Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Denne flotte buketten med petanquespillere tilbrakte første søndag i advent med uoffisiell kåring av Norges aller beste mixduo. 


”En turnering er ikke ferdig før artikkelen er lagt ut på petanque.no” er noe jeg har tenkt mer enn en gang. Ikke ante jeg hvor lyst man har til å slenge seg på sofaen med fjernkontrollen etter å ha arrangert en turnering…  –Ja, for Ellen Sanna Andersen og Eli Gjengstø har arrangert sin egen turnering. Hvem hadde vel trodd det? Ikke vi! Fort skjedde det også

Prevalence and Association with Age little blue pill (about half.

. Ikke før vi hadde snakket om hvordan vi ville hatt en turnering, så hadde vi lagt ut invitasjon. Og ikke før vi hadde lagt ut invitasjon, så ble alle plassene reservert. Plutselig ble det veldig reelt: Vi skulle faktisk fikse turnering. Av alle mennesker, så skulle vi det… Og vet dere hva? Det gikk jo så bra!

Det hadde vi ikke greid uten hjelp fra alle våre bidragsytere. Hallgjengen i Vestby, med Mike Barker og Ole Skorbakk i spissen var velvilligheten selv. Mens Mike spilte, stilte Ole opp som rutinert sekreteriat. Helt topp. Tusen takk!  Noe annet vi må takke for er flotte bidrag både til musikk og premier. Vi føler oss veldig heldige som fikk så mye hjelp!

Klokken elleve tente vi lys for glede. Et lys som skinte for seg selv og oss som var til stede . Det sølvfargede runde lyset stod sammen med en rødmalt gris og Morten Torps gjenglemte kuler. Petanquejulenisser er ikke som andre julenisser. Gledelig var det med perfekt oppmøte (100 % både i påmelding og faktisk oppmøte) og med masse hjelp. Mest gledelig for oss var likevel den fine stemningen, oppmuntringen og flott innstilling som skapte en trivelig turnering.

- En trivelig turnering der det var veldig viktig å vinne, sånn tross alt! Spilleoppsettet var fem runder Monrad med plasseringsspill for alle andre enn de fire beste sammenlagt. Disse måtte selvsagt gjennom semifinaler og finale for å kåre Norges beste mixpar. Før trekkingen av første runde, noe som for øvrig skjedde på direkten og slettes ikke tok noe tid, fikk parene utdelt hvert sitt spillerhefte med lagpresentasjoner, adventsdikt, hilsen fra arrangørene og – tross alt det viktigste – spillerkort. Lagpresentasjonene kan leses HER

Etter fire runder begynte det å rumle i magene og det ble derfor fortløpende felles bespisning, hvor gulasjsuppe ble servert. Gløgg og pepperkaker kunne man forsyne seg av til det ble tomt, og i tillegg hadde vi kaker. Vestby stilte med brus, kaffe og rundstykker. En stor takk til Hanne Arnesen som sporty stilte opp som kioskvakt! Det var deilig å slippe å måtte bekymre seg over kaffekoking mens vi selv spilte. Det ga likevel ikke glimrende spill for de to arrangørene, men la oss nå heller konsentrere oss om de som gjorde det best denne dagen!

Aller best gikk det for de fire lagene i semifinalene. Reidun og Rune ledet etter innledende med 4 seiere og 34 i score. Valle/UAB-samarbeidet møtte fjerde beste lag fra innledende, Lisbeth og Dag. Sistnevnte vant 13-8 og var med dette klar for finalen. Der møtte de Charlotte og Ronny som hadde slått Camilla og Lars 13-6 i den andre semifinalen.  Bronsefinalen endte 13-4 i Reidun og Rune sin favør.  Heller ikke den store finalen ble langtekkelig: Ronny og Charlotte avsluttet turnering med samme glimrende spill som resten av dagen. Dag og Lisbeth kapret 2 poeng, før de måtte gratulere motstanderne med seieren. Ronny og Charlotte er en strålende match både på og utenfor banen!

Gratulasjoner til vinnerlaget! Ronny skjøt som en gud turneringen igjennom, og siden Charlotte hele dagen la som en gudinne, var topplasseringen vel fortjent. De er rett og slett gode som gull!

Vi har allerede takket våre hjelpere, men dere skal alle ha en stor takk for at dere bidro til en herlig søndag i hallen . Vi er glade for at vi kastet oss uti det uten å tenke oss om. Dessuten er vi ganske så stolte over at Bergen petanque klubbs første representant på Østlandet valgte nettopp vår turnering. Måtte det bli mange flere, både på Herve og andre bergensere.

I åttetiden om kvelden var det hele over. Trøstepremiene hadde blitt delt ut, delvis for lengst, de fire beste duoene hadde fått hver sin overraskelsesboks, og de to lagene som tapte fanny i første runde ble i god gammel UAB-stil selvfølgelig premiert. Nå kan de tenke på tapet hver dag frem til julaften. At en av spillerne selv er fra UAB lar vi forbigås i stillhet, men undertegnede ønsker derimot å poengtere at turneringens eneste rene UAB-lag selv vant fanny i runde 2…

Alle resultater kan leses i følgende pdf-dokumenter:

- Resultatliste

- Resultater, innledende

- Resultater, sluttspill


Tekst: Eli Gjengstø