Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Sent ute? Fremdeles noen julegaver igjen? Stress og panikk gjør deg paralysert og fullstendig ute av stand til å komme på noen gode gaveideer? Fatt mot, petanque.no tenner lys i mørket med denne lenkesamlingen. 

Det viktige tilbehøret

Knoll og Tott. Blondie. Hårek. Donald Duck. Fine, morsomme og nostalgiske julehefter som er et must jul etter jul. Sa jeg nostalgiske? Jo visst gjorde jeg det. Og det er akkurat det de er. Nostalgiske. Denne julen innføres derimot en ny juleheftetradisjon.

Hva med en alternativ trall rundt juletreet? Alle disse kulene gjør jo juletreet like mye til et petanquetre (eller hva med å bytte ut edelgrana og velge en palme i stedet for?), så hvorfor ikke gå rundt petanquetreet mens man synger petanquesanger? Une parte de petanque er en glimrende sang å velge.

Til barna

Den nybakte trebarnsfar kan glede seg over endelig å kjøpe julegave til den ferske verdensborger. Elektrisk togbane er so last year . Fra nå av er det kun dette som gjelder. Tradisjonen tro kjøper pappaen leker han selv har lyst til å leke med, og slår samtidig et slag for rekrutteringen!

Den pubertale moroklumpen får en kjempeide når han ved en tilfeldighet klikker seg innpå dette blogginnlegget. Han skribler ned teksten og løper ned til det lokale trykkeriet hvor han får laget en helt spesiell tskjorte til sin tyggegummismattende storesøster. Det blir en pinlig pakkeseremoni for sistnevnte, noe som lillebror selvsagt syns er rasende festlig. Det viktigste er som kjent ikke å få, men å gi.

Datteren i huset hadde Boule adoree øverst på sin ønskeliste denne julen. Pappaen var i fyr og flamme, holdt visakortet i venstre arm mens høyrearmen klikket seg frem til Boule adoree. Skuffelsen var formidabel da han innså at det ikke var det han trodde det skulle være. Skuffelsen hadde nesten gitt seg, bare for å øke da han fant ut hva hans sønn skulle gi til søsteren sin. 

Pappa lot seg likevel inspirere av Boule adorees internasjonale preg, og klinket til med en langhelg til henne og to venninner til Brüssel. ”Jeg fikk likevel viljen min. Nesten.” var mantraet hans da han bestilte overnatting på dette stedet.

Til kvinnen og mannen i ditt liv

Etter fem år på rad hvor kona får perlesmykker, føler hennes mann for å variere litt. Diamanter er rett og slett ikke nok like petanquekuler, og han legger hodet i bløt . Det stopper helt opp, og han innfører er ny taktikk. ”Nå skal jeg la underbevisstheten jobbe mens jeg gjør og tenker på helt andre ting”, sier han til seg selv

penetrated (entered) your partner?possibility of adverse drug reactions or drug viagra for sale.

. Han blar formålsløst i et av konas mange blader og sperrer opp øynene. Vanessa Paradis, den lekre franske artisten, spiller petanque! En eller annen mann ved navn Karl har gitt henne kuler og kuleveske. Karl har muligens overpriset sine varer en smule, men julen er ingen anledning til å være gjerrig. Kun det beste for min kjære kone, smiler mannen mens fjerner sin dårlige samvittighet for sin Vanessa Paradis-lidenskap.

Selv ønsker han seg filmer med Vanessa Paradis. Litt bekymret for uønskede reaksjoner, modererer han ønskelisten sin til å inneholde kun ett ønske: franske filmer. Kona leter rundt etter gode franske filmer, og jubler høyt når hun finner den ultimate filmen. Mannen jubler minst like høyt da han pakker opp denne gaven, selv om den ble laget på et tidspunkt da Vanessas bestemor var liten pike.

Hennes mann er et lam på hjemmebane men en ilder på petanquebanen. Hans kone blir ille berørt hver gang han kaster kulen hardt i veggen i frustrasjon, og sier stille til seg selv: ”Mest av alt ønsker jeg at han skal få et rolig temperament selv når han spiller”. En buddistisk tankemåte, kanskje. Hun googler buddist+petanque og får et treff en klokkeklar carreau verdig. En buddistisk munk har skrevet en bok om petanque. Hva mer kan man vel ønske seg?

Flere petanquebøker, selvsagt!

Forlaget The Carreau Press har gitt ut en eneste bok, det samme har forfatteren av boken Petanque. Konemor bestiller via Bokkilden til tross for at ikke en eneste sjel har anmeldt boken. Om boken kanskje ikke er noen klassiker, vil nok kjøpet i alle fall glede forfatteren.

Med glimt i øyet bestiller hun en bok til, selv om denne ikke kan overrekkes i samme rom som barna og grandtante.

Til den perifere slektningen

Grandtante har fått snusen i slektningenes petanquelidenskap, og ønsket å gi noe annet enn heklede gule duker og lyseblå lysestaker. Petanque visste hun riktignok ikke helt hva var, så hun konfererte med sine venner på Eldresenteret. Petanque er det samme som boccia, sa de. Grandtante tastet inn boccia.no på nettleseren og kjøpte for første gang noe via nettet. Hun var godt fornøyd med kjøpet, men ville likevel forsikre seg om at petanque virkelig var det samme som boccia. Hun ringte sin franske svoger som utbrøt forskrekket ”Mais non! Petanque er det samme som boule!”. Forskrekket kansellerte hun sine kjøp, og kjøpte i stedet for varer via boule.no. Det ble ingen formidabel suksess, men som kjent er det tanken som teller.

Til den som tror den har alt

Ingen forslag som falt i smak? Kanskje petanque.org sine forslag kan hjelpe?


Petanque.no ønsker med dette dere alle en riktig god jul og alt godt for det nye året. Måtte dere få en flott høytid sammen med familie og venner, med tid til ettertanke, smil og hyggelige sammenkomster.

Julehilsen fra Eli

(Som har glemt å sende julekort i tide denne adventstiden og bøter på samvittigheten med en alternativ julehilsen...)