Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

(Foto: Arvid Holmlund, Hadeland Avis)

Lørdag 18. september var det åpning av Gran kommunes nye idrettsanlegg. Statsråd Rigmor Aasrud klipte snoren som markerte åpningen av blant annet en petanquebane! Seksjonsstyrets Lars Bruu dro sammen med tre andre for å overvære seremonien og demonstere spillet. 

Anlegget har kostet over 40 millioner, og regnes som et av de største idrettsanleggene på Østlandet. Her hadde de også laget en petanquebane, som kan hende med tiden blir til flere baner.

Lars Bruu, Ole Hågensen, Mohamed (Momo) Zahri og undertegnede (Camilla Hovind) tok turen til Gran for å vise fram petanque, og fra vi kom til banen til vi dro var det nesten fullt hele tiden. Vi ble tatt veldig godt imot og det var tydelig at de satte pris på at vi kom.

Atle Roll-Mathiesen, leder av anleggskomiteen, var den som trumfet igjennom at det også skulle være petanquebane. Han og resten av anleggskomiteen hadde hele tiden vært veldig opptatt at dette anlegget skulle gi et tilbud til mennesker i alle aldre, uansett fysikk. Han var en av de første til å prøve banen sammen med oss, og han viste et stort talent for spillet.

Det var mange som viste interesse og mange som kom for å prøve. De fleste var barn, da banen lå rett ved lekeplassen. Den lå bare en meter fra sklien, så vi håper de får satt opp et gjerde etter hvert. Det kan fort bli farlig når små barn løper over banen. Spillegleden var veldig stor både blant store og små, kanskje spesielt hos de små. Lars, Ole og Momo var flinke til å lære bort og hjelpe alle som ville prøve.

Det var en nydelig høstdag i fine omgivelser på Gran, med masse mennesker som prøvde petanque og sikkert noen som kommer til å fortsette. Vi fire hadde en fin dag på dette flotte anlegget og ønsker dem lykke til videre.

Håper vi en dag kan komme tilbake og se mange flere petanquebaner, fulle av spillende mennesker!

Les mer i artikkel fra Hadeland Avis


Tekst: Camilla Hovind
Takk til Arvid Holmlund for lån av bilde