Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

 

Søndag 6. februar, en uke etter at første divisjon ble avsluttet, ble de to siste omganger i andredivisjon avsluttet. I denne divisjonen er det åtte lag som deltar, fordelt over lag fra sju klubber.

Oslo Petanque Club er den eneste klubben som har med to lag i denne divisjonen, da ingen av dem klarte å kvalifisere seg til A-sluttspillet. Noe overraskende var dette, men det kan virke som OPC har hatt ønske om at flest mulig skal spille. Fokus på resultater har nok vært mindre prioritert.

I andredivisjon toppet derimot OPC med begge lag før de siste to omganger: OPC 1 med 17 seire og kun tre tap og hele 101 i pluss-score. På andre plass lå OPC II med 14 poeng og 65 pluss-score. På den neste plassen kom Bouleklubben fra Fredrikstad med 11 poeng. Noen stor spenning om topplassene var det altså ikke.

Blidstemt vinnergjeng: Ulf Lundby, Svein Bruu, Morten Torp og Marius Breimo.

Det man håpet på var en søndag med gode petanquekamper og bra spill.  Når seksten lag skal spille samtidig i Vestbyhallen kan det fort bli trangt, men gjennomføringen gikk uten problemer. OPC fikk det tøft i sin første kamp mot Follo II, 2 – 2 men tapte med minus 17 i score. For OPC II gikk det noe bedre mot BF II. OPC vant 3 – 1 og pluss 11 i score.

OPCs andrelag kunne også si seg fornøyde: Jean-Jaques Razaka, Signe Hovind, Tony Manzano og Terje Fosso.

I kampen mellom Son og Drøbak/Valle gikk Drøbak/Valle seirende ut med 3 – 1 og pluss 30 i score. Økern, som måtte passere BFII for å komme på tredjeplass, startet dagen bra med full pott og hele 43 i score. Etter den første av to serierunder denne søndagen ledet OPC med 19 poeng foran OPC II som hadde 17. ØPC hadde kommet seg opp og forbi BFII med 14 poeng mot BFII sine 12 poeng.

Økern sine soldater: Steinar Andersen, Lisbeth Fossen, Ellen Sanna Andersen og Tom Rustad.

I andre runde markerte andredivisjons suverene vinnere seg med 4 – 0 og pluss 29 score over Drøbak/Valle. Oslo Petanque Club sitt andrelag var ikke dårligere og vant med samme sifre over Hølen II, og dermed gikk det som de fleste trodde: to OPC-lag på topp i andredivisjon.  BFII og Økern Petanque Club skulle møtes i denne runden og avgjøre kampen om tredjeplass. Økern gikk seirende ut av denne kampen og vant 3 -1 med pluss 18 i score. I den siste kampen fortsatte Follo II sitt gode spill og vant 4 – 0 over Son med pluss 26 score.

Fra venstre: Dag Nygaard og Truls Martinsen.

Follo hadde hentet hjem Dag Nygaard fra England og i vinter børstet klubben støv av nok en gammel petanquehelt Truls Martinsen. De hjemvendte spilte på hvert sitt lag denne søndagen og bidro tl at Follo klatret oppover på tabellen. Økern passerte BFII, men i toppen ble det dobbelt OPC.

Vinterseriehelten Svein Bruu kunne juble både over pokal og hjelpen han fikk for å komme seg opp av grøfta.

Med dette er Vinterserien over for i år. Takk til alle som har arrangert i sesongen 2010/11!

Resultater fra finalespillet i B-sluttspill:
 
OPC 1   -   Follo 2   =   2 - 2   og - 17
OPC 2   -   BF II   =   3 - 1   og + 11
Hølen 2   -   Økern 2   =   0 - 4   og - 43
SON   -   Drøbak/Valle   =   1 - 3   og - 30
 
OPC 1   -   Drøbak/Valle   =   4 - 0   og + 29
OPC 2   -   Hølen 2   =   4 - 0   og + 28
BF II   -   Økern 2   =   1 - 3   og - 18
Follo 2   -   SON   =   4 - 0   og + 26