbyhallen dagen i forveien. Uansett, vi som var der hadde en petanquedag vi bare kan drømme om.

For anledningen ble turneringen spilt på den nedlagte fotballgrusbanen i Gullhaug idrettspark. Dette er en spennende bane med noe krevende underlag, og banen ble åpnet for rundt 22 år siden av daværende kultursjef Paulsen og ordføreren.

I nasjonale turneringer i Holmestrand om vinteren, er det lagt opp til Monrad i fem runder etterfulgt av plasseringspill. Etter fem runder var det ingen av de sju lagene som hadde vunnet alle sine kamper, men hele tre lag hadde fire seire. Hans-Erik Røneid-Hansen, Helge Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen fra arrangørklubben og et sammensatt lag fra HPK, OPC og GPK hadde best score og gikk rett til finalen. Det sammensatte laget bestående av Francois Soto, Jean-Jacques Razaka og Steinar Andersen hadde virkelig funnet flyten og hadde små problemer. Herrene vant til slutt 13 – 5 over hjemmefavorittene.

Bildet: Bjørn Arne Nordhagen, Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen, blide og fornøyde med sol og andreplass.

I kampen om tredjeplass spilte to Vestfoldklubber. Fra Holmestrand fant vi Formann og tidligere kultursjef Jan Åge Paulsen, Daniel Hushovd og Jan Øyvind Lønn som spilte mot Vika-spillerne Peter Häring, Marek Gienlusz og Vina Naidu. Her vant den lille Vestfoldklubben til stor glede 13 – 10 i en lang og spennende kamp.

Mye bra spill ble vist selv om det er tidlig i sesongen, men det er tydelig å se at mange har spilt mer inne denne vinteren enn tidligere. At spillere fra Vika nå hevder seg med til tider godt spill gleder med tanke på at vi vokser rent sportslig også fra nye klubber.

Bildet over: Best denne søndagen var Steinar Andersen, Francois Soto og Jean Jacques Razaka. Gratulerer!

Resultatliste 25. mars 2012
1. Steinar Andersen, Francois Soto og Jean Jacques Razaka
2. Helge Skjørberg, Hans-Erik Røneid-Hansen og Bjørn Arne Nordhagen
3. Peter Häring, Marek Gieniusz og Vina Naidu
4. Jan Åge Paulsen, Jan Øivind Lønn og Daniel Hushovd
5. Camilla Hovind, Lars Storaker Bruu og Siri Sanna Ingebretsen
6. Per Roy Hansen, Rigmor Hansen og Arne Olsen
7. Bengt Mathisen, Ingrid Lie og Reidun Thorsen

(Se alle resultater)

Takk til Holmestrand Petanqueklubb for dette flotte tilbudet også denne vinteren! En av de mange ildsjeler som har stilt opp er Helge Skjørberg. Vi benytter anledningen til å hedre ham med et eget bilde:

Helge som satt i sekretariatet denne søndagen sitter her andektig foran PC-en. Vi tolker ut fra bildet at han har dårlig samvittighet og føler han burde vært et helt annet sted..?