Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Nyt gylne øyeblikk fra fjorårets Le Trophée des Villes i denne video-artikkelen.

Le Trophée des Villes er egentlig en turnering mellom 32 franske byer. Nesten alle de beste franske spillerne deltar på turneringen. Hvert lag har fire spillere. En av spillerne må være under 22 år gammel.

Det spilles 2 dobbel og 1 trippel hver kamp. Seier i dobbel gir 1 poeng, mens man med seier i trippel får 2 poeng. Dersom det ender med to poeng til hvert av lagene, avgjøres duellen med skytekonkurranse.

(Slik gikk det i 2009 og 2010)

Le Trophée des Villes 2011 ble avholdt i Nevers i regionen Bourgogne sentralt i Frankrike. Storfavorittene var, ikke overraskende, Nice. Dette til tross for at Philippe Quintais tidlig på året brått bestemte seg for å reise hjem til Nord-Frankrike. The ”dream team”: Quintais, Lacroix og Suchaud eksisterer altså ikke lenger. Dessverre.

På grunn av Quintais flytting, måtte Henri Lacroix og Philippe Suchaud finne en stedfortreder . Valget falt på Simon Cortès som sammen med de to andre dannet Nice sitt trippellag i turneringen. Cortes er langt fra noe ubeskrevet blad i petanquehistorien, da han i 2005 ble verdensmester

- discuss advantages and disadvantagesphimosis, hypoaesthesia cialis.

. Verdt å nevne er at de tre til sammen har hele sytten VM-titler i trippel! Favorittstempelet var nærmest en selvfølge.

I finalen spilte Nice mot Marseille. For Marseille spilte Puccinelli, Vilfroy, Shatz og Kahiha. Jean-Michel Puccinelli var med på det franske landslaget som vant EM i 2011. Patrick Vilfroy spilte for Frankrike under VM 2002, og Michel Schatz (som alle kaller ”Passo”) er fortsatt en av de beste skytterne i Frankrike i dag. Han vant VM to ganger, i 1991 i 1993, begge sammen med Quintais og Simoes. Han ble i løpet av 90-tallet fem ganger fransk mester i trippel og dobbel.

Verdige finalelag, altså. – Men hvem gikk til topps?

Dobbel 1: Suchaud Philippe / Calissi Christophe vs. Puccinelli Jean-Michel / Vilfroy Resultat: 13-9
Dobbel 2: Lacroix Henri / Cortes Simon vs. Michel Schatz / Kahiha Yonis Resultat: 13-11
Trippel: Suchaud/Lacroix/Cortes vs . Puccinelli/Vilfroy/Schatz Resultat: 13-8

Vinnerne av le Trophee des Villes 2011

Fra venstre: (?), Lacroix, Cortès, Calissi og Suchaud

Se videoer fra sluttspillet:

1/16 finalen: Angers mot Metz

1/8 finalen: Nice mot Nevers

¼ finalen: Nice mot Strasbourg

¼ finalen: Albi mot Monaco

¼ finalen: Cahors mot Valence

¼ finalen: Marseille mot Montauban

½ finalen: Nice mot Monaco

½ finalen: Marseille mot Valence

Finalen: Nice mot Marseille