Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

 

- Noen er fornøyde, noen er passe fornøyde og noen er rett og slett misfornøyde.  Dette  var ordlyden i en epost mottatt mandag morgen. Avsender hadde spillet og plasseringene til spillere i egen klubb i tankene. Det vi alle som var i Fredrikstad i helgen derimot kan enes om,  er at vi er storfornøyde med mesterskapet som Boule Frederik II (BFII) arrangerte.

Det var tydelig å se hvilket arbeid klubben i Fredrikstad hadde lagt ned for at storinnrykket av petanquespillere skulle komme til byen. Det er ingen overraskelse at man kan arrangere i Fredrikstad, men her var alt virkelig planlagt ned til minste detalj. Den gamle, gode dugnaden lever i Petanque-Norge og lever ekstra godt i Boule Frederik II. Takk også til eksterne spillere. Det var mange spillere som kom til Fredrikstad allerede torsdag, og flere dro ned på banen for å trene. Noen trente, men mange så at her var det rigging av telt og andre fasiliteter. Hva gjør en petanquespiller da? - Jo, spilleren blir med og jobber og utsetter treningen litt.

Gunnar Salthe og hans dommere under mesterskapet er det verdt å nevne, tre dager på banen fra spillestart til spilleslutt . Med nylig oppfriskede gjennomganger av regelverket og en rolig stille tilstedeværelse var deres innsats rett og slett imponerende.

Samlingene før turneringsstart  er nødvendige og var under dette mesterskapet stilfulle og gode. Selve åpningen på lørdag morgen med gode taler av varaordfører i Fredrikstad og visepresident i NFIF med flaggheising, premieutdeling og nasjonalsang, var et Norsk Mesterskap verdig. Utdeling av medaljer på søndags morgen av markante spillere og tidligere ildsjeler var også et høydepunkt i løpet av helgen.

Deltakelsen i mesterskapet var meget god med klare deltakerrekorder i alle de tre åpne klasser. Riktignok gikk dette ut over antall deltakende lag i de øvrige klassene, men i sum var antallet rekordstort.  Gledelig var det også at petanquegruppen fra Tønsberg Turn deltok i sitt første norske mesterskap. De fleste som deltar på vanlige turneringer var der, men NM gir ofte også gledelige gjensyn med spillere man ikke treffer så ofte. Denne gangen var det flere, som for eksempel Michel Rey som satte i gang flaskespill på søndag og Kari-Lill Arnesen som var med å vinne dameklassen i sin retur til petanque.

Tilbake var også spillere fra Østenfjeldske Kugleselskab, denne gangen i veteranklassen. De kom ikke så langt i turneringen, men med sitt humør er vi sikker på at de vant banketten de deltok i på lørdagen. - For det var mange som hadde valgt å bli boende i Fredrikstad denne helgen . Noen gikk ut og spiste og laget sine egne banketter, og andre var invitert til ”åpne hus” som spillere fra BF II hadde i løpet av helgen. Uansett , slike sosiale sammenkomster er med på å skape litt ekstra atmosfære under mesterskap og er med på å holde på NM som årets hendelse i Petanque-Norge.

Det opereres ikke med seeding i NM, og resultatet blir fra tid til annen store ujevnheter i puljene. Noen puljer har klare favoritter, i andre er det jevnt over svært høyt nivå slik at generelt sterke lag kan bli slått ut allerede i innledende. Slik gikk det for flere av lagene denne gangen.  Som alltid i NM ble det noe plankekjøring, noen gledelige overraskelser, og noen bitre utganger. – For det er store variasjoner hva lagkonstellasjoner angår. Enkelte topper lagene, noen velger utifra familiære bånd eller nære vennskap, noen glade amatører deltar for hyggen og læringens skyld, noen vel etablerte og noen temmelig ferske. Variasjon er morsomt, sjarmerende og viktig.

Selve konkurransene er omtalt i egne artikler, men overraskelser og favoritter må nevnes. HPK-guttene i trippel klatret til manges overraskelse helt til topps, nok også til overraskelse for HPK som normalt er flinke til å bli igjen så lenge det er egne lag i spill. Dessverre valgte resten av HPK feil dag å reise hjem på når klubbens eneste medalje kom siste dagen. Blant semifinalelagene var det nok bare ett såkalt favorittlag. Drøbak på tredjeplass var det nok heller ikke mange som hadde snakket om før mesterskapet. Gledelig var det for denne relativt lille klubben som med denne plasseringen tok sin første medalje i NM noensinne.

I åpen dobbel var det fire favoritter igjen for å kjempe om medaljer, og egentlig ingen overraskelser. Det samme var nok tilfellet i singel og skyteøvelsen

Sexual counseling and education (sex therapy, cialis online always.

. I veteranklassen ble det også favorittseier. På plassene bak kunne nok mange lag komme, men gledelig var det at arrangørklubben tok både andre- og tredjeplass. Vinner av dameklassen var nok litt overraskende, men også gledelig da Annemarie sammen med den meritterte spiller Kari-Lill vant. Overraskende først og fremst for at det var lenge siden sistnevnte hadde spilt en stor turnering. Gøy var det også for den gamle stolthet i Follo at de fikk en gull i denne klassen etter to andreplasser på rad. Gøyest av alle hadde nok likevel den stolte mor Regula på tredjeplass.

Spennende finaler og gode finaler i NM er ingen selvfølge, ofte er spillet ikke helt på topp etter mange og lange kamper. For de som fikk oppleve finalene var det denne gangen mye god petanque og ikke minst mye spenning. Høydepunktene kom i trippelfinalens spenning og det gode spillet i siste del av dobbelfinalen i åpen klasse. Solide antall rankingpoeng er utdelt i de åpne klasser under mesterskapet, noen spillere stakk fra i sammendraget, noen tok innpå, noen tok årets første poeng og andre saktet akterut.

Det var for øvrig god dekning av pressen før mesterskapet og  under selve dagene.. Det var flere som kom for å se på hva som fant sted på Tollboden, men for å si det som det er var de aller fleste veps. Følg ellers med på nettsiden under menyvalget Petanque i media der vi fortløpende gjengir det som kommer i aviser og på nettsider.

- Teletubbier? Slettes ikke, det er Petanque-Norges fremtid!

Da var det hele altså over og det er ett år til neste gang. Hvor er enda ikke bestemt, men NM blir det. Videreutvikling av NM er denne høsten på dagsorden, der forslag skal utarbeides og legges frem for tinget i 2011. Dette er en vanskelig oppgave og flere hensyn må tas. Her er det ønskelig med engasjement og gode ideer, som alle som en kan sendes inn til seksjonstyret.

Gratulerer til alle som vant og fikk medaljer, gratulerer og takk til alle som deltok og ikke minst takk til de som rigget banner og telt, takk til de som sto i kiosken, takk til dommere, kort sagt: En stor takk til Boule Frederik II.