Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Det er ikke lysten det har stått på, men det har liksom ventet på seg likevel. Han har erfaring som landslagsspiller, men det er først under helgens Fyrlingen at kongepokalvinner Roger Johansen får sin debut som deltaker i en stor petanqueturnering i utlandet. Vi tar pulsen på ham, et halvt døgn før avreise Borås.

Det er lenge siden du har vært utenfor Norges grenser for å spille petanque. Hva gjør at du har fått lyst til å reise på en slik tur nå?

At jeg nå reiser på storturnering i utlandet skyldes først og fremst at jeg ble personlig spurt om dette. Når lag bestående av de fremste spillere i Norge spør meg om jeg vil delta, da føler man seg stolt og det er litt ”ære” rundt dette for meg. Lysten til å spille spesielt i vårt naboland har vært stor og økende de siste årene og jeg har mang en gang luftet dette til mine lagkamerater. Skal man utvikle seg og øke sin kvalitet som petanquespiller så får man ikke gjort det på Nedre Gausen eller i Peter Pan-hallen, da må man reise og spille mot antatt sterkere lag. Sverige et yppelig sted å reise til, men dessverre så har vi vært litt for ”hjemmekjære” på dette området.

Hva håper du at du får ut av en slik tur?

For å være ærlig har jeg tenkt mye på denne turneringen i Sverige og hva som møter meg. Man skulle kanskje bli litt nervøs av å tenke på hvem jeg skal spille med og forhåpentligvis spille mot. At man, uansett hvordan det går, har mye igjen for å delta på slike turneringer er det ingen tvil om. Da blir ens egen taktikk satt skikkelig på prøve og svakheter kommer vel tydeligere frem enn noen gang. Jeg ser på denne turen som en lærdom og som en inspirasjon jeg vil ta med hjem, og forhåpentligvis gjør turen så jeg kan ”lokke” mine klubbkamerater til å være med i fremtiden. Sist men ikke minst kan kanskje turen få ut det aller beste spill som gjør meg til en spiller som blir vurdert til deltagelse igjen på slike turneringer.

Det gikk sportslig bra for deg i 2011-sesongen hjemme i Norge, hva tror du det holder til i en slik turnering?

Ja, 2011-sesongen ble en bra sesong og minner på mange måter om årene 2004-2005 hvor jeg ofte var på pallen. Men jeg tror nok at man må heve seg betraktelig når man stiller til start i slike turneringer som i Sverige, om man skal få gode plasseringer. Kuler man misser i Norge får som regel ikke så store konsekvenser som det vil gjøre mot lag man møter i kvalitetsturneringer som denne. Her gjelder det å være skjerpet fra første kule.   

Det går rykter (og noen filmer har vi sett på nettet) om mye egentrening i vinter. Hva har fått deg til å satse slik i år?

Det er klart at denne ”head hunt” til helgens turnering har en medvirkende årsak til massiv trening. Jeg har lyst å være ”god” og være stabil og en inkluderende spiller. Jeg har også litt mer hjemlige mål som for eksempel NM. Jeg har bestemt meg for at jeg skal ha medalje i alle de åpne øvelser i NM av helst den edleste valør. Det er ikke til å stikke under en stol at lysten til å spille er større enn noen gang. Jeg har andre hobbyer hvor jeg bruker filmkamera mye og tok også dette med under trening for å drive litt egenstudier i etterkant. Som disse filmsnutter viser var det bra kvalitet på utfølelser av disse øvelser og da er det artig og dele det med ”omverden”.

Merker du selv at treningen har ført til noen resultater?

Det er ingen tvil om at trening hjelper og da lage seg øvelser som er realistiske og som man ofte møter i kamper. Dessverre er det slik at jeg gjør treningen best alene. Er man flere blir det som regel at man spiller i stedet for å praktisere ulike øvelser. Jeg er heldig som bor nærme vår hall og da må man benytte seg av det når lysten er der. For meg har vår hall en liten begrensing mht takhøyde. Jeg liker å løfte kulene høyt og dette er vanskelig i Peter Pan-hallen. Med litt tanke på at i Sverige vil det være romslig over meg og høye kast kan utføres, så har jeg vært heldig å få låne plass i en ridehall slik at jeg ikke er helt ute av denne form for kast. Men en ting er trening og vellykket kast i hallen, noe annet er å få dette ut i spill. Dette sliter jeg noen ganger med og har helt klart et forbedringspotensial. 

(Se Rogers treningsvideoer)

Klubben i Holmestrand er en stor klubb, men det er ikke ofte at det reiser noen ut fra klubben til turneringer i andre nordiske land. Hva tror du årsaken til det kan være?

Det blir dessverre mye prat og lite handling når det gjelder dette og vi trenger et skikkelig spark i baken. Det er klart at i ”vår” store klubb er flesteparten av spillere i den rang at de koser seg med tirsdagsspill på Nedre Gausen eller i Peter Pan-hallen. Sosialt og hyggelig noen kveldstimer i uken med ”litt” alvor. Så har vi noen spillere som vil litt mer og som reiser på de nasjonale turneringer. Disse må ta et skritt videre og få reist på noen turneringer i for eksempel Sverige. Det er jo bare fordeler med det og man kan se på det slik: vi investerer jo i harryturer til Sverige for å tjene på kjøtt og flesk, så hvorfor ikke investere i noen kombinasjonsturer med petanque og handel. -  Fordel for lommeboken og fordel for deg som petanquespiller.

Vi forstår det slik at du skal spille med andre spillere denne helgen enn de faste fra Holmestrand, hvilke forventninger har du til det?

Ja, dette blir spennende og som nevnt er det ikke et hvilket som helst lag jeg skal inngå i. Ole, Benny og Lars er navn som er godt risset inn i norsk petanquehistorie. Og man skal nok føre litt press i slike situasjoner når man tenker at av alle gode spillere i Norge så ble jeg spurt. Da er det vel noe jeg gjør eller viser som er riktig og som gjør at det er verdt å forsøke. Klarer vi å forvalte våre kuler på det mer stabile så kan dette gå riktig bra. Jeg får bare håpe at de fleste av mine kuler er til nytte og at det ofte blir ”high five” denne helgen. Det jeg er klar over er at spilltaktisk så blir det noe helt annet enn hva jeg er vant til med mine klubbkamerater. Det hjelper vel å ha studert medspillere mye i min tid som petanquespiller. 

Som nevnt gikk det bra for deg og også for andre fra Holmestrand i den norske sesongen 2011 – Er det noen nye lagkombinasjoner og eller felles satsning fra holmestrandsgutta før 2012-sesongen her hjemme?

Dette er et ømt punkt og har vel på mange måter blitt litt for mye inngrodd. Jeg tror at vi kunne dannet lag med forhøyet kvalitet hvis vi var villige til og rokkere litt på oss. Noen er mer treningsvillige enn andre og hvis lag ble sammensatt av disse ville dette bli gode lag. Men det er vanskelig å ta steget og ofte blir det med tanken . Skal man videre må noe gjøres i kombinasjon tror jeg, sammensatte lag som vil reise litt . Gjør vi det så blir vi farlige.

Vi er kanskje litt for pysete på dette området og redd for å si meninger. Da blir det vel et nytt år med samme lag og få interne bytter. Det gledelige er at flere snakker om dette med landslag, så regn med Holmestrand på en eller annen måte.

Det er landslagssamling og uttak til landslag i mars, hva med noen nye landskamper? Er det noe du kunne tenke deg å satse på?

Helt klart og det er også noe jeg tenker mye på

prosthesis. This option is highly invasive and irreversibleprescribed appropriately, has demonstrated broad How does cialis work?.

. Når lyst og vilje er der, treningsviljen er der, resultater er der, så vil man mer. Jeg har et håp om at denne helgen kan gjøre så jeg får ”vist” meg frem og at jeg blir en inkluderende spiller med norsk flagg på brystet.

- Men det er mange om benet så det gjelder å være på hugget!

Tusen takk til Roger Johansen, vi ønsker lykke til! For mer inspirasjon: ta turen innom Rogers egen petanqueside.