Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

 Det er litt ekstra prestisje ute og går når UaB-gutta møtes i finale

Søndag 27. mars ble vinterens femte og siste nasjonale turnering i Peter Pan-hallen avholdt. Det skulle vise seg å bli et rent UaB-oppgjør i finalen. 


Det har vært maks antall lag i samtlige turneringer, noe som tydelig viser behovet for slike tilbud også om vinteren. Turneringene er blitt gjennomført som tre doble og to trippel, og et raskt regnestykke viser at hele 120 spillere har deltatt. Noen har vært der samtlige fem ganger og noen har nøyd seg med en gang . De fleste klubber har vært representert, og enkelte ganger har det vært flere lag som har ikke har fått spille på grunn av begrenset plass.

Et nytt bekjentskap var for første gang i Holmestrand denne søndagen. Dette er en spiller som skal bli spennende å følge med ut over sesongen: Tomas Finne er en erfaren svensk petanquespiller som senest under åpen dobbel i det svenske mesterskapet i 2010 kom på tredjeplass. Tomas har flyttet til Oslo fra Halmstad og selv om han kommer til å spille en del svenske turneringer også i år, blir han nok å se på norske baner som UaB-svensken. Ikke siden han var juniorspiller og var på turnering i Follos 24-timers med det svenske juniorlandslaget, har han spilt turnering i Norge. Denne gangen spilte han sammen med Robert Pettersen og det skulle vise seg å bli en suksess.

Tomas Finne til venstre, Robert Pettersen til venstre

Denne gangen ble det spilt dobbel og det var mange sterke lag som stilte opp. Turneringen ble gjennomført i Monrad med fire runder innledende og sluttspill blant de fire beste lag samt plasseringsspill for resten. De innledende kampene fikk en del overraskende og ventede resultater. Som nevnt var det var mange gode lagkombinasjoner denne søndagen og det var mange som gledet seg til kampene skulle starte.  For finalelagenes del ble det enkle seiere allerede i første runde: Robert Pettersen og Thomas Finne vant enkelt 13-4 over kombinasjonen Benny Bel-Lafkih og Steinar Andersen. Det andre finalelaget med Ole Hågensen og Magnus Utgård møtte Elin Rue og Siri S. Andersen og også de vant sin kamp enkelt med resultatet 13 – 4.

I andre runde vant Tomas/Robert 13-5 over Holmestrandslaget Harald Tronrud og Daniel Hushovd. Ole/Magnus møtte et annet Holmestrandslag: Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen, men her ble det en noe tettere kamp som endte 13 – 8 til UaB. Etter to kamper hadde altså begge finalelagene to seire og det var nå duket for kveldens første oppgjør mellom lagene. Her vant Ole/Magnus 13 -1. Det var dermed like før at UaB-spillere måtte føres opp på deres egen Fannyliste. I fjerde runde var det to lag med tre seire som skulle gjøre opp. Nok et Holmestrandslag, Ole Rudshaug og Birger O. Hansen, måtte ut mot Ole og Magnus. Her ble det en enkel seier til Ole/Magnus: 13 -1. Tomas og Robert måtte vinne i sin kamp mot Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen, og det gikk veien med seier 13 – 4.

Det ble med dette et rent UaB- og Holmestrandsoppgjør i semifinalene. Ole/Magnus spilte mot Holmestrandsduoen Harald og Daniel. En grei 13 – 6 seier til UaB-herrene. Tomas/Robert skulle ut i kamp mot Ole og Birger. Her ble det 13 – 2 til UaB.

I kampen om tredjeplass i det rene Holmestrandsoppgjøret vant Harald Tronrud og Daniel Hushovd 13 – 4 over Ole Rudshaug og Birger O. Hansen.

Ole Rudshaug, Birger O. Hansen kom til kort mot bronsevinnerne Harald Tronrud og Daniel Hushovd

Det skulle vise seg å bli en til tider velspilt finale i vinterens siste inneturnering i Holmestrand.

Robert og Tomas startet forrykende, og spesielt Tomas imponerte veldig de første rundene med nesten utelukkende klokkerene treff

In the USA, the Massachusetts Male Aging Study, reportedRectal examination : sphincter tone and prostate examination How long does cialis take to work?.

. De kom fort opp i en 7-0 ledelse. Magnus og Ole malte på videre og det tok ikke lang tid før de var oppe på 7-4. De to neste rundene tar Robert og Tomas fire poeng etter litt svakere spill av Magnus og Ole. Det er de første rundene det føles som det laget som tar poeng ikke tar dem, men får dem. Kampen synker etter dette litt i kvalitet. Det kan virke som det har litt å si å vinne denne kampen… I runden etter misser Ole to skudd på førstekula til Robert og Magnus legger bort to. Ole og Magnus går for å skyte ut grisen og som sagt så gjort. Kampen er reddet for denne gang. Runden etter er det Tomas som dobbeltbommer. Når de i tillegg legger bort resten av kulene er det bare for Magnus og Ole å plusse på. De sanker inn fem poeng og stillingen er plutselig 11-9.

Den kommende runden spiller begge lagene bra og det ender med et poeng til Magnus og Ole. Magnus hiver ut grisen og legger kula 15 cm foran gris. Thomas har bommet bare tre ganger tidligere i kampen så overraskelsen er stor når han trippelbommer, og de fleste i hallen tror kampen er snudd trill rundt. - Men da går mannen uten knær, evigunge Robert Barly Petersen inn i ringen og feier den lille runde i treplanken. Nok en gang er finalen forlenget av et griseskudd for å redde matchen, en gang fra hvert lag. Etter å ha bommet fem av de siste seks siste skuddene finner Tomas igjen treffene i den neste runden samtidig som Magnus og Ole misser for mange kuler. Igjen går Ole til ringen for å feie grisen i den samme veggen som sist, men nei, litt skeiv. Robert og Tomas får de to poengene de trenger for å dra seieren i land med 13-10.

Det er litt ekstra prestisje ute og går når UaB-gutta møtes i finale

Alt i alt ble dette en spennende finale som svingte begge veier. Det var mye godt spill og noen småkollapser som disse gutta jobber godt for å kvitte seg med. Det går nok mot en knallsesong for denne gjengen, der flere skal ut i større oppgaver utover våren og sommeren.

(Fullstendig resultatliste)


Den store vinneren sammenlagt i turneringene i Holmestrand denne vinnersesongen ble, tross labert resultat i siste turnering, Benny Bel-Lafkih med 4 av 5 mulige. Enkelte hjemmespillere har benyttet treningstilbudet i hallen gjennom vinteren, noe det er tydelig på se på kvaliteten. Vi blir ikke overasket om flere spillere fra Holmestrand gjør det bra når utesesongen starter. 

Med dette er det slutt for denne sesongen i Peter Pan-hallen. Heldigvis har Holmestrand Petanqueklubb inngått en ny 5-årsavtale om leie av hallen, så det blir nok turneringer også neste vinter. I Vestfold utvikler petanque seg mer og mer som en helårsidrett . Det går attpåtil rykter om at hallen skal få en liten oppussing før neste sesong. Takk til alle i Vestfolds petanquehovedstad for tilbudet denne vintersesongen!