Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

På topp, 4.mars 2012

Holmestrand Petanqueklubb var vertskap for vinterens fjerde nasjonale turnering 4. mars. Denne gangen var det fullbooket og vel så det, men det forhindret ikke to av vinnerne fra den reduserte februarturneringen i å slå seg frem til ny finale. - Og vant igjen!


Denne gangen var det dobbel som skulle gjennomføres, og 11 lag var påmeldt. Egentlig var det plass til kun 10, men en liten glipp under påmeldingsprosessen ga den situasjon at et lag i hver runde måtte få walkover. Utenom det var det jo bare hyggelig at vi ble flere, i den etter hvert så romslige Peter Pan-hallen.

Det skulle spilles Monrad over fem runder, deretter plasseringskamp. Omtrent halvparten av lagene fikk dermed spille seks kamper, som var begrenset til en time pluss nytt griseutkast. Dette var ikke til hinder for at samtlige kamper ble avsluttet til 13 poeng, og turneringen ble gjennomført på drøye syv timer.

Arrangøren sto nær sagt som vanlig for halvparten av oppbudet, og Roger Johansen – som kom hjem fra turnering i Sverige midt på natta - gjorde seg klar til ny dyst etter noen bøtter med kaffe. Han var i utgangspunktet ikke påmeldt pga Sverige-turen, men hadde likevel linet opp med Vikas (og HPK-medlem) Peter Häring bare noen dager før. Det ga fire av fem seire i innledende… men ville det holde til finaleplass?

Fem kamper, fem timer

I åpningsrunden måtte de to damene i dagens vinnerduo svelge et av de største tapene, med 3-13. Etter den karamellen hadde de neppe store håp om finale? Vel, ikke bare ble det finale – det skulle bli akkurat mot det laget de tapte så stort for i innledende.  Og finalen fikk da også et ganske annet resultat! Den klassiske revansjekamp skulle vente…

Den største seieren i innledende skulle det relativt ferske OPC-paret Sven og Ranu ta. Det ble 13-2 over Vidar og Knut, som glapp plasseringsspillet til slutt . Sven og Ranu fikk derimot kjørt seg mot Peter og Roger i neste kamp, og spilte til slutt om femteplassen mot HPKs Kjell Rune og Gunn

dysfunctional communication patterns and comorbid sexual sildenafil side effects for the Primary.

. Her trakk Sven og Ranu det lengste strået etter en flott snuoperasjon til 13-12 og mye godt spill dagen gjennom.

Det sammensatte laget Francois og Steinar var på hugget fra start, og tok seg av arrangørklubbens Birger og Geir i innledende. Disse skulle også møtes i kamp om tredjeplass senere, men det var på håret at ikke førstnevnte havnet i finalen.  I siste Monrad røk de knapt 11-13 for kveldens vinner, i det som var ren kamp om en finalebillett.  I kampen om tredjeplass var Birger og Geir solide helt til de ledet 8-2, men der var det full stans – og noen jafs senere gikk tredjeplassen gikk til HPK/Groruddalen.

Finalistenes vei til finalen gikk unna med ett eneste feilskjær. Lisbeth (ØPC) og Signe (OPC) sitt er nevnt, men som kjent har det aldri vært ugunstig å tape den første kampen i Monrad hvis man først skal tape. For Roger og Peter gikk det glatt i tre kamper inntil de skulle opp mot Francois og Steinar, som trakk det lengste strået med 13-8.

Revansjen

Etter en vellykket trippelopptreden med Ståle Baksetersveen i februar, var Lisbeth og Signe på en måte tittelforsvarer i dag, og det tok de seriøst. Selv om det ble nevnte 3-13 for Roger og Peter på morgenen, var det nye kort som skulle deles ut i finalen . Jentene hadde så vidt sikret seg finaleplass på bekostning av Francois og Steinar, og det skulle fort vise seg at de hadde mer krutt på lager. Nå skulle det tidlige tapet hevnes! Finalen var ingen stor kamp i seg selv, men den stabile leggingen til Signe ble for mye for gutta, som nesten virket litt trøtte allerede rundt middagstid. Kanskje var det også uvant for dem å spille på ny bane, for etter å ha ledet hele veien hadde de spilt på den skjeve bane 1 hele dagen…

En fortjent 13-8 seier ble det, og Oslojentene kunne juble hele veien til banken og dagens pengepremie. Noen lommepenger ble det også til Roger og Peter for finaleplassen.

Nok et gjennomført arrangement fra arrangørens side, og de uventede walkovers ble tatt med godt humør. Bak disken sto som vanlig Eva med variert meny og hjemmebakte kaker, mange takk igjen til den blide kioskdama.

HPK avrunder sine nasjonale turneringer med trippelturnering om tre uker.

Resultatliste

1. Lisbeth Fossen / Signe Hovind
2. Roger Johansen / Peter Häring
3. Francois Soto / Steinar Andersen
4. Birger Hansen / Geir Høistad
5. Ranu Hommlam / Sven Kolstad
6. Kjell Rune Karlsen / Gunn Trine Hansen
7. Ragnhild Gillholm / Lise Østby
8. Johnny Skjørberg / Ståle Baksetersveen
9. Ellen Sanna Andersen / Siri Sanna Andersen
10 Ole Rudshaug / Hans-Erik Røneid-Hansen
11 Knut Lomsø / Vidar Hauger

Tusen takk til
Geir Høistad (tekst) og Roger Johansen (foto)