Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Petanque.no har på ny mottatt tanker fra Ronny Gudmundsen alias Returbukk. Første brev er datert 30.mars og kan leses lenger nede på siden. Her er hans tanker nå som det nærmer seg halvspilt sesong.

13. juni 2011

Nå har jeg til gode å få en Fanny imot så langt i sesongen. I løpet av april måned har det blitt lagt ned ganske mye treningstimer og jeg har loggført ca 1500 skudd under trening, og jeg trodde jeg skulle klare det samme i mai måned. Grunnet dårlig vær og annet har det ikke blitt så mye trening, så all fokus siste ukene før Nordisk har vært på legging.

Så langt har jeg hatt rett når jeg skrev mitt forrige innlegg:
Tror jeg skal klare å unngå Fanny, men at turneringsseire vil ta litt lenger tid.

Har til gode å vinne en turnering i årets sesong, og der jeg faktisk har vært nærmest til å vinne var under Nordisk mesterskap. Føler en litt bitterhet etter at seieren glapp for oss i tolvte time, kan ikke si noe på innsatsen og fremfølelsen eller resultatet. Det å kunne kalle seg Nordisk mester ett helt år er så mye bedre enn en sølvmedalje. Det at svenskene sendte de lagene som de gjorde til Nordisk, kan være noe av grunnen til at Norge gjorde det så bra, er ikke sikkert at de gjør det en gang til, og da kan en finaleplass være mye vanskelig å nå.

Motivasjonen til å trene er fortsatt til stedet, og neste store mål er kvalifisering til EM i Gøteborg. Vet med meg selv at her nytter det ikke å ligge på latsiden hvis vi skal klare det. Gutta fra UAB trener jo også, og de spiller ikke akkurat dårlig for tiden. Vil nok si at mulighetene er 50/50 mellom oss akkurat nå, men det er jo en del andre lag som kan klare det også.

Skal jobbe hardt for å unngå Fanny`er i årets sesong, og jeg tror ikke at det er så lenge til at første turneringsseier er i boks. Tipper den kommer 18/19. juni.

Hilsen Returbukk


Petanque.no har uoppfordret fått noen ord fra en av Norges mest markante petanquepersonligheter som ønsker å dele sine tanker nå som utesesongen står for dør.

 

30.mars 2011

Det kommer en tid da lederdyret blir utfordret av noen av lavere rang i flokken og taper.

Alle utfordringer gjennom tiden har satt sitt tydelige preg og man blir en “returbukk”.

Etter å ha vært den som har regjert i ett dyreliv og generøst delt ut fannyer til alle av lavere rang, til å bli returbukk og miste tronen er brutalt i dyrenes rike. Det er den sikre død for enkelte.

For noen sesonger siden opplevde jeg ikke engang å få fanny mot lag fra verdenseliten. Nå opplever jeg å få fanny fra hvilket som helst lag som spiller her hjemme. Er jeg en returbukk?

Nei, jeg velger å tro noe annet. Det at turneringseiere er uteblitt i fjorårets sesong er tungt, men vondt verre er alle fannyene. Uansett er eget spill veldig dårlig uavhengig av motstand når stillingen blir 0-13 på nasjonalt nivå.

Det er bra at nivået i Norge er høyere enn det var for noen år siden, liker bare ikke at jeg selv er så langt nede på rangstigen. Norsk nivå har en lang vei å gå for å komme til nivået som var på nitti-tallet.

Skal kanskje ikke forvente at nivået blir like bra som det engang var. Før i tiden var det alltid masse spillere i Frognerparken, uansett hvilken dag. Det at man da kunne spille partier hver eneste dag, gjør noen til bedre spillere.

Hva er så planen min for å ta tilbake tronen og bli kvitt følelsen av å være returbukk?

Det sosiale med spillet er veldig viktig, men skal man kunne klare å klatre helt til topps må det bli mindre sosialt på banen. Spille hver match som det er en finale og fokusere der etter. Sier ikke det at man ikke skal være hyggelige mot motstanderne, men teselskapet kan man ta før og etter matchen.

Fokusere mer på egentrening i form av teknisk trening og ikke så mye hyggepartier.

Har ganske mange ideer om hva som skal til for å bli en bedre spiller, men er dessverre i en alder hvor dette ikke er en mulighet. Så jeg får fokusere på noen enklere grep hvor tiden er viktig.

Skal sette av 10-12 timer med egentrening pr. uke i sommerhalvåret. Tenker kanskje at det ikke er så mye, men det er 10-12 timer mer enn på mange år. Jeg tror med dette at jeg allerede denne sesongen skal kunne heve spillet til å kunne unngå å få fannyer. Når det gjelder turneringseiere så er utfordringen større.

Mentalt sett må laget mitt fokusere på arbeidsoppgaver som er litt annerledes enn før.

Bare noen tanker fra en returbukk,
Ronny Gudmundsen